Hermione Jean Granger


Født: d. 19 september 1979
Død: Ukendt

Skuespiller: Emma Charlotte Duerre Watson

Hermione Jean Granger, den nuværende Hermione Weasley, er en mugglerfødt magiker, som blev født den 19 september 1979. Hun er datter af de to mugglere hr. og fru Granger, som begge er tandlæger i London, som ligger placeret i England. I en alder af 11 år, blev hun præsenteret for den magiske verden, da hun blev optaget på Hogwarts skole for heksekunster og trylleri, hvor hun senere blev sorteret til Gryffindor-kollegiet. Den 1. september 1991 startede hun på skolen, og viste sig at være en meget dygtig og boglig elev.

I løbet af hendes Hogwarts-år havde Hermione 2 tryllestave. Den første fik hun den dag hun sammen med sine forældre besøgte Ollivanders tryllestave. Den var 10 3/4" lang og af vintræ. Den havde en kerne af dragehjertebånd. Men på sit syvende år mistede hun tryllestaven, og brugte fremover Bellatrix Lestrange's tryllestav, som var 12 3/4" lang og lavet af valnødstræ. Også den havde en kerne af dragehjertebånd.

Igennem Hermione's år på Hogwarts, lærte hun meget om sig selv - Sin største frygt, tiltrækningsduft og indre dyr. Ting hun aldrig troede, hun ville komme til at kende til... Hendes Amortentia (tiltrækningsduft) er friskslået græs, tandpasta, nyt pergament og en ukendt duft, som senere er blevet identificeret som Ron Weasley's hår. Hendes boggart er Professor McGonagall, som fortæller hende at hun er dumpet en eksamen. Hun havde svært ved at overvinde hendes boggart, da de skulle det på 3. årgang, da hun virkelig går op i karakterer og generelt sine lektier. Hendes patronus er en odder. Hermione havde store evner inden for besværgelser, men denne besværgelse var en af de eneste besværgelser, som Hermione havde svært ved.


Årgang 1 - 6::
- På Hermione's første år (De Vises Sten), mødte hun Harry Potter og Ron Weasley ombord på Hogwarts ekspressen. Drengenes indtryk af hende var langt fra godt, og de opfattede hende som uhøflig og 'know-it-all' typen. Senere forstærkede Hermione's iver efter at tilfredsstille sine professorer og altid korrekte svar deres indtryk.

Til fordelingen blev Hermione sorteret til Gryffindor, selvom hatten havde overvejet at sende hende på Rawenclaw-kollegiet. Hermione havde, ligesom Harry, haft en smule indflydelse, og havde sagt: "Gryffindor lyder langt bedre." Dette havde været en god beslutning, da Hermione senere udviste stort mod. Dog forhindrede det hende ikke i at få gode karakterer. Hun tilfredsstillede altid sine professorer ved at kende svar på praktisk talt alt, samt lave alle sine lektier. Hun var utvivlsomt den bedste på sin årgang.

Venskabet mellem Harry og Ron ændrede sig stille og roligt, da Hermione tog skylden for Harry og Ron, da de lige havde reddet hende fra trolden på Halloween aften. Derefter begyndte deres store venskab rigtigt, og det var derefter, at de 3 venner sammen fandt ud af, at De Vises Sten var gemt på skolen. De vovede sig sammen til kammeret på 3. sal, hvor Fluffy bevogtede en lem. De kom forbi Fluffy, og videre til et net af djævleslyngler. Der reddede Hermione de to drenge, Harry og Ron, som var gået i panik. De fortsatte gennem de sidste 5 udfordringer. Inden at kammeret hvor De Vises Sten var, blev vennerne mødt af en eliksirgåde. Hermione løste gåden med hendes viden, men kunne ikke selv fortsætte ind i rummet, da der kun var nok eliksir til 1 person.

I Storsalen fik Hermione derfor tildelt ekstra point for at udvise stort mod og klogskab.

- På hendes andet år, i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, var hun ikke til meget hjælp, eftersom hun blev forstenet, da hun var i gang med at søge information om sin teori om, at det var en Basilisk, som krøb rundt på Hogwarts. Hun havde selvfølgelig ret, og fik lige skrevet det ned, så Harry og Ron fik det at vide, før hun blev forstenet. Harry og Ron opklarede sagen, og Hermione blev ved enden af året oplivet af en mandrakeliksir.

