Alastor Dunder


Født: Ukendt
Død: 27. juli 1997

Skuespiller: Brendan Gleeson

Alastor ”Skrækøje” Dunder

Død den 27. juli 1997, da han ledede den anstrengende mission, da man skulle flytte Harry Potter fra sit nulevende levested på Ligustervænget nr. 4, til Grumsted Plads nr. 12.

Jobs: Alastor er pensioneret, men tidligere var han ansat som Auror i Ministeriet for Magi, og han skulle eftersigende være den bedste, Ministeriet nogensinde har haft. Hans storhedstid havde han under Voldemorts regime, hvor han opsporede en del af Voldemorts Dødsgardister.
I Auror-miljøet var han kendt for at være en retfærdig troldmand, og han bragte om muligt altid sine fangne Dødsgardister levende til domstolen. Han var aldrig sunket så lavt som Dødsgardisterne, selvom han har haft tilladelse til at benytte de Utilgivelige Forbandelser.

Derudover skulle han undervise i faget Forsvar Mod Mørkets Kræfter, på Harry’s fjerde år på Hogwarts. Men Alastor blev fanget af Peter Pettigrew, også kendt som Ormehale, og Barty Ferm Jr. da de på forhånd var sig bevidst om, at Alastor skulle undervise i Forsvar mod Mørkets Kræfter. De holdt ham under Imperius forbandelsen, så Barty Jr. kunne træde i hans sted på Hogwarts ved hjælp af Polyjuice eliksiren.

Udseende:
Dunder var et ældre menneske og havde derfor et mørkt aldersgråt hår. Han havde et almindeligt øje, imens det andet er magisk. Det magiske øje er knald-blåt, og bevæger sig på egen hånd. Hvilket vil sige at den har sin egen vilje. Det magiske øje kan se igennem usynlige og solide ting, og den kan ind da se lige igennem hans baghoved. Øjet var perfekt i forbindelse med hans tidligere missioner. Men han ikke altid haft det magiske øje. Han var nemlig engang med at duellere da en dødsgardist tryllede hans øje ud.
Hans stemme er brumme agtig. Og han er meget mistroisk af natur, og desuden drikker han kun af sin egen private lommelærke.

Igennem sine år i Ministeriet kom Alastor ud for en del skader, som var uhelbredelige. Alastor har mistet et ben, og han bruger som erstatning et af træ. Hans ansigt ligner noget, som er skåret uprofessionelt ud i træ; huden er arvæv, munden er som en flænge på tværs, og han mangler tilmed en stor del af næsen, der blev fjernet af Dødsgardisten Evan Rosier.

Mellemnavn/Øgenavn: Alastor bliver kaldt tit for Skrækøje, da han netop har et anderledes øje, som kan dreje hele 360 grader rundt, og som nogen synes er skræmmende.

Medlemskab: Nyere medlem af Fønixordenen.

Han var desuden meget gode venner af Dumbledore.

Ynglings udtryk: Dunder havde et ynglings udtryk/motto som var ”Konstant agtpågivenhed”

Første gang vi møder Alastor Dunder, er i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor han indtager stillingen som lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter.

Vi møder igen Alastor i Harry Potter og Fønixordenen, hvor han kommer med en gruppe andre troldmænd, bl.a. Tonks og Sjækelbolt, for at hente Harry, for at få ham bragt til Fønixordenens hovedkvarter.
Derudover er han også med i slaget i Mysteriedepartementet i Ministeriet for Magi.

Det sidste vi ser til ham er i Dødsregalierne, da han bliver dræbt i den forvirrende forflytning af Harry.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.