Bellatrix Lestrange


Født: 1951
Død: 1998

Skuespiller: Helena Bonham Carter

Bella er fransk og betyder ”smuk.” Trix, har ikke rigtig nogen betydning, men mon ikke logisk at det er for Tricks.
Lestrange er også fransk og betyder ”det mærkelige.” Det passer fint til hende, smukke tricks og mærkelig. (person)
Men på latinsk betyder Bellatrix, kvindelig kriger. Kvindelig kriger er også en stjerne i stjernetegnet Orion, den stjerne hedder ”The Amazon Star.”

Bellatrix er oprindeligt født med efternavnet Black. Familien Black er fuldblodsmagiker, med undtagelse af en Marius (længere tilbage) han var en fuser. Andre (samt Marius) blev ”brændt” væk fra stamtræets væg, hvis de enten giftede sig med muggler eller støttede mugglernes plads i livet. Bellatrix, går selv meget ind for at det er Fuldblods som har førsteret og er de bedste, ingen mudderblods/halvblods skal snakke til hende.
Hendes far var Cygnus og mor Druella, hun har 2 yngre søstre, en søster ved navn Andromeda (blev gift med Tonks, som var muggler, derfor er Nymphadora Tonks, hendes niece) og Narcissa. (gift med Malfoy, fuldblods) Bellatrixs nevø, er derfor Draco Malfoy.
Cygnus havde en søster, Walburga, Walburga og hendes mand, Orion (var kusiner) blev gift og fik sammen 2 børn, Sirius Black (som vi kender bedst fra film og bøgerne) og Regulus (høres om i bøgerne.) Regulus og Sirius’ Black er derfor hendes fætre.
Går man længere tilbage på stamtræet, finder man også ud af at Bellatrix og Molly Weasley er kusiner, men det er ”længe ud af stamtavlen.”
Bellatrix blev selv gift med Rodolphus Lestrange, han var en dødsgardist, ellers var de andre i familien Black ikke dødsgardister, men de gik ind for Lord Voldemorts holdninger og metoder.

Bellatrix ligner virkelig, på alle måder en meget ond person, før hendes dage i Azkaban fængsel var hun høj og almindelig af bygning, hun havde tykt, mørkt flot hår. Hendes stemme er meget gennemtrængende og med tynd mund. Efter Azkaban fængsel var hun mere tynd og afmagret, hendes ansigt er lidt udhulet og mere tynd i det, man kan se at dementorerne havde haft deres ”tag” i hende. Hendes hår er også blevet vildt og uredt, sort og halvlangt og hendes øjne stråler af ondskab, mere mørke og ser lumsk ud.

