RavenclawRavenclaw er et af de fire kollegier på Hogwarts. Kollegiet blev grundlagt af Rowena Ravenclaw, der er kendt for at være en af sin tids smukkeste og dygtigste hekse, og hun værdsatte lærdom meget højt. Derfor skulle hendes kollegium repræsentere dette.Spøgelset for Ravenclaw er Den Grå Game. Den Grå Dame er Rowena Ravenclaws’ datter, Helena Ravenclaw.Kollegiets dyr er en ørn, og farverne, kollegiet har, er blå og bronze. Elementet er luft. Blå og bronze er valgt, fordi det skal symbolisere den brune ørn op mod den blå himmel. Luft er valgt som element, fordi både himlen og ørnen er tæt knyttet til luft.Elever, der går på Ravenclaw, vil typisk være intelligente, originale, individuelle og kreative. Med denne originalitet kommer der også stor accept af individer, der er anderledes. Typisk vil Ravenclaw elever have specielle interesser, der kan udvikle deres kreativitet.

Originaliteten kommer ligeledes til udtryk i deres metoder og tilgang til opgaver samt deres idéer.Flid værdsættes højt blandt eleverne. Det er ikke usædvanligt, at eleverne fra dette kollegium er akademisk dygtige og har et højere fagligt niveau, end de andre elever. De er meget stolte af deres ry om at være intelligente, at det bliver påstået, de siger, alle hekse og troldmænd med stor succes har tilhørt Ravenclaw, dette gjorde de blandt andet med Bridget Wenlock, der rent faktisk tilhørte Hufflepuff.Fordelingshattens ord om Ravenclaw er som følger:”Eller hvad med gamle Ravenclaw

til den, hvis visdom spirer,

for lærdom og fordybelse

resultater altid giver."Ravenclaw adskiller sig fra de andre kollegier på Hogwarts ved at have en gåde, man skal besvare, inden man får adgang til opholdsstuen. Svarer du forkert, nægtes du adgang til kollegiet, om du er Ravenclaw-elev eller ej. Svarer du korrekt, får du dog også adgang, uanset, hvilket kollegium, du tilhører.Ravenclaws opholdsstue er i et af Hogwarts’ tårne, og man finder vej derop via en smal, spiralformet trappe. Opholdsstuen er cirkulært, og derinde har eleverne adgang til blå stole, bogreoler, og man finder også en statue af Rowena Ravenclaw. På sovesalene er der blå tæpper med sølvstjerner på; hos pigerne er tæpperne lyseblå.Ravenclaw har ry for at være yderst konkurrerende, når det kommer til akademisk succes, og de er ikke bange for at falde hinanden i ryggen, hvis det kan øge deres egen faglige dygtighed. Kollegiet har dog begrænset rivaler med de andre kollegier, bortset fra Quidditch, hvor den primære konkurrent er Hufflepuff. Under Kampen om Hogwarts sluttede mange Ravenclaw-elever sig til kampen, side om side med Hufflepuff og Gryffindor.I Harry Potter-bøgerne er professor Filius Filtwick overhoved for Ravenclaw. Det er uvist, hvornår han begyndte og sluttede.Nogle af de mest kendte personer, der gik på Ravenclaw, er Luna Lovegood – der i høj grad repræsenterer den originalitet, der er hos mange af eleverne på kollegiet –, Cho Chang, Padma Patil, Filius Flitwick, Garrick Ollivander og Glitterik Smørhår.Hermione Granger indrømmer i Harry Potter og Fønixordnen, at Fordelingshatten overvejede at placere hende på Ravenclaw på grund af hendes intelligens, men endte med at vælge Gryffindor.


Sidst opdateret den 19. februar 2016

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.