Hogsmeade


Den eneste rene troldmandsby i England. Hogsmeade er en naturskøn landsby med masser af stråtægte og forretninger. I feriesæsonen hænger der Fortryllede lys i træerne. I nærheden ligger Hogwarts, hvorfra der går en vej til Hogsmeade station. Det er her Hogwartsekspressen kører elever til og fra. Hogsmeade blev grundlagt på samme tid som Hogwarts af Hengist of Woodcroft, da han forfølges af Mugglerne.

Butikker i Hogsmeade:

Kandisbaronen:
Slikbutik ejet af Ambrosius Flume og hans kone. De bor over butikken. Der findes en hemmelig gang til Hogwarts gennem en lem i Kandisbaronens kælder. Foruden salg af alverdens slik, fx cremede nougatstykker, skinnende, lyserøde kokosis, fede honningfarvede karameller, hundrede forskellige slags chokolade, tøndevis af multismagsbønner, svirrende virrefiduser og levitationsbolsjer, laver Kandisbaronen deres egen karamel og chokolade.

De Tre Koste:
Ejes af Madam Rosmerta. Her serveres der Ingefærøl, Ildwhiskey, Mjød, Solbærrom og SirupsKirsebærsoda med is og paraply. Der er borde, båse og et spejl over baren.

Zonkos Spøg og Skæmt:
Zonkos er et yndet indkøbssted for Hogwarts elever. "Her kunne man købe trickting og snydesager nok til at tilfredstille selv Fred og Georges vildeste fantasier." Fx Stinkbomber, hikkebolsjer, haletudsesæbe og Næsebidende tekopper. Under den mørke periode i 1996 og 1997 er Zonkos lukket og har brædder for vinduerne. Fred og George besøger Hogsmeade med det mål for øje måske at opkøbe dem og lave det til en del af deres egen butik.

Det Hylende Hus:
Det Hylende Hus siges at være det mest hjemsøgte hus i Storbritannien. Huset er opkaldt efter de mange uhyggelige skrig og lyde, der hørtes fra det for 20 år siden. Huset har været stille i mange år, men rygtet lever stadig. Vinduerne er lukket til med brædder. Haven er tilvokset og indgangene er forseglede. Selv Fred og George har ikke kunnet finde en indgang. Hogwarts spøgelserne undgår huset, da de siger det er en hård bande der bor der.

Dervish & Banges:
Sælger og reparerer magisk udstyr.

Gladelaser Troldmandstøj:
Tøjbutik med afdelinger i London og Paris. Her kan man bl.a. købe sære Sokker.

Togstationen:
Stationen hvor Hogwartsekspressen kører til og fra. Den ligger tæt på Søen. Der går en vej fra stationen til Hogwarts, som fører rundt om søen. Stationen ligger et stykke vej fra selve byen, på den modsatte side af Hogwarts.

Madam Nuttetrut:
Ejes af Madam Nuttetrut. Et lille tehus med overdrevet, kruset dekoration. Butikken er fyldt med runde borde. Et yndet sted for par på dates. Stedet for kun dårlig kritik af par der skændes eller folk uden dates. Madam Nuttetrut pyntede på valentines dag med gyldne basunengle som kastede pink konfetti på gæsterne.

Skrivenskafts Fjerpennebutik:
Sælger Fjerpenne. Hermione købte en pen hos dem i oktober 1995.

Posthuset:
Her sidder mindst 300 ugler og venter på post de kan bringe ud. De sidder på farvekodede hylder, alt efter hvor hurtige de er.

Det Glade Vildsvin:
Udenfor hænger et slidt træskiltmed et billede af et vildsvins afhuggede hovedliggende med blodet sivende ud på en hvid dug.
Bartenderen er Aberforth Dumbledore, en sur gammel mand med langt gråt hår og skæg, som er bror til Albus Dumbledore.
Butikken er lille og ligger på en lille og mere beskidt sidegade til hovedgaden i Hogsmeade. Baren lugter af ged og er beskidt. Elever fra Hogwarts rådes til at medbringe deres egne glas når de besøger stedet.
Det er yndet af de fleste gæster at bære en forklædning der skjuler deres identitet.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.