Grumsted Plads nummer tolv


Uplacerbart og beskyttet af Fidelius besværgelsen, ligger mellem to faldefærdige mugglerhuse i London, Grumsted Plads nummer tolv. Det tilhører slægten Black, en af de mest kendte fuldblods troldmandsfamilier. Huset er forladt, en ruin af sit tidligere jeg. Husets frue, Fru Black, døde i 1985. Efter hendes død, arvede hendes ældste søn, Sirius Black, huset, men da han sad i Azkaban, var der ingen andre end husalfen Kræ, til at tage sig af det. Sirius’ far lagde, i sin tid, enhver tænkelig beskyttende besværgelse over huset. Huset ligger omkring 20 minutters gang fra King’s Cross Station. (FO 10)

Sirius gav huset til Fønixordenen, så de kunne bruge det til hovedkvarter. Dumbledore lagde Fidelius besværgelsen over det, med sig selv som Hemmelighedsforvalter. I august 1995, mødtes Fønixordenen ofte i huset. Harry blev bragt dertil, for at være beskyttet. De, der ikke er medlemmer af ordenen, brugte meget tid på at forsøge at få gjort rent i huset. Dette var imidlertid svært, da flere magiske væsner var flyttet ind, og ikke nemt lod sig flytte igen. Harry, Hermione og Weasley familien tilbragte flere uger i huset, i sommeren 1995, på at gøre rent og skille sig af med sort magi objekter. (FO 6) Nogle af tingene blev dog reddet på stregen af husalfen, kræ. (FO 6, 23)

Efter Sirius’ død i juni 1996, ville ejerskabet af huset automatisk være gået til Sirius’ nærmeste slægtning, Bellatrix Black Lestrange. Hun ville ligeledes have arvet Kræ. Dette skabte et sikkerhedsproblem for Ordenen, som forlod huset, straks efter Sirius’ død. En uge senere, blev Sirius’ testamente fundet, hvori han overgav alle sine ejendele, huset og sin husalf til Harry. Der var visse tvivl om hvorvidt en person, som ikke var blodbeslægtet med Black familien, kunne overtage huset og alfen, men da Dumbledore konstaterede at dette ikke var tilfældet, blev Harry den retmæssige ejer af Grumsted Plads nummer tolv. Kræ blev herefter sendt til Hogwarts, hvor de andre husalfer kunne holde øje med ham. (HP 3)

Efter Dumbledores død, er Fidelius besværgelsen, som beskytter huset, muligvis hævet. Vi ved ikke hvad der sker, når en Hemmelighedsforvarer dør.

Efter Sirius’ død, tog Mundungus Fletcher chancen og stjal nogle af Sirius’ ting. Harry konfronterede ham i Hogsmeade.

Hovedindgangen
- En sti fører fra gaden, op til en ramponeret, sortmalet dør med en sølvdørhammer, formet som en snoet slange. Der er hverken nøglehul eller brevsprække i Døren. Ydersiden af huset er beskidt og usoigneret og vinduerne er snavsede.

Kælder
- Kælderetagen er et køkken med råt tilhuggede vægge, en stor pejs og et stort bord, med masser af stole. Der er et køkkenskab med tallerkenrække, hvor køkkenredskaber og tallerkener opbevares. Op af trapperne ligger stueetagen. I forbindelse med køkkenet ligger et lille spisekammer. I et skab er der en vandtank og under den ligger Kræ’s rede. Den er en beskidt lille hule, fyldt med mugne tæpper og arvestykker, som Kræ har reddet.

Stueetagen
- Indgangshallen er et stort rum, med afskallet tapet, luvslidt tæppe, gaslamper og en slangeformet, spindelvævsdækket lysestage. En trappe går op til de øverste etager. Der hænger nogle mørke gamle portrætter, blandt andet et stort et, som hænger bag mølædte gardiner. Dette portræt forestiller Fru Black og når det bliver forstyrret, hyler og skriger og bander og svovler det. Der står også en paraplyholder lavet af et troldeben.

Ovenpå
- Hvor mange etager der er i huset, vides ikke, men højst sandsynligt mere end fem. På første sal ligger salonen. På samme etage sover Ginny og Hermione. Harry og Ron sover i et mørkt rum på anden sal, hvor der er højt til loftet. På deres værelse er der et garderobeskab og et portræt af Phineas Nigellus Black. Fred og George sover direkte over dem, på tredje sal. Stormvind holder til i et soveværelse ovenpå, som engang var Fru Blacks soveværelse. På et toilet i overetagerne, lever der et krigerisk spøgelse.


Salonen
- Gardinerne i salonen er inficerede med Doxyer og i chatollet er der en Boggart. I sofaen er der en rede med døde Puffskeiner. En gobelin med slægten Blacks familietræ hænger på væggen. Der er beskidte glasskabe på begge sider af pejsen, som indeholder forskellige mørkemagi objekter, som ikke vil forlade deres hylder.Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.