- På Hermione's 3. år, i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, købte Hermione en halv kat og halv kneazle. Den blev døbt Skævben. Den var klog, og gjorde sig gode venner med Sirius Black's animagusskikkelse. Desuden jager den også Scabbers, som i virkeligheden er forræderen Peter Pettigrew. I starten af året, får Hermione en Tidsvender af Ministeriet for Magi, så hun kan få flere lektioner. Hun finder, i løbet af året ud af, at Professor Lupin er varulv.

På Stormvind's henrettelsesdag tager trioen ned til Hagrid for at trøste ham. Da de sidder i hytten, opdager Hermione rotten Scabbers, som har været væk. Men da de er på vej til sovesalen, bider rotten Ron, og løber væk. Da de løber efter den, kommer en sort hund, som fanger Ron og fører ham ned i en gang under Slagpoplen. Slagpoplen angriber Hermione og Ron, men til sidst kommer de gennem tunnelen og hen til Det Hylende Hus, hvor Sirius konfronterede dem om sagen.

Men snart opstår der kæmpe problemer, i det at Professor Lupin forvandles til en varulv. Hermione, Ron, Harry og Sirius flygter. Mens Ron flygter afsted, bliver Harry, Hermione og Sirius omringet af dementorer. Flere gang prøver Harry og Hermione at fremkalde en patronus, så de kan holde dementorene væk fra den bevidstløse Sirius. Men de kunne ikke, og var lige ved at blive kysset af dementorene, da Severus Snape reddede dem. Men Sirius's sjæl var allerede gået tabt. Derfor vender Harry og Hermione tilbage med Hermione's Tidsvender, for at gøre bod på aftenens begivenheder. Sammen reder de Både Stormvind og Sirius.

- Lige inden Hermione's fjerde år (Bog 4: Harry Potter og Flammernes Pokal), tog hun med Harry, og familien Weasley til quidditchturnering. Efter kampen blev pladsen overtaget af dødsgardister, og Harry, Ron og Hermione flygter ind i skoven, hvor de overværer en fremkladelse af Mørkets tegn.

Lidt efter trioens ankomst til Hogwarts, startede Hermione F.A.R. Dette var en forening, som kæmper for alfers rettigheder, og hjælper dem til at blive frie. Harry, Ron og Neville blev ufrivilligt medlemmer af gruppen.

Da Harry's navn kom op af Flammernes Pokal, var Hermione den eneste som troede på Harry, da han fortalte, at han ikke havde lagt sit eget navn i pokalen. Hermione hjalp også Harry til at lære nødvendige besværgelser.

På dette tidspunkt har Hermione, uden at vide det, tiltrukket sig Victor Krum's interesse og opmærksomhed. I et stykke tid "forfulgte" han hende, og til sidst inviterede han hende med til juleballet. Da parret ankom til festen, blev mange jaloux. Hermione var klædt i en yndig, blå kjole og hendes hår var sat op i en knold bag på hovedet. Da Ron så Hermione og Victor Krum sammen, blev han sygeligt jaloux. Under turneringens 2. opgave, blev Hermione valgt til at være den person, som Victor Krum skulle redde op. Hun blev anbragt på bunden af Den Sorte Sø, sammen med 3 andre. Victor Krum formåede at redde hende op til overfladen, hvor han fortalte Hermione om sine følelser, og inviterede hende til Bulgarien. Hertil kender man ikke Hermione's svar.

Under den 3. turnering døde Cedric Diggory.

- Inden året starter (Bog 5; Harry Potter og Fønixordenen), bliver Hermione og Ron meddelt, at de er blevet vejledere for Gryffindorkollegiet. Hermione er meget spændt på opgaven, og glæder sig ekstremt. Noget andet som de 3 unge mennesker fandt ud af, var at de fik ny lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter. Dolora Nidkjær hed hun. Til dagligt arbejdede hun for Ministeriet for Magi. Hun nægtede at undervise i det praktiske, så derfor lærte eleverne kun om teori. Derfor fik Hermione ideen at oprette en organisation, hvor elever blev undervist i det praktiske. Der blev oprettet en gruppe - Dumbledore's Armé (DA). Der lærte Hermione b.la. Patronus-besværgelsen.
Det var Hermione's evner inden for besværgelser, som holdt DA hemmelig.

