Beauxbatons


Beauxbatons er en magisk skole, der ligger i Pyrenæerne i Sydfrankrig. Det er en skole, hvis elevantal er større end Hogwarts, og den er ikke udelukkende for franske elever. Der går også elever fra Bulgarien, Holland, Spanien, Portugal og Luxembourg. Den sidst kendte forstanderinde var Madame Olympe Maxime.


Selve skolen er et smukt palads, der ligger i et eventyrligt bjergområde, omgivet af haver og springvande. Skolen er over 700 år gammel. I spisesalen er der skovnymfer, der synger, mens eleverne spiser, og til jul er spisehallen dækket med isskulpturer, der ikke er i stand til at smelte. I parken står der en fontæne til ære for Nicolas og Perenelle Flamel, der var med til at opbygge skolen.


Skolen er beskyttet med magi, så mugglere ikke opdager den, ligesom Hogwarts er.
Beauxbatons har ry for at være en skole på samme niveau, hvis ikke højere, end Hogwarts. Der er et stærkt bånd mellem Hogwarts og Beauxbatons, selvom de dog har tradition for at være rivaliserende i Turneringen i Magisk Trekamp. Hogwarts har vundet 63 gange, Beauxbatons 62 gange.


Eleverne på Beauxbatons tager sine U.G.L. eksaminer på sjette år i stedet for femte år.
Skolens symbol er to gyldne krydsede tryllestave, der hver skyder tre stjerner ud. Baggrunden er blå.
Eleverne er iført lyseblå uniformer. Eleverne har foruden tradition for at udvise stor respekt for forstanderen, som de rejser sig op for, når hun kommer ind i et rum, og sætter sig først, når hun har sat sig.


Skolen bliver i filmene skildret som en pigeskole, men i bøgerne er der referencer til, at der går begge køn på skolen. Den optræder første gang i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor elever fra skolen kommer til Hogwarts i anledning af Trekampsturneringen. To af de mest kendte elever fra skolen er Fleur og Gabrielle Delacour.

Sidst opdateret den 16. februar 2016

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.