Sir Nicholas Mimsy-Porpington


Født: Ukendt
Død: den 31. oktober 1492

Skuespiller: John Cleese

Navnet Nichols er fra det græske Nikolaos, ’sejr for folket’. Nick er et ironisk navn og ordspild, da en definition af Nick på engelsk er ”to cut slightly”. Altså, at skære lidt. Det er ironisk siden han har modtaget mere end bare et lille snit, da han blev hanshugget.

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, efter sin død kendt som Næsten Hovedløse Nick, var en troldmand der gik på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, hvor han blev sorteret til Gryffindor. Som voksen var han en troldmand af det kongelige hof. Han blev henrettet af en ikke-lærd henretter, efter han havde et magisk uheld med Lady Grieve, hvor han forsøgte at rette hendes tænder, men endte med at give hende stødtænder i stedet. Siden da er han bosat spøgelse i Gryffindor-tårnet på Hogwarts slottet.

Sir Nicholas var venlig og altid villig til at give en hjælpende hånd til Harry og andre Gryffindorelever, når de havde brug for det. Nicholas nød tilsyneladende at spise i hans levetid, for efter hans død tilbragte han skolens fester på at stirre længselsfuldt på maden. Sir Nicholas var høflig og delikat og holdt sig væk fra indiskrete spørgsmål. Nicholas viste interesse i livet for de studerende på Hogwarts og tog glæde i at vise hans sår til fortrydelse for dem omkring ham. Han var meget stolt over hans tapperhed og ædle arv og blev let fornærmet, hvis nogen kaldte ham en kujon. Han var meget omgængelig og var næve venner med Den Grå Dame og samtlige andre spøgelser.

Det er ikke meget vi kender til Sir Nicholas barndom. Han levede i det femtende århundrede og blev født ind i den ædle Mimsy-Porpington familie et sted i de britiske øer. Da han fyldte elleve, drog Nicholas til Hogwarts, og det er kendt at han var dårlig til forvandling.

Sir Nicholas mødte Lady Grieve under en spadseretur i parken om aftenen, den 30. oktober 1492. Hun var sikker på at han kunne rette hendes skæve tænder, men hans forsøg på dette gav bagslag, og forsagede at hun i stedet voksede stødtænder. Sir Nicholas blev straks taget i forvaring og dømt til døden som følge af denne fejl. Inden de låste ham inde i en fangekælder blev hans stav taget fra ham, hvilket forhindrede ham i at bruge magi til at undslippe. Hele natten råbte han at han nok skulle gøre skaden på Lady Grieve god igen, men til ingen nytte.
En præst kom til Sir Nicholast for at trøste ham og eskortere ham til henrettelsens udførsels sted ved daggry den følgende dag. Han blev et plaprende vrag da bødlen bad ham om at knæle foran blokken. Desværre var det sådan at bøddeløksen var sløv, da slibestenen der blev brugt til at skærpe den var blevet væk. Det tog således femogfyrre forsøg at dræbe Sir Nicholas og selv da, blev hans hoved kun delvist afhugget.

Sir Nicholas valgte at blive som spøgelse frem for at gå videre, fordi efter eget udsagn, frygtede han døden. Han blev det beboende spøgelse for Gryffindor-tårnet på Hogwarts. ’Næsten Hovedløse Nick’ som han kaldt af de fleste studerende, var altid glad for at pege de nye Gryffindorer i den rigtige retning, når de kom for sent til deres timer. Vi ser Sir Nicholas rundt omkring på slottet en del gange.

Harry Potter og De Vises Sten - Den 1. september 1991 havde Sir Nicholas, Den Fede abbed og de andre spøgelser et skænderi om, hvor vidt Peeves skulle have lov til at deltage under middagen. Sir Nicholas var af den opfattelse af poltergejsten gav spøgelser et dårligt navn med sine dårlige gerninger, men Abbed ønskede at tilgive og glemme. I løbet af denne diskussion passerede spøgelserne gennem indgangshallen, hvor førsteårseleverne ventede på at fordelingsceremonien skulle begynde. Sir Nicholas var overrAsket over at se de nyankommne. Ved festen sad Sir Nicholas over for Harry Potter og klappede ham på armen da han blev sorteret til Gryffindor. Senere præsenterede han sig og viste resultatet af hans forkludrede halshugges, hans hakkede hals, da Seamus Finnigan spekulerede på hvordan en person kunne være næsten hovedløs.
Senere på året fortalte Sir Nicholas Den Grå Dame hvordan Harry Potter var blevet søger for Gryffindor.

