Rowena Ravenclaw


Født: 10-århundrede
Død: 11-århundrede

Skuespiller: Ingen skuespiller

Rowena Ravenclaw var en af Hogwarts’ fire grundlæggere og stifter af Ravenclaw-kollegiet. Hun kom fra Skotland, havde en udpræget skotsk accent og blev anset som en af sin tids mest intelligente hekse. Hun var en høj, smuk, sorthåret kvinde med mørke øjne og et lidt barsk udseende, og hun havde et diadem (Ravenclaws diadem), der gav stor visdom til den, der bar det. Der er en statue af hende i Ravenclaws opholdsstue, hvor hun har dette diadem på. Det siges desuden, at det var hende, der fandt på navnet og stedet til Hogwarts, fordi hun drømte, at et vortesvin førte hende til en klippe ved søen. Det var også hende, der kom med plantegningen af Hogwarts.

Hun havde en datter ved navn Helena Ravenclaw, der stak hende i ryggen ved at stjæle hendes diadem og stikke af med det til Albanien, fordi hun var jaloux på sin mors intelligens og derfor selv ville have diademets visdom.
Rowena erkendte aldrig sin datters svigt – hun skjulte endda at diademet var blevet stjålet for de tre andre grundlæggere af Hogwarts. Men da hun blev dødeligt syg på grund af et knust hjerte, der muligvis skyldtes hendes datter, ønskede hun alligevel at se datteren igen. Hun sendte Den Blodige Baron, der var forelsket i Helena, ud for at finde hende, men Helena kom dog aldrig, fordi hun nægtede at tage med, da han fandt hende. Baronen blev så rasende på hende og misundelig over hendes frihed, at han slog hende ihjel. Han tog også sit eget liv, da han opdagede, hvad han havde gjort.

Rowena Ravenclaw var Både meget intelligent og meget kreativ, og derfor er det også de værdiger, der skal være mest dominerende, hvis man skal fordeles til Ravenclaw: Man skal være skarpsindet, intelligent, kreativ og klog. Derudover var Rowena streng, truende og formodentligt meget stolt, siden hun ikke ville erkende, at hendes datter havde stjålet hendes diadem. Men hun må også have været tilgivende og kærlig, eftersom hun alligevel ønskede at se Helena en sidste gang, da hun lå på sit dødsleje.
Navnet ”Rowena” betyder ”berømmelse” og ”glæde”, og navnet ”Ravenclaw” betyder ”ravneklo” – Ravenclaws dyr er dog ikke en ravn, men en ørn.

Ifølge Fordelingshattens sang i Harry Potter og Flammernes Pokal kom Rowena Ravenclaw fra dalen ligesom Helga Hufflepuff, der var hendes gode veninde, hvilket er grunden til, at man sommetider kalder Ravenclaw og Hufflepuff for søsterkollegier.

For at komme ind i Ravenclaws opholdsstue, skal man gætte en gåde. Hvis man gætter den, får man adgang, men hvis man ikke gør, kan man ikke komme ind, lige meget om man er Ravenclawelev eller ej. Opholdsstuen er et højloftet rum med stjernehimmel oppe i loftet, som afspejles i det midnatsblå gulvtæppe. Der er bogreoler, borde, samt blå sofaer og stole og en statue af marmor, som står ved den dør der fører op til sovesalene. Oppe på sovesalene, er der syv senge med blå tæpper, samt et blåt forhæng med sølvstjerner, magen til Slytherins, men bare med blå istedet for grønt. Pigernes er næsten ens, bare med lyseblå forhæng istedet for.

Ravenclaw er et kollegium der optager kloge og flittige børn. Professor
Filius Flitwick (den lille besværgelseslærer) er leder af kollegiet på Harry Potters tid

Opdateret d. 16-06-13


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.