Bellatrix blev dødsgardist, som hendes mand, hun blev hurtigt til én af Lord Voldemorts nærmeste og betroede tilhængere. (samt Lucius Malfoy) hun har let ved at bruge de 3 utilgivelige forbandelser. Hun er grusom og hvis én står i vejen for hende, bliver de dræbt, et glimrende eksempel, er at i bog 5 (Harry Potter og Fønixordenen) rammer hun Sirius, sin fætter med en forbandelse og han falder ind i stenbuen, som var porten til døden.
Tilbage i 1981, efter at Lord Voldemort blev ”besejret” af Harry, lykkedes det Bellatrix, Barty Crouch jr., Rodolphus og Rabastian at opspore Alice og Frank Longbottom, de regnede med, at de 2 aurorer kunne fortælle Lord Voldemorts opholdsted. Men det kunne de ikke og de blev tortureret til vanvid af dødsgardisterne. Bellatrix gjorde det endelig udslag og det Kostede dem, deres frihed og de blev sendt til Azkaban. Som de mest loyale tog de deres straf, som bevis på, at de ikke havde svigtet Lord Voldemort, andre dødsgardister såsom Lucius Malfoy, Goyle, Crabbe, McNair og Igor Karkaroff angrede og de ”slap” forbi nåleøjet.
I film 5 møder vi Bellatrix for første gang, i bøgerne har vi hørt til hende, lidt i ny og næ.
Bellatrix og de andre dødsgardister undslap i 1995, (Harry Potter og Fønixordenen) så hun har siddet indespærret i 14 år.
Man ser ikke, hvem der bryder ind til Bellatrix og de andre, men umiddelbart, må det være de andre dødsgardister, for hvis man det var Lord Voldemort, ville der have været en mulighed for, at han var blevet set.
Bellatrix fandt vejen tilbage til Lord Voldemort igen, glad, hævngerrig og mere drilsk, end hun var i forvejen, hun stod atter ved hans side, som intet var sket, fast og loyale.
I maj i 1996, var Bellatrix, Lucius og andre dødsgardister i mysteriedepartementet for at stjæle profetien fra Harry. Lord Voldemort havde lokket Harry dertil, (samt andre medlemmer af D.A.) så han kunne tage den. Bellatrix, kan se at Neville var afkom af Alice og Frank Longbottom og hun ”leger” med ham.
I filmen, da Harry har profetien og kigger rundt på sine venner, er det Bellatrix der holder om Neville. Da fønixordenen kommer til undsætning, er det Sirius og Bellatrix der kæmper mod hinanden og det er hende der giver forbandelsen, så han falder igennem stenbuen.
I bog flygter Bellatrix og Lord Voldemort sammen, men i filmen når Bellatrix at flygte, inden Lord Voldemort og Dumbledore går i kamp, med hinanden.
Ministeren for magi, Cornelius Fudge ser Lord Voldemort, efter at han havde benægtet hans tilbagekomst hele året. Det tvinger ham til at gå af.
I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) møder vi Bellatrix og Narcissa, Narcissa vil snakke med Snape om hendes søn, Draco. Lord Voldemort har givet Draco en omgave, en opgave, Narcissa ikke tror at han kan udføre. Bellatrix, tror ikke på at Snape, er loyal overfor Lord Voldemort og er på de ”ondes” side. Men Snape lover ved ”den ubrydelige ed” at han vil hjælp Draco og det bevidner/besegler Bellatrix til.
I bog 7, er Lord Voldemorts stadig sur på hende, efter hendes uheldige indgreb i mysteriedepartementet, men han vil gøre det godt igen, hvis det lykkes hende at fange Harry, da Harry bliver transporteret til Vindelhuset fra Durslyes hjem.
Dette lykkes dog heller ikke og hun rammer ved siden af med at dræbe Tonks, Lord Voldemort er ikke tilfreds.
Harry, Ron og Hermione bliver taget af "snappere" og ført til Malfoy Mansion, her bliver Hermione tortureret af Bellatrix, for hun tror at de ved noget om hendes boks i Gringotts.
Man finder nemlig ud af at Bellatrix er indehaveren af Hufflepuffs pokal, så Harry, Ron, Hermione og Griphook (Hun ved dog ikke pokalens betydning) bryder ind i Gringotts senere hen, Hermione bliver til Bellatrix, via Polyjuiceeliksiren.
Bellatrix kæmper bravt da Slaget på Hogwarts finder sted, hun får ramt på Tonks, Bellatrix kæmper også mod Luna, Hermione og Ginny, da en dræberforbandelse er nær ved at rammer Ginny, bryder Molly ind, de kæmper og Molly ender med at dræber hende.

Kolde, små, hurtige facts:

Bellatrix startede på Hogwarts, tilbage i 1962/63
Bellatrix blev fordelt på Slytherins kollegium.
Bellatrixs tryllestav er af valnød og dragehjerte, den er 12 ¾ tommer.
Bellatrix yndlingsforbandelse er Dolorosaforbandelsen, at torturerer.
Lord Voldemort kalder Bellatrix, sin ”Bella.”Links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Eater#Bellatrix_Lestrange http://www.hp-lexicon.info/wizards/bellatrix.html

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.