Leonard Jewkes


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Ukendt

Leonard Jewkes er opfinderen af Kosten ”Sølvpil”, som blev produceret til at være hurtigere end Både Moontrimmer- og Oakshaft 79 Kosten, men ligesom så mange andre fra sin tid, blandt andet Gladys Boothby, kunne han ikke holde trit med den kæmpe forespørgsel der kom, og blev nødsaget til at stoppe produktionen.

Navnet Leonard stammer fra de germaniske elementer og betyder ”modig løve”. Et navn der først begyndte at blive populært i England i det 19. århundrede.

Man kan læse om Leonard Jewkes i Quidditch Gennem Tiderne.

Vi hører om Leonards kost, i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, hvor Rolanda Hooch sammenligner sin gamle sølvpil med Harrys prestissimo.
”Se på dens balance! Hvis Nimbus-serien har en mindre fejl, er det en beskeden asymmetri ved børstetrimningen – man kommer ofte ud for, at den udvikler en smule slagside efter nogle års brug. De har også udviklet håndtaget, kan jeg se. Det er en smule slankere end et Cleansweephåndtag; det minder mig faktisk om den gamle sølvpil – en skam, at de holdt op med at producere den” (Harry Potter og Fangen fra Azkaban, kap. 13, s. 239).

Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban.
Quidditch Gennem Tiderne.


Opdateret d. 05. maj 2015Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.