Gryffindor


Gryffindor er et af de fire kollegier på Hogwarts. Kollegiet er opkaldt efter sin stifter, Godric Gryffindor, der var med til at starte Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Han er kendt for at være en dygtig dueller, og han var stærkt imod diskrimination af mugglerfødte.
Gryffindors spøgelse hedder Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, der for mange er bedre kendt som Næsten Hovedløse Nick. Kollegiefarverne er rød og guld, hvilket hænger godt sammen med, at kollegiets element er ild.
Kollegiet har en løve som mAskot. Den røde farve symboliserer manken og halen, og den guld farve er pelsen på løven.
Eleverne, der sorteres til Gryffindor, vil have karakteristika, der er modige, tapre, have tendens til at være hovmodige, og nogle har en kort lunte. Ifølge nogle, især Slytherin-elever, har Gryffindor-elever tendenser til at foretage unødvendige heltegerninger.
Elevernes mod og personlighedstræk er kommet til syne flere gange, hvor eleverne har haft mange medlemmer i Dumbledores Armé og Føniksordenen.

Fordelingshatten siger om Gryffindor:
”Måske skal du til Gryffindor,
hvis du har løvehjerte.
Det er her, de tapre bor,
hvor handlekræften hersker.”Gryffindor har en gammel rivalisering med Slytherin, der stikker tilbage til, at Godric Gryffindor og Salazar Slytherin har haft rivaliserende følelser for hinanden, der startede med Slytherins holdninger til mugglerfødte på Hogwarts. Ligeledes er der risiko for, at de andre kollegier har kunnet føle, Gryffindor har modtaget særbehandling, eksempelvis da Harry Potter fik lov til at stille op i Magisk Trekamp, og hvor Harry Potter blev givet en kost af professor McGonagall, så han kunne spille på Quidditch-holdet for Gryffindor.
Hufflepuff og Ravenclaw har tradition for at tage Gryffindors side i rivaliseringen med Slytherin. Dette så man under Kampen om Hogwarts, hvor de to kollegier kæmpede sammen med Gryffindor.
Gryffindors opholdsstue ligger på 7. sal i et af Hogwarts’ tårne. Indgangen er skjult bag Den Fede Dame – en beboer af et portræt. Her skal man have det rigtige kodeord for at blive givet indgang, og kodeordet skifter fra tid til anden. Den Fede Dame blev kortvarigt skiftet ud med Sir Cadogan i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, da Sirius Black havde angrebet maleriet, og det var revet halvt i stykker.
Opholdsstuen er dekoreret med bløde stole, vakkelvorne borde, og der er en pejs. Rummet er cirkulært. Der er udsigt til Quidditch-banen, Hogwarts’ sø og Den Forbudte Skov. Over pejsen er der et maleri af Godric Gryffindor, og der er malerier af alle tidligere overhoveder derinde.
To vindeltrapper fører op til henholdsvis drengenes og pigernes sovesal. Vindeltrappen til pigernes sovesal er udstyret med en alarm, der går i gang, hvis nogle drenge forsøger at begive sig op ad trappen. Begynder alarmen, forvandler trappen sig til en rutsjebane, og det er således ikke muligt at komme derop. Det skal bemærkes, at der ikke er en lignende anordning til drengenes sovesal.


Gryffindor-kollegiet har huset mange kendte hekse og troldmænd. Heriblandt er Godric Gryffindor, Albus Dumbledore, Minerva McGonagall (der er tidligere overhoved for kollegiet), Arthur og Molly Weasley, Lily og James Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Neville Longbottom og Harry Potter.

Sidst opdateret den 20. februar 2016

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.