Den Utætte Kedel


Den Utætte Kedel er et lille, en anelse snusket udseende, værtshus på Charing Cross Road i London. På trods af dets størelse er det et temmelig vigtigt værtshus, da dette er passagen fra Mugglernes London til troldmændendes Diagonalstræde. Værtshuset ligger imellem en stor boghandel og en musikforretning, derfor er det svært at finde stedet, medmindre man får det udpeget - selv for en heks eller en troldmand.
I Den Utætte Kedel kan man få en kop kaffe og noget at drikke i den lille skænkningsstue. Her sidder mange troldmænd, endten dybt begravet i en spændende diskussion om de nyeste artikler fra Tidens Trylletendenser eller tager en slapper, inden de skal påbegynde det hård indkøb i Diagonalstræde. Selvfølgelig findes der også hekse og troldmænd, der bare går lige igennem det lille værtshus.
Når man har passeret, befinder man sig i en lille, lukket baggård. Den eneste bevoksning er lidt ukrudt langs asfaltkanterne og et par affaldscontainere. Det er her selve indgangen til Diagonalstræde ligger. Man skal slå let på den tredje mursten fra venstre over containeren med redskaber som f.eks. en tryllestav eller en magisk paraply. Murstenen vil derefter begynde at vride sig, hvorefter der kommer et lille hul til syne. Hullet vil nu blive større og større for til sidst at blive en kæmpe port, hvor selv Hagrid kunne passere uden problemer. Det næste man ser er Diagonalstræde.

Det er også muligt at komme til Den Utætte Kedel via. Susepulver. Værtshuset har værelser beregnet til overnatning, alle med senge, møbler, klædeskab, et magisk spejl og en pejs. I sådan et værelse boede Harry i de sidste uger af sommerferien før hans 3. år på Hogwarts. Han boede i værelse nummer 11.
Dette er dog ikke første gang vi besøger det lille værtshus. Første gang er det i bog nummer to, Harry Potter og De Vise Sten, hvor han besøger Diagonalstræde sammen med halvkæmpen Hagrid.
Alle i diagonalstræde virker beæret over at møde den unge Harry Potter, men også Hagrid er meget vellidt der.
Det er også her vi møder Professon Quirrel for første gang.

I bog nummer 6, Halvblodsprinsen, besøger Harry atter stedet. Dog har atmosfæreren forandret sig, og der er første gang at Harry ser bartender Tom nedtrykt. Det går ikke så godt for det lille værtshus som det har gjort.Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.