Neville Longbottom


Født: 30. juli 1980
Død: Ukendt

Skuespiller: Matthew Lewis

Neville er fransk for "ny land" eller "ny by," navnet Neville er et gammeldags navn, men meget brugt.
Longbottom er et opfundet efternavn, men Bottom er faktisk et gammelt ord for at blivende kræft, et andet sted, er Longbottom, en type fin tobak.

Neville er af fuldblodsslægt og søn af 2 kendte auror Alice og Frank Longbottom, de blev tortureret til vanvid af Bellatrix Lestrange, da Lord Voldemort var ved magten første gang. Alice og Frank husker ikke deres søn mere og er indlagt på Skt. Mungus i en afdeling, for patienter med kronisk skader. De har aldrig rigtig kendt deres søn, da det skete da Neville var ganske spæd, det vil så også sige at han ingen søskende har.
Neville bor sammen med sin farmor Augusta Longbottom, hans farfar høre man ikke meget til, end at Neville så ham dø, derfor kan Neville se thestrals.
Hans farmor forventer meget af Neville og synes han skal være stolt over sine forældre, desværre går tingene tit galt for Neville, han mister og taber tit sine ting.

Neville beskrives som lille, med venligt, betuttet rundt ansigt, han har blond hår, på trods i filmene han er brunhåret. Han betegnes som en svækling og en taber.
Neville er en dreng der har alt imod sig, selv hans farmor har det med at kritisere ham og hans onkel Algie er skuffet over hans manglende magiske talenter, man troede en årgang at han var en fuser, onkel Algie har prøvet at ”påtvinge” magi ud af Neville, noget med mere held, end andre gange, han er slet ikke som sine forældre. Onkel Agie siges at give ham en tudse Trevor, da han vidste sine evner første gang, men andre steder havde jeg læst at Trevor var en gave fra onkel Algie, da han fik brevet fra Hogwarts. Han startede i 1991 og blev sat på Gryffindor kollegiet. Fordelingshatten så mere, end hvad andre gjorde.


I bog 1 (Harry Potter og De Vise Sten) møder vi Neville i toget, han har mistet hans tudse Trevor, men Trevor dukker op igen. På hans første flyvetur, falder han af og brækker sit håndled, han er tit offer for Dracos drengesteger og han kommer hoppede ind i opholdsstuen fordi hans ben er låst sammen. I slutningen af bogen samler han dog sit mod, for at forsøge at forhindre Hermione, Ron og Harry i at snige ud, dog lykkedes det dog ikke for ham, han modtager dog 10 point i at have forsøgt, for at stå imod sine venner. Han finder dog også ud af at hans yndlingsfag er Botanik og hadefag er Eliksir, hans boggart er prof. Snape.
I bog 2 (Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer) hører man ikke rigtig til ham, end at da Glitterik Smørhår har fået lov til at lærer eleverne, den ædle kunst at duellere, er Neville sat sammen med Justin Finch-Fletchley. Dette sås ikke i filmene.
I bog 3 (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) går det generelt bare galt for ham, han kan ikke hitte ud af at lave eliksir, han kan ikke finde sedlen om tilladelse til at tage til Hogsmeade (dog har hans farmor sendt sedlen direkte til prof. McGonagall) han glemmer password til deres opholdsstue og for at toppe det, skriver han alle koderne ned på et stykke papir, som bliver stjålet og misbrugt.
I bog 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) kan Neville give et bud på en af de utilgivelige forbandelser, fordi han ved, at én af dem, torturerede sine forældre til vanvid, Skræk-øje Dunder, giver ham en botanik-bog som Neville er meget begejstret for, på den måde, hjælper han Harry med den 2. opgave (dog i filmen er det Dobby der hjælper ham) Man ser også at Nevilles boggart er prof. Snape. I juletiden tager Neville Ginny med til julegallaen og de danser også sammen.
I bog 5 (Harry Potter og Fønixordenen) Neville har fået en Mimbulus mimbletonia i fødselsdagsgave af onkel Archie, han viser dens forsvarsmekanisme. I en magiske dyrs pasning og pleje time, har de om Thestrals, som han kan se, Dolora Nidkjær hører fra ham, at han kan se dem, på grund af han har set sin bedstefar dø.
I juletiden er han inde og besøge sine forældre på Skt. Mungus, der render han ind i Harry, Ron og Hermione og de hører sandheden om hans forældre. (dog i filmen, fortæller Neville det til Harry og han fortæller Harry at han er stolt over at være deres søn.)
Han bliver også medlem af DA, som bliver hans vendepunkt til at blive bedre og god, og da Harry vil tage til mysteriedepartementet, tager Neville med, samt andre DA medlemmer. Neville er ikke god til at kæmpe, men står da imod dolor-forbandelsen og giver ikke profetien til Bellatrix, han brækker dog sin tryllestav (som er hans fars) og da han ligger profetien i sin lomme, bliver lommen ødelagt og den triller ud og smadres.
Da det er hans U.G.L. år ved man at han fik Fremragende i Botanik og Over Forventning i Besværgelser og Forsvar mod Mørkets Kræfter, Acceptabel i Forvandling.
I bog 6 (Harry Potter og halvblodsprinsen) hører man ikke så meget til Neville, han bliver i toget på vej til Hogwarts, inviteret ned til prof. Schnobbevom kupe, til en bid frokost. Men så bliver han heller ikke inviteret yderligere. Han kan ikke fortsætte i Forvandling, fordi Prof. McGonagall ikke tager under Fremragende ind i sin klasse, men Prof. McGonagall siger alligevel til ham, at han skal være stolt over sine resultater. I slutningen da dødsgardister trænger ind på Hogwarts, og Hermione prøver at samle D.A. er det kun Neville og Luna der kommer til undsætning.
I bog 7 (Harry Potter og Dødsregalierne) hører vi at Neville, Ginny og Luna, prøver at genetabler D.A. han prøver sammen med Ginny at stjæle Gryffindor sværdet. På grund af det oprøret, gik dødsgardisterne efter hans farmor, men hun frygtede og han derefter gemmer han sig i fornødenhedsrummet, derfra leder han D.A. og giver dem håb og ro, at Harry nok skulle vende tilbage, alle står bag ham. Da slaget på Hogwarts finder sted, kæmper han mod dødsgardisterne, Harry og Neville møder hinanden og Harry beder ham om at dræbe slangen, hvis noget sker Harry.
Neville udstår Lord Voldemorts prøvelser og han dræber Nagini, som er den sidste Horcrux, sammen med Ron gør de det også af med Fenris Gråryg.

Det siges at efter faldet på Lord Voldemort blev han auror og hjalp til med at få fanget de sidste dødsgardister, derefter blev han lærer i Botanik på Hogwarts og giftede sig med Hannah Abbott, samme årgang, men elev fra Hufflepuff.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.