Slytherin


”Endelig kan Slytherin den rette hylde blive
til den, som ingen midler skyer for sine mål at gribe”

Grundlægger: Salazar Slytherin
Overhoved: Professor Snape & Professor Schnobbevom (tiltræder i HP og Halvblodsprinsen)
Spøgelse: Den Blodige Baron
Dyr: Slange
Element: Vand
Farver: Grønt og sølv
Karaktertræk: Opfindsomhed, Stolthed, Ambition, Snedighed, Selvopholdelsesdrift og Broderskab

Slytherin er hjemsted for mere end sin del af mørke troldmænd og hekse, men fostrer også stolte ledere med ambition og list. Den verdensberømte Merlin er her et glimrende eksempel.

De har en tendens til at være kløgtige, opfindsomme, beslutsomme og med ”en vis foragt for reglerne” og størstedelen af dets elever findes blandt fuldblodsslægterne, men da professor Albus Dumbledore også mente at de førnævnte karaktertræk også kunne beskrive Harry Potter, tyder dette på, at Fordelingshatten baserer sine beslutninger mere på synspunkter hos eleven end slægtens ”renhed”, selvom dette selvfølgelig spiller ind i elevens synspunkt.
Der har dog også været en del halvblods elever i slangens kollegium, heriblandt Romeo Gåde og Severus Snape og eftersigende skulle der endda findes nogle få mugglerfødte elever i kollegiets historie.
Derudover har der også været eksempler på elever fra fuldblodsslægter, der ikke endte på Slytherin, eksempelvis samtlige familiemedlemmer fra Weasley-familien, Neville Longbottom og Sirius Black, hvis øvrige familiemedlemmer blev placeret her. Selv Harry var kun på grund af sin egen modstand imod at blive sorteret ind på Slytherin endt som Gryffindor.
Slægten er altså ikke nødvendigvis ensbetydende med at man automatisk sorteres til Slytherin.

I modsætning til de øvrige grundlæggere ville Salazar Slytherin dog ikke tillade ”uværdige”, ergo mugglerfødte, elever at gå på skolen og i raseri forlod han derfor efter en tid skolen efter at have skabt Hemmelighedernes Kammer, hvor hans arvtager skulle udrense skolen, da Slytherin nu havde efterladt skolens styring til de øvrige tre grundlæggere.

Dette har sandsynligvis været hovedårsagen til kollegiets dårlige ry og fordomme såsom, at ingen heks eller troldmand, der gik over på mørkets side ikke kom fra Slytherin, hvilket er usandt, idet Peter Pettigrew var Gryffindorelev og professor Quirinus Quirrel var fra Ravenclaw.
Hadet til kollegiet kommer dog sandsynligvis også fra elevernes ambitiøse og stolte holdning og deres evne til ikke at sky nogen midler i deres kamp for at opnå succes i deres liv.
Dog ses der sjældent venskab mellem de øvrige kollegianere og elever fra Slytherin, særligt kendt er deres rivalisering til Gryffindor og under Kampen om Hogwarts nægtede adskillige af Slytherin eleverne dog også at forsvare skolen og derimod slutte sig til dødsgardisterne. Dette kan dog også have noget at gøre med, at deres forældre befandt sig blandt fjendens rækker.
Der er dog altid undtagelser, der bekræfter reglen og Severus Snape og Lily Potter, dengang Evans, havde et glimrende venskab indtil Snape i et skænderi anvendte ordet ”mudderblod” og venskabet dermed sluttede brat.

Kollegiets opholdsstue findes i krypten bag en stenvæg og beliggende under Den Sorte Sø, hvilket giver et svagt grønligt skær. Dette forstærkes af de grønlige lamper og mørkegrønne lædersofaer og sammen med kranier, skabe i mørkt træ og gobeliner, der portrætterer berømte middelalderlige Slytheriner skaber det en aura som et mystisk, undersøisk skibsvrag. Ofte vil søens Kæmpeblæksprutte også dukke op foran opholdsrummets store vinduer og nogle gange endnu mere interessante væsner og lyden af vand virker beroligende for eleverne om aftenen når de går til ro.
Ligesom hos Gryffindor skal der anvendes et kodeord for at komme ind. Det eneste kendte ord er ”Rent Blod”, som blev anvendt i HP og Hemmelighedernes Kammer.

Mest omtalte Slytherinelever:
Severus Snape
Draco Malfoy
Lucius Malfoy
Salazar Slytherin
Romeo Gåde – senere Lord Voldemort
Dolora Nidkjær
Bellatrix Lestrange
Merlin
Vincent Crabbe
Gregory Goyle
Familien Black – undtagen Sirius Black
Horatio Schnobbevom
Markus Flint
Pancy Parkinson
Dorea Potter
Flora og Hestia Carrow

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.