Avnbøg


Avnbøg er en træsort, som er kvalificeret sig til fremstilling af tryllestave.
Viktor Krums tryllestav er lavet af Avnbøg. (FP 18)
Om tryllestave:
I tryllestave der er lavet af Avnbøg har en utrolig tilpasningsevene, når staven har fundet sin livsmakker, vil den justere sig rigtig hurtigt til magistilarten at andre magiere vil have problmer ved at bruge den til selv de mest simple besværgelser. Hvis det dog lykkes, kan man være sikker på at det vil være umuligt at udrette noget med staven, og staven vil gå imod den tidligere ejers pricnipper. Det er en meget finjusteret stav, der søger mod talentfulde troldmænd og hekse, som har viet livet til en enkel passion, (det er ofte noget, der kan minde om en besættelse), der vil blive ført ud i livet. Garrick Ollivanders egen tryllestav var af Avnbøg.
Om planten:
Avnbøg hedder på latinsk Carpinus som er udbredt i Østasien, Europa og Nordamerika med ca. 15 arter, de arter man kender mest til er: Almindelig Avnbøg (Carpinus betulus), Amerikansk Avnbøg (Carpinus caroliniana), Hjertebladet Avnbøg (Carpinus cordata), Japansk Avnbøg (Carpinus japonica), Korea-Avnbøg (Carpinus coreana) og Orientalsk Avnbøg (Carpinus orientalis).
Avnbøg er buske eller træer med meget tungt og massivt ved, bladene er løvfældende og spredstillede med savtakket rand, blomsterne er samlet i en hængende rakler, som ofte først ses under løvspringet, de hanlige blomster sidder enkeltvis i højbladets bladhjørne, mens de hunlige sidder parvist i højbladets bladhjørne. For hver hunblomst er omsluttet af et æggeformet eller trelappet hylsterblad, som er dannet ud fra højbladet og to forblade. Avnbøgs frugter er enlige nødder som vokser vildt i Danmark eller som dyrkes.
Almindelig Avnbøg som også kaldes for Avnbøg er et træ som kan blive op til 30 m høje, som vokser i skove og krat, der er et specielt træ som man kender fra karate og karate film (som er en muggler sport og muggler har et apparat der hedder tv) det hedder bonsai og er en kunstart fra Japan. Træets udsenede er middelstort, løvfældende og er tætgrenet og næsten buskagtig krone, hovedstammen er uregelmæssig og knudret i tværsnit, grenene er opstigende hos nogle arter og andre arter er de mere udspærrede og hos andre arter er deoverhængende. Barken er først gråbrun med nogle spredte hår og senere bliver barken grå og glat og til allersidt bliver den grå med fine, lyse striber på langs, om efteråret er skællene grønne. Bladene er ægformet med dobbelt savtakket rand, oversiden er stærkt foldet og meget mørkt grøn undersiden er lysegrøn med rigtig mange og tydelige nerver i fjermønster. Når man høster frøende er farven gul og senere grågul, men bladene bliver siddende til langt hen på vinteren. Avnbøg blomster lige ved eller efter løvspring i maj, han og hun blomsterne sidder i hver sine rakler.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.