Hufflepuff


"I Hufflepuff kan du få plads,
hvis du er en stræber; loyal og god,
og vennernes ven er nok,
hvad huset kræver."


Hufflepuff er et af 4 kollegier på Hogwarts. Alle kollegier har det til fælles, at de har et overhoved, som er fra lærestaben. Ud over det har de alle vejledere, som er elever fra kollegiet. Kollegiet har også nogle karakteristiske farver mm, som kommer her:

Kollegiets grundlægger: Helga Hufflepuff.
Overhoved: Professor Spire.
Spøgelse: Den Fede Munk.
Dyr: Grævling.
Farver: Gul & sort.
Element: Jord.
Personlighedstræk: Loyalitet, godhed & ærlighed.

Elever der hører til Hufflepuff er kendt for at være hårdtarbejdende, venlige, loyale og ærlige. De er ikke ligeså konkurrencedrevne som de andre kollegier og er mere beskedne når det kommer til deres sejre. Det ser ud som om de har den mindste rivalisering med de andre kollegier, lige ud over Quidditch, selvom der i den magiske trekamp midlertidigt kom nogle brud mellem Gryffindor og Hufflepuff, da Både Harry Potter og Cedric Diggory blev kåret som vindere. Ifølge Professor McGonagall så har alle kollegier produceret exceptionelle hekse og troldmænd gennem tiden, men på grund af Helga Hufflepuff’s politik med at acceptere hver en elev og deres som regel dårlige præstationer i kollegiepokalen, så er Hufflepuff ofte kendt som det kollegium med mindst talentfulde elever. Dette er dog kun en misforståelse af Fordelingshattens digt, da kollegiet har produceret mange succesfulde og indflydelsesrige medlemmer af det magiske samfund. Hufflepuff har produceret det mindste nummer af mørke troldmænd, end nogen andre kollegier på Hogwarts. De demonstrerede loyalt i kampen om Hogwarts i 1998, hvor de sammen med Gryffindor havde det støreste antal frivillige elever til at hjælpe med at kæmpe mod Lord Voldemort.

Opholdsstuen er aldrig blevet set af andre end eleverne på kollegiet. Den befinder sig i Kælderen, nær Køkkenet, i en stenfordybning, skjult bag rækker af store tønder. For at træde ind i opholdsstuen, banker man på den anden tønde fra bunden af, i den anden række af tønderne, til rytmen ”Helga Hufflepuff”. Banker man på den forkerte tønde eller til den forkerte rytme, vil en sikkerhedsforanstaltning træde i kraft og lågene på tønderne vil ryge af, hvorefter den ubudne gæst vil blive overhældt med eddike. Hufflepuff er det eneste kollegium med en sikkerhedsforanstaltning i tilfælde af ubudne gæster

Kommer man til gengæld igennem tunnelen, så er opholdsstuen et ganske hyggeligt sted; Det føltes altid som om der er solskin. Selve rummet er stort, jordet og rundt med lavt loft. Udsigten fra vinduerne er mælkebøtter og rislende græs. Der er planter hængende i hele rummet for at give det en lidt mere jordbunden følelse og nogle af disse planter kan endda synge og danse. Der er i rummet sofaer og stole dækket i de klassiske farver, sort og gul. For at komme til sovesalene skal man ud gennem nogle runde Døre i væggene.

Hvert af de 4 kollegier kæmper hvert år for point, som bliver tilføjet til et af de store Timeglas, som er placeret i storsalen. Ved enden af hvert skoleår findes en vinder. Point gives ud igennem hele året og kan ligeså blive trukket væk igen ved dårlig opførsel eller brud på en af skolens regler. Ligeså har hvert kollegium et Quidditchhold, som hvert år kæmper for pokalen.

De mest omtalte Hufflepuff elever:
Cedric Diggory
Susan Bones
Hannah Abbot
Bridget Wenlock
Ernie Macmillan
Justin Finch-Fletchly
Pamona Spire

Opdateret d. 27. juni 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.