Gellert Grindelwald


Født: 1882
Død: 1998

Skuespiller: Jamie Campbell Bower og Michael Byrne

Gellert Grindelwald blev født i ca. 1882 et sted i enten central-øst Europa eller Skandinavien. Han gik på Durmstrang, hvor han viste sig at være næsten lige så dygtig og talentfuld, som Albus Dumbledore. Desværre brugte han ikke sit talent til at vinde priser. I stedet brugte han tiden på at eksperimentere så voldsomt, at det grænsede til det sadistiske. Durmstrang er kendt for sin tolerance af mørk magi, men da Grindelwald, i en alder af 16 år, blev direkte farlig for sine medstuderende, blev det alligevel for meget til, at skolen kunne tolerere det, og han blev bortvist.

Gellert var meget interesseret i Dødsregalierne, og begynder tidligt i sit liv at bruge tegnet for dem som sit eget tegn. Inden han blev bortvist fra Durmstrang nåede han da også, at ridse tegnet ind i en af væggene på skolen. Hans søgen efter dødsregalierne bragte ham til Godric-dalen, hvor han en overgang boede hos sin grandtante, Bathilda Bagshot. Her mødte han også den jævnaldrende Albus Dumbledore, og de to blev venner. De blev enige om, at bruge deres talenter på, at lave en ny verdensorden, hvor troldmandssamfundet ikke længere skulle leve i skjul, men skulle herske over mugglerne. De fandet på et fælles slogan: ”For the Greater good” (til det fælles bedste), som Grindelwald brugte som undskyldning for sine grusomme handlinger resten af livet.

Venskabet med Albus gik dog i vAsken, da Albus lillebror Aberforth konfronterede dem, fordi han ikke mente, at hans og Albus’ fælles lillesøster, Ariana, fik den pleje hun behøvede. For at lukke munden på ham kastede Gellert Dolorosoforbandelsen over ham, men det så Albus, som begyndte at forsvare sin lillebror. Dette blev starten på den trevejsduel, hvor Ariana døde. Ingen vidste hvem der ramte hende men, Gellert forlod hurtigt efter landet, da han allerede havde noget at stå til regnskab for i sit hjemland, og ikke vil sættes i forbindelse med dette mord også.

Efter denne episode startede Grindelwalds jagt på dødsregalierne for alvor. Han fandt snart ud af hvor oldstaven var, da der gik et rygte om en tryllestavsmager, ved navn Gregorovitch, som eftersigende havde staven, og prøvede at lave en mage til. Grindelwald brød ind i hans værksted og ventede på Gregorovitch. Da denne dukkede op, kastede Grindelwald en lammerbesværgelser på ham, for at blive den nye retmæssige ejer af oldstaven.

Gennem årene samlede Grindelwald en hær, som spredte skræk og rædsel i mange europæiske lande, men han prøvede aldrig at gå ind i Britanien, da han frygtede han tidligere ven, Albus Dumbledore, som var lige en tand bedre end Grindelwald selv. Grindelwald byggede også et fængsel, Nurmgarden, hvortil han sendte de af hans fjender, som han ikke dræbte. Over Døren skrev han det slogan, som han havde fundet på sammen med Albus i sin tid (til det fælles bedste).

Under hele Grindelwald storhedstid, gik Dumbledore hjemme i England og underviste på Hogwarts. Han havde udmærket godt hørt om Grindelwalds fremtog, men frygtede et møde med ham, da han troede at Grindelwald vidste, hvem der havde dræbt hans søster, og han frygtede, at det var ham selv. I 1945 kunne han dog til sidst ikke se igennem fingre med Grindelwalds hærgen længere, og tog ud for at stoppe ham. Øjenvidner hævdede at det var den største duel nogensinde imellem troldmænd. Udgangen på duellen blev, at Dumbledore vandt, og blev den nye retmæssige ejer af oldstaven.  Grindelwald blev, ironisk nok, placeret i den mest topsikrede celle i hans eget fængsel, Nurmgarden, hvor han sad til sin død.

Halvtreds år efter den legendariske duel med Dumbledore, blev Grindelwald opsøgt af ingen ringere end selveste Lord Voldemort, som også var på jagt efter oldstaven. Under dette møde udviste Grindelwald ingen frygt, men drillede i stedet Lord Voldemort med hans frygt for døden. Grindelwald frygtede ikke døden, men bød den velkommen, da han, ligesom Dumbledore, var af den overbevisning, at der fandtes værre ting end døden. Den forårsdag i 1998 blev Gellert Grindelwald dræbt i sin celle, af den eneste der nogensinde er blevet anset for at være farligere end ham selv: Lord Vorldemort.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.