Samme år så Harry et syn, hvor hans gudfar, Sirius, blev tortureret af Voldemort. Hermione troede, at det var en fælde, og hun foreslog derfor, at de tog kontakt til Sirius, før de tog til Ministeriet for Magi. Derfor gik de til Professor Nidkjær's kontor, som var et af de eneste steder, hvor man kunne kommunikere med andre. Desværre blev de fanget. Nidkjær skulle lige til at torturere Harry, da Hermione kom op med en løgnhistorie. Trioen førte Nidkjær til den forbudte skov, hvor hun blev taget af kentauere.

Efter episoden med Nidkjær, tog Harry, Luna, Neville, Ginny, Ron og Hermione til Ministeriet for Magi, for at redde Sirius. Da de kom frem, blev de omringet af Dødsgardister, og et slag fulgte. Under slaget blev Hermione kritisk skadet, men til sidst vandt de, med lidt hjælp fra Fønixordenen.

- På Hermione's sjette år, begyndte hun specielt at have kærlige følelser for Ron. Men da Ron begyndte at flirte med andre piger, blev Hermione ked af det, og de snakkede ikke sammen i et stykke tid. Efter den episode skete der også meget mellem Ron og Hermione. Specielt da Både Harry og Hermione blev inviteret til at være medlemmer af Slug-klubben, uden af Ron blev det, blev Ron ked af det.

De 2 forenes dog, da Ron blev forgiftet af giftigt mjød. Hermione var så nervøs og bange for ham. En dag da Hermione var på Hospitalsfløjen med ham, hørte hun ham mumle 'Hermione' i søvne. Efter Ron blev udskrevet, opstod der endnu engang kærlighed mellem de 2.

I løbet af året havde Hermione og Ron deres tvivl om Harry's påstande. Harry påstod at Draco Malfoy var blevet dødsgardist. Sidst på året blev Harry's påstand bevist, da Draco lukkede dødsgardister ind på Hogwarts. Det medførte til en kamp i astronomitårnet. Hermione kom ikke noget til, da Harry havde tvunget hende, Ron og Ginny til at indtage Felix Felicis. Under kampen døde Dumbledore.

Årgang 7::
På Hermione's syvende år, tager hun ikke på Hogwarts, men tager i stedet med Harry og Ron ud for at lede efter Horcrux'er. Hun begyndte at forberede rejsen, ved at skaffe bøger om de 7 Horcrux'er og hvordan man destruerer dem. Inden Hermione forlod sit hus, ændrede hun sine forældres hukommelse, så de troede at de var Wendell og Monica Wilkins, som skulle til at flytte til Australien. Efter at have slettet sine forældres hukommelse, sluttede hun sig til Fønixordenen, som havde planer om at transportere Harry til Vindelhuset. Sammen med Kingsley Shacklebolt fløj hun, påvirket af Polyjuiceeliksiren, så hun lignede Harry, afsted på en thestralryg.
I Vindelhuset skulle der holdes bryllup. Men brylluppet endte i det rene kaos, da det blev "overtaget" af dødsgardister. Hermione, Ron og Harry nåede at flygte. Først tog de til London, men der blev de opdaget og angrebet af 2 dødsgardister. Efter dette tog de til Grumsted Plads nummer 12, hvor de fandt ud af at Dolora Nidkjær havde en Horcrux. De fik fat i noget Polyjuiceeliksir, og brød ind i ministeriet. Der fik de fat i horcruxen.

Efter at have flygtet fra Ministeriet for Magi, førte Hermione trioen til en skov, hvor de slog lejr for et lille stykke tid. De skulle der skiftes til at holde medaljonen. Men medaljonen skabte store problemer, grundet den negative energi. De begyndte derfor at småskændes over latterlige ting, og til sidst forlod Ron de to andre, fordi de var uvenner. Både Harry og Hermione var dybt bedrøvede, men de fortsatte jagten til Godric Dalen. Der ville de besøge Bathilda Bagshot. Da de kom frem til hendes hus, blev de angrebet af Nagini, Voldemort's slange. De slap dog væk før Voldemort selv nåede frem.

Efter et godt stykke tid, vender Ron tilbage. Han redder Harry's liv og destruerer medaljonen. Vennerne bliver gode venner igen, og tager til Luna Lovegoods hus. Dog var det kun Luna's far der var hjemme. Han ender med at fortælle, at Luna blev taget af dødsgardister, og at der er nogle på vej for at hente trioen. De når heldigvis at flygte.

