Gringotts Banken


Gringotts Banken er en International Troldmandsbank, som bl.a. findes i Londons Diagonalstræde og i Egypten.

Gringotts bygningen i Diagonalstrædet er bygget på snehvid marmor. Døren er lavet af bronze og bevogtes af en vagt, som er klædt i rødt og gult.
Efter bronzeDøren, kommer man ind i en forhal, som fører videre til en dør lavet i sølv. På sølvDøren er en der inskription, hvorpå der står:

Fremmede, tag dig i agt
For manden har en sælsom magt
De der nyder, før de yder
Betaler for de slette dyder
Søger du efter andres penge
I hver en krog og hver en længe
Tyv, tag dig i agt, vi be’r
Du finder mer’ end skatten der

Inskriptionen advarer en person imod at tage penge fra banken.

Banken bliver drevet af nisser og beskyttet af besværgelser og af en drage. Bankboksene ligger mange hundrede meter under Londons gader. Man skal selv medbringe sin bankboksnøgle. Men der er også nogle bankbokse som bliver bevogtet af stærk magi, som kun kan åbnes af nisserne. Nissen skal lade sin ene finger glide henover Døren, hvis låse så låser sig op.
For at komme til bankboksene skal man køre med en lille vogn gennem en labyrint af veje. Vognene bliver tilsyneladende ikke styret og kan kun køre med en hastighed. Men man bliver altid fulgt af en nisse, for kun han kender vejen.

Første gang vi hører om Gringotts Banken, er i Harry Potter og De Vise Sten, hvor at Harry skal hæve Galleoner, Sølvsegl og Knut, for at købe sine nødvendige skoleting. I banken bliver han betjent af nissen Grimhook.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.