Durmstrang


Skolen accepterer ikke mugglerfødte, men eleverne har muligvis ikke samme holdning, da Viktor Krum tog til Juleballet med Hermione Granger, en mugglerfødt, i 1994-1995 skoleåret.
Ligesom Hogwarts er skolen et slot. Dog er Durmstrang ikke nær så stor som Hogwarts. Skolen har fire etager og ild er kun tændt for magiske formål. Ligesom andre skoler ved man ikke præcist hvor den er, da andre skoler så ikke kan stjæle deres hemmeligheder. De ankommer til skolen med skib. Derfor kan man antage at skolen er tæt på vand.
Durmstrang blev grundlagt i middelalderen af den bulgarske heks ved navn Nerida Vulchanova. Hun var den første rektor på skolen. Efter hendes mystiske død blev hun erstattet af Harfang Munter, som gjorde således at skolen blev kendt for at udøve mørk magi.
I 1294 kom man på Turneringen for Magisk Trekamp. Idéen var at det var en venlig konkurrence mellem tre skoler: Durmstrang, Hogwarts og Beauxbatons. I 1792 gik en Basilisk dog amok og skadede rektorene for de tre skoler. Efter dette stoppede man med at holde konkurrencen indtil 1994.
I 1894 startede Gellert Grindelwald på skolen. Selvom skolen fokuserede på mørk magi mente man, at hans eksperimenter i mørk magi var for farlige for eleverne. Efter et stykke tid kunne skolen ikke længere ignorere hans eksperimenter og studier, og de måtte derfor bortvise ham. Før han blev bortvist udhuggede han Mørkets Tegn i en væg på skolen.
Efter 1981 blev Igor Karkaroff rektor på skolen, men blev hurtigt upopulær. Mange eleverne måtte skifte skole da forældrene var utilfredse med ham. Under hans tid var der nogle elever, som kopierede Grindelwald's symbol ind i deres bøger for at imponere andre, men fik ”lært deres lektie” af dem, der havde mistet familiemedlemmer på grund af Grindelwald.
Da Durmstrang var en del af Turneringen for Magisk Trekamp i 1994 fik Viktor Krum meget opmærksomhed fra blandt andet Draco Malfoy, der ville have en masse autografer. Krum ignorerede for de meste disse fans, men udviklede et venskab med Hermione Granger. Efter konkurrencen skrev de breve til hinanden.
Efter Lord Voldemort vendte tilbage flygtede Karakoff. Det er ukendt hvem der blev rektor efter ham, og om skolens rygte er forbedret eller blevet værre.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.