Gælletang


Gælletang er en sjælden tangplante der lever i middelhavet. Den ligner en klump slimede grågrønne rottehaler. Denne specielle plante gør, at hvis man indtager den, udvikler man gæller bag ørerne, man får længere fødder og svømmehud mellem fingre og tæer. Man får derudover klart syn under vand og behøver ikke at blinke, hvis man prøver at tale under vandet vil der bare komme luftbobler ud af munden.

Gælletangen smager forfærdeligt, den føles ækel, smilet og gummiagtig i munden. Virkningen aftager efter 1-2 timer ved en håndfulds indtagning. Under forvandlingen føles det som om en usynlig pude bliver trykket mod ens næse og mund. Før man kommer i vandet føltes ens lunger tomme og man mærker gennemtrængende smerte ved gælleområdet. På hogwarts findes der Gælletang på snapes kontor, men det er ikke tilgængeligt for eleverne.

Plantens virkning er blevet opdaget to gange. Første gang af heksen Elledora Ketterige og et århundrede senere igen af troldmanden Beaumont Marjoribanks.

I 'Harry Potter og Flammernes Pokal' kommer det til kende, da Dobby stjæler noget fra Snapes kontor til Harry, så han kan gennemføre anden opgave i turneringen i magisk trekamp.


Opdateret 14. august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.