Harry Potter og Hemmelighedernes kammer - I 1992 forsøgte Sir Nicholas at slutte sig til Den Hovedløse Jagt, men hans ansøgning blev afvist af Sir Patrick Delaney, der kun accepterede jægere hvis hoveder havde skiltes fra kroppen. Nick blev forbitret at en halv tomme af hud og sener der forbandt hans hoved og hals ikke var godt nok til at kvalificere sig som halshugget.
Efter Harry Potter vendte tilbage til slottet efter en regnfuld omgang Quidditch træning den 24. oktober 1992, tog Argus Filch ham med til sit kontor for at udfylde en klage hvor han anklagede Harry i at gøre slottet beskidt med sit mudder. Sir Nicholas overbevidste Peeves til at aflede Filch, så Harry kunne slippe væk. Senere inviterede Nicholas Harry med til hans kommende femhundrede dødsdags-fest, da han skulle bruges til at overbevise Sir Patrick til at lade Sir Nicholas slutte sig til Den Hovedløse Jagt.
Om aftenen den 31. oktober tog Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger til Sir Nicholas dødsdags-fest. Sir Nicholas hilste på de deltagende ved indgangen til fangefælderen, hvor festen blev afholdt. Den Hovedløse Jagt ankom til festen da det var tid til Sir Nicholas tale, og blev centrum for opmærksomhed, da de begyndte en kamp hovedløs-hockey der efterlod Sir Nicholas forbitret over at blive ignoreret. Senere samme aften blev en besked efterladt på en af slottets mure, der annoncerede åbningen af Hemmelighedernes Kammer og Fru Norris, Agrus Filchs kat, var forstenet.
Senere samme år, på den 18. december 1992, blev Sir Nicholas forstenet i en af Hogwarts gange sammen med Justin Finch-Fletchley. Han reddede Justins liv ved at tage førstedelen i Basiliskens ellers dødelige blik, for da Justin kun blev udsat for blikket gennem Sir Nicholas, blev han ikke andet end forstenet. Da Sir Nicholas allerede er død, er det naturligvis ikke muligt for ham at dø igen. Ved slutningen af året var Professor Spires mandrakes fuldt modne og blev brugt til at genoplive alle der var blevet forstenet – herunder Sir Nicholas.

Harry Potter og Fangen fra Azkaban - Under Halloweenfesten den 31. oktober 1993, var det skolens spøgelser der stod for underholdningen, da de udførte svæveflyvning. På sin 501 dødsdag, var Sir Nicholas vært for en gen indspilning af hans egen halshugning, hvilket blev anset som en succes.

Harry Potter og Flammernes Pokal - Om eftermiddagen den 1. september 1994, har Hogwarts spøgelserne samlet sig for at bestemme om Peeves får lov til at deltage i årets første middag. Lige som første gang vi ser dem, ønsker Den Fede Abbed at give ham en chance, men Både Sir Nicholas og Den Blodige Baron stemmer imod det. Som et resultat hærderede Peeves køkkenerne, spilde supper ud over alt og spredte gryder og pander overalt. Under middagen lader Sir Nicholas denne information slippe ud ved Gryffindor bordet og Hermione bliver chokeret over at ”slavearbejde” laver deres middage.

Harry Potter og Fønixordenen - På den 20. november 1995, var den kendte trio på vej ned mod Hargrids hytte da de passerede Sir Nicholas, der svævede forbi dem og nynnede noget der lød hen af ’Weasley er vor konge.’
Efter at Sirius Black, Harry Potters gudfar, blev dræbt af Bellatrix Lestrange under slaget ved mysteriedepartementet den 18. juni 1996, spørger Harry Sir Nicholas om han ikke kunne vende tilbage som spøgelse. Sir Nicholas forklare at kun en troldmand der var bange for døden kunne blive spøgelse, og at en person som Sirius aldrig ville gøre sådan noget. Han undskylder for at der ikke er noget han kan gøre.

Harry Potter og Halvblodsprinsen - Med rygterne om Harry Pottes status som ’Den Udvalgte’ opdager Sir Nicholas at hans venskab med Harry har øget hans eget omdømme hos de andre spøgelser som en mulig informationskilde. Dog erklære Sir Nicholas åbent han loyalitet over for Harry og han afviser at videregive informationer.
Under de tidlige timer den 22. april 1997, så Den Blodige Baron Albus Dumbledore vende tilbage til slottet fra en af hans missioner i at finde Lord Voldemorts Horcruxer og rapportere til Sir Nicholas, der bringer informationen videre til Harry Potter.

Harry Potter og Dødsregalierne - Den 2. maj 1998 skete Slaget på Hogwarts. Spøgelserne, herunder Sir Nicholas, deltog i en sammenkomst i Storsalen, hvor Professor McGonagall instruerede dem i at evakuere de mindreårige elever. Harry Potter, der skulle bruge oplysninger om opholdsstedet for Rowena Ravenclaw og derved spøgelset fra Ravenclaw tårnet, spurgte Nich til råds. Selvom Sir Nicholas blev såret over at Harry havde brug for et andet spøgelse end ham, endte han med at pege ham i den rigtige retning.
Til sidst ses Sir Nicholas i Storsalen hvor han sammen med de overlevende sørger over deres tab.

Opdateret d. 8. juni 2014


Links:
http://www.hp-lexicon.org/wizards/nick.html

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.