Sibylle Trelawney


Født: 9. marts før år 1962
Død: Ukendt

Skuespiller: Emma Thompson

Udseende: Tynd, tykke briller der gjorde hendes øjne store, stort brunt hår, mørkegrønne øjne og en bleg hud

Sybill blev født den 9. marts i et ukendt år med en muggler til mor og en troldmand til far ind i halv- eller fuldblods familien Trelawney. Der var tre generationer imellem hende og Cassandra Trelawney, som var en kendt seer. Ingen i familien efter Cassandra var en seer.
Hun gik på Hogwarts Skole For Heksekunster og Troldmandsskab og blev sorteret til Ravenclaw senest i år 1973. Hun fik utrolig høje og gode karakterer.
Efter hun graduerede fra Hogwarts, vandrede hun rundt i den magiske verden for at blive ansat et sted, grundet at hun var i familie med Cassandra Trelawney, men brød sig ikke om dem, som ikke tilbød hende hvad hun mente en sand seer burde blive tilbudt.
Hun blev gift som ung, men ægteskabet endte da Sybill nægtede at få sin mands efternavn. Hende og manden ved navn Hr. Higglebottom fik ingen børn.
I 1980, hvor Sybill allerede var begyndt på at lave falske forudsigelser, arrangerede hun et møde med Albus Dumbledore i håbet om at få jobbet som professor i Spådom på Hogwarts. Dumbledore valgte at give hende en chance grundet hendes herkomst. Men Sybill viste ingen af de særlige evner, som Cassandra havde haft og var respekteret for, hvilket skuffede Dumbledore, selvom han havde planer om at fjerne Spådom som et fag på Hogwarts. Efter han fortalte hende, at hun desværre ikke passede til positionen som lærer i Spådom, trådte hun i trance og forudså da profetien om Voldemorts nederlag. Uheldigvis stod Dødsgardisten Severus Snape ved Døren og lyttede til hvad de to magikere sagde, hvilket resulterede i, at hun nu stod i fare for Voldemort. Dumbledore valgte så at ansætte hende i håbet om at beskytte hende.
På den syvende etage i det nordlige tårn underviste hun i Spådom. Minerva McGonagall hævdede at Sybill forudsagde hvert år, at en af hendes elever ville dø, men det skete aldrig. Da hun foretrak at befinde sig i hendes tårn, var hun sjældent med til spisningen i Storsalen.
Under år 1993-1994 fik hun Harry Potter som elev, fordi hans ven, Ronald Weasley, også havde valgt faget. Hun kom med en masse forudsigelser; at Neville Longbottom ville smadre mindst én tekop, noget Lavender Brown frygtede ville ske den 16. oktober, og at en af hendes elever ville fravælge Spådom omkring påske.
Sybill ser ”Den Grumme” i Harry Potters tekop, som symboliserer død. Dette skræmte alle eleverne, som så tog lettere chokeret til Forvandling med professor McGonagall. Hun bliver ved med at forudsige Harrys død, hvilket irriterer ham mere og mere.
Efter at Neville ødelagde to tekopper, Lavenders kanin døde og Hermione Granger stormede ud af en time, blev Parvati og Padma Patil samt Lavender store støtter af Trelawney.
Under juletiden valgte hun at spise med i Storsalen, men da hun så det lille antal af personer ved bordet, nægtede hun at sætte sig, da hun troede at de ville blive ”forhekset” af det uheldige nummer 13, og den første, der rejste sig ville dø. En utålmodig McGonagall var ligeglad og sagde, at de gerne ville tage risikoen. To timer senere hoppede Harry og Ron op fra stolene. Sybill spurgte dem så hvem af dem, der havde rejst sig først.
Under Harry Potters tilstedeværelse træder Sybill ind i en trance, og forudsiger at Voldemorts tjener ville blive fri og vende tilbage til ham samme nat. Da hun blev normal igen et par sekunder efter, kunne hun ikke huske noget ske.
Harry fortalte dette til professor Dumbledore, som sagde at han burde tilbyde hende en lønforhøjelse efter at have spået to rigtige forudsigelser.
Da Dolora Nidkjær langsomt overtog Hogwarts i 1995, satte hun Sybill på prøvetid, men ville senere forsøge at fyre hende og smide hende ud af slottet. Dog kom professor Dumbledore og reddede hende og insisterede på, at hun blev på slottet, så hun ikke var i fare for Voldemort. Hun blev erstattet af kentauren Firenze. Da Nidkjær blev suspenderet, kunne hun undervise igen – dog sammen med Firenze i stedet for at undervise alene, da Firenze ikke kunne vende tilbage til sin flok, som før havde forsøgt at myrde ham.
I skoleåret 1996-1997 valgte de to professorer at dele sine elever op i år, så Sybill blot skulle undervise dem på femte og sjette årgang.
I skoleåret 1997-1998 fortsatte hun med at undervise på Hogwarts, da hun ikke var mugglerfødt. Det er ukendt hvorfor Voldemort ikke valgte at fange hende, men det er muligvis fordi at han fokuserede på at finde Oldstaven, og troede at alle profetier om ham og Harry Potter var ligegyldige, når han fik fat i tryllestaven.
Ligesom resten af skolen deltog hun i Slaget om Hogwarts. Hun deltog ved at kaste krystalkugler på fjendernes hoveder. Hun slog Fenrir Gråryg ud, da han angreb Lavender Brown, men nåede desværre ikke at redde hende. Selv overlevede hun krigen og fortsatte med at undervise godt ind i 2010'erne. Hun fortsatte også med at forudsige døden af hendes elever. Siden Firenze vendte tilbage til sin flok er det muligt, at hun underviste alene i Spådom igen.

Sidst opdateret 26/01-2016Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.