Diagonalstræde


Man finder Diagonalstræde i London, ved at prikke på den røde murstensvæg bag Den Utætte Kedel. Ved at prikke to sten op og tre på tværs, dukker der en porthvælving op, som fører til Diagonalstræde. Gaden er belagt med brosten og der findes en række underlige og spændende forretninger og restauranter. Nogle af disse har borde ude foran, med store farvestrålende parasoller. Da Harry var på Den Utætte kedel, kunne han høre trafik udenfor, hvilket tyder på at Diagonalstræde rent faktisk findes midt i Mugglerverdenen.

Diagonalstræde er en stor gade. I sommeren før sit 3. skoleår, tilbragte Harry flere uger der, hvor han boede på Den Utætte kedel og gik rundt i Diagonalstræde om dagen. Troldmænd og hekse fra hele landet kommer til Diagonalstræde og bruger dagen til at shoppe. Nær Gringotts ligger Tusmørkegyden, hvor man kan købe sortekunstgenstande.

Forretninger og butikker i Diagonalstræde

Der må formodes at være flere butikker i Diagonalstræde, men nedenstående har vi hørt nævnt:

Apoteket
Apoteket sælger ingredienser til eliksirer. Her sælges alverdens spændende ting. Der står tønder med slimet indhold på rækker på gulvet og krukker med forskelligt pulver, urter osv. Langs væggene. Bundter af fjer, hugtænder og kløer hænger ned fra loftet. Butikken lugter af en blanding af rådne æg og Kål. (DVS 5, HK 4)

Kedelbutik
Denne butik er den der ligger tættest på indgangen til Diagonalstræde via. Den Utætte Kedel. Her sælges alle typer kedler. Uden for butikken står der en stak kedler der skinner i solen. Oven over dem hænger et skilt, der fortæller hvilke typer kedler der sælges i butikken.

Profettidende
Profettidende har et kontor i Diagonalstræde, hvor al uglepost henvises til.

Eeylops uglevarehus
En mørk butik, som ifølge skiltet sælger hornugler, kirkeugler, sneugler og slørugler. Her købte Hagrid Hedvig til Harry d. 31. juli, 1991.

Floridors iscafe
Her fik Harry gratis is og gode råd til hans stil om middelalder magi på sit 3. skoleår. Butikken har brædder for vinduerne efter Floridors forsvinden under Voldemorts 2. hærgen. (HP 6)

Flourish & Blotts
Diagonalstrædes boghandel. Chefen er en smule brysk. Han skal til dagligt håndtere bøger der bider, bøger som er usynlige og autografsessioner med fx Glitterik Smørhår. (FFA 4, HK 4)

Spøg & skæmt for troldmænd
En af Fred og Georges favoritbutikker. Her sælges et bredt sortiment af spøg og skæmt artikler. Fred og George køber Dr. Filibusters fantastiske ”chok-plAsker” og det sidste nye i selvstartende fyrværkeri. (HK 4)

Gringotts
En stor hvid marmorbygning. De ansatte er nisser og passer godt på banken. Tusmørkegyden er en sidegade til Diagonalstræde, som ligger tæt på Gringotts. Indgangen ligger i stuen, men bankboksene ligger dybt nede under jorden. Den eneste måde at nå til boksene er ved at køre i en magisk vogn, styret af en nisse. (DVS 5) Ifølge rygtet holder nisserne drager og sfinkser nede ved boksene for at bevogte dem.

Marskandiserforretning
Sælger knækkede tryllestave, skæve messingvægte og gamle troldmandskapper med pletter. Percy får her øje på en bog med titlen ”Fra skolevejleder til magthaver – en biografi om skolevejledere fra Hogwarts og deres senere karriereforløb”. (HK 4)

Madam Malkin: Kapper til enhver lejlighed
Butikken ejes af Madam Malkin. En lavstammet, smilende heks klædt i lilla. Madam Malkins ligger ved siden af Flourish & Blotts. Her kan man bl.a. købe skoleuniformer til Hogwarts. (DVS 5)

Det Magiske Menageri
Væggene er overhængte med bure og der er larmende af alverdens dyrelyde. Ejeren er en heks, som bærer tunge, sorte briller. Hun giver gode råd til de kommende dyreejere. Her købte Hermione Skævben. Her sælges fx: enorme violette tudser, gigantiske skildpadder, giftige orange dræbersnegle, fede hvide kaniner, katte i alle farver, ravne, cremefarvede pelskugler(måske pygmæpuffler) og muskuløse sorte rotter.

Obscurus Books
Forlagsvirksomhed. Adresse på Diagonalstræde 18a. (FB)

Ollivanders: Leverandør af de fine tryllestave siden 382 fvt.
En lille, faldefærdig butik. I det støvede vindue, er der udstillet en eneste tryllestav, på en purpurfarvet pude. Tusindvis af æsker er stablet fra gulv til loft. Møblementet består af en eneste vakkelvorn stol. (DVS 5) Hr. Ollivander forsvandt kort efter starten på Voldemorts 2. hærgen og butikken lukkede. Ingen ved hvor han befinder sig. (HP 6)

Kvalitetsudstyr til Quidditch
Dette er Harrys yndlingsbutik i Diagonalstræde. Han besøgte tit butikken, da han opholdt sig et par uger i Diagonalstræde, før sit 3. skoleår. Det var dette år den nye Prestissimo blev introduceret på markedet. (FFA 4). Butikken havde på Harrys 2. skoleår en original Chudley-kanonholdet spillekappe i vinduet. (HK 4)

Butik med brugte kapper
Fru Weasley køber Ginnys skoleuniform her. (HK4)

Pergamentbutik
Denne butik ligger ved siden af Kvalitetsudstyr til Quidditch. Her sælges blæk, pergament og Fjerpenne. (DVS 5, HK 4)

Twilform og Laps
En fin tøjbutik. Narcissa vælger at tage Malfoy med til denne butik i stedet for Madam Malkins, efter at have mødt en ”mudderblod” der. NB. Det nævnes aldrig at denne butik ligger i Diagonalstræde. (HP 6)

Weasleys Tricks & Fiduser
Butikken ligger i nr. 93. Butikken er stor og kulørt og sælger alverdens forunderlige ting, som fx tricktryllestave, slik, patenterede dagdrømme, muggler trylletricks og Opmærksomhedsafledere. (HP 6)

WhizzHard Books
Forlagsvirksomhed. Adresse på Diagonalstræde 129b. (QA)Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.