Filius Flitwick


Født: 17 Oktober - årstal ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Warwick Davis

Titler: Professor, Doktor (nævnt i en tidlig udgave af bogen), Besværgelsesmester, Maestro, Ravenclaws Overhoved, Duelmester
Boggart: Voldemort
Tryllestav: Ukendt
Patronus: Ingen form

Professor Filius Flitwick fungerer som overhoved for Ravenclaw kollegiet samt besværgelsesprofessor på Hogwarts, er dirigent for skolens kor og går derudover meget op i at dekorere Storsalen op til eksempelvis jul. Med sin delvise nisse- og delvise menneskeherkomst er han en meget lav mand med en høj, pibende stemme, der først var elev og senere ansat på skolen.

Under den første og anden store troldmandskrig var han skarp modstander af Mørkets Herre og den midlertidige professor og inkvisitor, Dolora Nidkjær, udsendt af Ministeriet for Magi for at kontrollere undervisningen i 1995. I 1997 kæmpede han ved Slaget ved Astronomitårnet og deltog efterfølgende i begravelsen for den afdøde Albus Dumbledore.
Han beskyttede også sine elever mod de to søskende Carrows i året 1997-1998, hvor den mørke side havde overtaget magten over skolen og i årets slutning deltog han også i Kampen om Hogwarts.

Flitwick var en duelmester i sin ungdom efter sit syvende år på skolen og evner Både ikke-mundtlig magi og magi uden tryllestav. Hans yndlings drik er Kirsebærsirup og soda med is og paraply.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.