Tusmørkegyden


Tusmørkegyden er en gade, der strækker sig ud fra Diagonalstræde, et lille stykke fra Gringotts. Den er lokaliseret i London, men kun magikere kan få adgang til Tusmørkegyden og Diagonalstræde via Den Utætte Kedel, Susepulver, Transitnøgle eller spektral transferens.
Tusmørkegyden butikker har alle relation til mørkets kræfter. Der bliver solgt objekter og andre forbandede ting i de forskellige butikker. Selve Tusmørkegyden er et skummelt sted, med mørke porte og dunkle gyder. De troldmænd og hekse der færdes i kvarteret, er for det meste kutteklædte og har en uhyggelig udstråling.
Den mest kendte butik i Tusmørkegyden er Borgin & Burkes. Dette sted er en af de største butikker i kvarteret, og bestyres af hr. Borgin. Der sælges forskellige ting i denne butik: Blodplettede spillekort, glasøjne, mAsker med onde træk, menneskeknogler, kranier, tortur instrumenter, Den Hjælpende Hånd, reb til at en galge, en opal halskæde og et kabinet. Hr. Borgin beskrives som en krumrygget mand med fedtet pomade hår. Han har en slesk stemme, og bærer halvbriller. Romeo Gåde, senere kendt som Lord Voldemort arbejdede i denne butik, da han var færdig med sine syv år på Hogwarts.
I butikken overfor Borgin & Burkes, er der udstillet skumle indtørrede skrumpehoveder i vinduet. To butikker længere henne, var der et terrarium fuldt af gigantiske sorte Edderkopper. Der sælges giftige stearinlys i en anden butik, og på selve gaden går der gadesælgere rundt med blandt andet et udvalg af fingernegle.

I 1982 kom Harry Potter ved et uheld til Tusmørkegyden. Han overværede Lucius Malfoy ordne en handel med Hr. Borgin i forretningen, Borgin & Burkes. Da Harry slap ud fra butikken, blev han fundet af Hagrid, og fulgt tilbage til Diagonalstræde. Hagrid var dernede for at købe Kødædende snegleudrydder.

I 1996 fulgte Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger efter Draco Malfoy ned i Tusmørkegyden. Draco købte Forsvindingskabinettet, som han senere smuglede Dødsgardister igennem og ind på Hogwarts, hvor dets ”makker” befandt sig.

Opdateret d. 7. juli 2013


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.