Efter et stykke tid i det fri, bliver trioen opsporet. De blev ført til Malfoy-familien's herregård. Da Bellatrix så at de havde Godric Gryffindor's sværd går hun i panik. Hun får, dum som hun er, endda fortalt dem, i mellem linjerne, at hun havde en Horcrux i sin bankboks.
For at finde ud af, hvorfra trioen havde sværdet, torturerede hun Hermione. Hermione fandt på en løgnhistorie om at sværdet er falsk, men Bellatrix troede ikke på det. Derfor torturerede hun hende videre. Til sidst kom Dobby og reddede trioen. Dog Kostede det ham livet!

I mens at Harry, Ron og Hermione var i sikkerhed i Muslingehytten, planlagde de at bryde ind i Bellatrix Lestrange's bankboks, for at få fat i horcruxen. De fik hjælp fra nissen Griphook.
Efter en masse udfordringer, fik trioen dog fat på horcruxen - Helga Hufflepuff's bæger.

2. Magikerkrig::
Den 2. maj 1998 vendte Hermione, Harry og Ron tilbage til Hogwarts for at tage krigen op. På skolen mødtes de med Dumbledore's Army, som bekræftede at de ville kæmpe med dem. Da de kom frem, forberedte de sig på krig - Harry og Luna gik i Rawenclaw's opholdsstue, mens Hermione og Ron gik ned i Hemmelighedernes Kammer, for at skaffe Basilisktænder, som er en af de ting, som kan destruere Horcrux'er. I Kammeret ødelagde Hermione Helga Hufflepuff's bæger, som var en af de 7 Horcrux'er.

Lidt efter mødtes trioen igen, og gik mod førnødenhedsrummet, hvor de mente Rawenclaw's diadem er gemt. Der blev de angrebet af Draco Malfoy, Gregory Goyle og Vincent Crabbe. Det hele endte i en kæmpe brand, og de 6 teenagere nåede næsten ikke at flygte. Alligevel lykkedes det dem at flygte på Koste, og diademet blev ødelagt i ilden. Da de kom ud af rummet, var de vidner til Fred Weasley's død. Dette ramte dem alle meget hårdt, men de vidste at den eneste måde at stoppe krigen på, var at dræbe den sidste Horcrux - Nagini.

Med lidt nød kom Harry, Ron og Hermione hen til Det Hylende Hus under Harry's Usynlighedskappe. Der var de vidner til endnu en død - Severus Snape's.

Da Voldemort kom bærende med Harry's "døde" krop, skreg Hermione og benægtede Harry's død.

Efter Hogwarts::
Som den eneste fra trioen, tog Hermione tilbage til Hogwarts, for at bestå sin afgørende eksamen. Hun fik lidt efter et job hos Ministeriet for Magi, i afdelingen for regulering og kontrol af magiske dyr. Der fortsatte hun b.la. sit arbejde med F.A.R, og hjalp underpriviligerede væsner såsom husalfer. Senere blev hun forfremmet og sørgede for at at få ændret de regler som var til fordel for fuldblodsmagikere.

I 2017, da Hermione var 37 år, giftede hun sig med Ron Weasley. På daværende tidspunkt havde de allerede 2 børn. Den ældste var en pige ved navn Rose Weasley, og den yngste, en dreng ved navn Hugo Weasley. Hermione var desuden gudmor til Harry Potter og Ginny Weasley's ældste søn, ved navn James. I 2017 sendte Hermione og Ron deres datter, Rose, til Hogwarts.

Fysisk Udseende::
Hermione var en meget attraktiv pige, på en højde af 165 cm, da hun stoppede med at gro. Hun havde pjusket/krøllet brunt hår og brune øjne. Indtil år 1994 havde hun ekstremt store tænder, og hun blev på et tidspunkt - af professor i eliksir, Severus Snape - sammenlignet med et jordegern. Men i år 1994 fik hun overtalt sygeplejerske Madame Pomfrey til at formindske hendes tænder, og siden er hun ikke blevet drillet med dem. Hermione gjorde generelt ikke meget ud af sig selv, og det skete kun få gange, at hun stod flere timer foran spejlet. Dette skete dog til juleballet i 1994, hvor hun havde en date med den verdensberømte quidditchsøger, Victor Krum.

I 1998 fik Hermione et ar, da Bellatrix Lestrange skrev 'mudderblod' med en kniv på hendes arm.


Opdateret d. 29/7 2013Links:
http://www.emmawatsonofficial.com/#

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.