Gurdyrod


Farve: Grøn
Gurdyrod ligner mere eller mindre et grønt løg og smager eftersigende som en bussemand, ligesom den heller ikke lugter for godt. Ifølge Luna Lovegood, så skulle Gurdyroden være god til at afværge en drikkende Plimpy. Derudover har Luna og hedes far, Xenophilius Lovegood, også lavet en drink med denne plante, som de kaldte for Gurdyrods Infusion. Denne drink smagte af bussemænd og var efter sigende rødlilla i farven.
Gurdyroden har været nævnt i radioprogrammet ”Toots, Shoots ’n’Roots”.
I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er det første gang vi hører om Gurdyroden, ikke ved navn, men ved beskrivelsen af et ulækkert lugtende grønt løg. Det var Neville Longbottom der købte det, for at beskytte sig selv mod mosteret i kammeret (Basilisken). Selvom det kom frem at det kun var Mugglerfødte der skulle være bange, følte han stadig behov for denne beskyttelse, da han næsten følte sig som en fuser.
I Harry Potter og Halvblodsprinsen, fik Luna Lovegood Ronald Weasley til at holde nogle af de ting hun havde i sin tAske, hvilket inkluderede en Gurdyrod. Da hun var færdig med at rode i sin tAske, lod hun Ron beholde Gurdyroden, hvorefter han beskyldte hende for at have mere end en af slagsen.
I Harry Potter og Dødsregalierne, hvor Hermione forvandler sig til Bellatrix Lestrange ved hjælp af Polyjuice eliksiren. Her nævner hun, at eliksiren er meget værre end Gurdyrod.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.