KatostKatost (Latin: Malva sylvestris) er en staude/to-årig urt, der er udbredt i Europa, Asien og Nordafrika. Man kan også finde nogle i Nordamerika.
Planterne består af stilke med få eller slet ingen hår. Den bliver som regel mellem 40 og 90 centimeter høj. På dem findes blade, der er enten håndlappede eller snitdelte.
Planten blomstrer fra juli til september. Blomsterne der vokser på planten er femtallige, regelmæssige (hvilket betyder at blomsten har tre eller fem symmetriakser) og som regel røde eller lyserøde.
Der vokser delfrugter på planterne, når blomsterne er visnet.

Det er Både en mugglerplante og en magisk plante. Mugglerne bruger den som lægemiddel, og har fundet frem til, at den er god mod hovedpine og dårlig mave.
Desuden har mugglerne længe spist plantens frugter og brugt bladene i supper, salater, stuvninger, i desserter mm. da de er sunde og indeholder Både A, B og C-vitaminer.

I den magiske verden bruges denne plante af kentauere, der brænder den og observerer flammerne samt røgen, for for at danne sig et klarere billede af deres stjernekiggeri.

Opdateret den 17. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.