Romeo Gåde Detlev Jr.


Født: 31. december 1927, aften.
Død: 2. Maj 1998

Skuespiller: ung: Christian Coulson ældre: Ralph Fiennes

Romeo Gåde Detlev Jr. kom til verden på et børnehjem i London. Merope (hans mor) levede kun en time efter han var blevet født og det sidste ønske hun havde var om hans navn, han skulle opkaldes efter hendes far og morfar, altså: Romeo Gåde Detlev junior. (danske navn)
Tom Marvolo Riddle, (engelsk udgave)

Hans mor var Merope Barsk (Gaunt) var i familie med selveste Salazar Slytherin og hans far var en muggler, ved navn Tom Gåde. (Riddle)
Romeo har en onkel ved navn Morphin, som også er i familien med Salazar Slytherin.

Romeo var en køn dreng og voksede op på børnehjemmet, tidligt fandt han ud af, at han var noget særlig, han fik ting til at ske. Han var lidt af en særlig og de andre børn var en smule bange for ham.

Da Romeo var blevet 11 år (1938) fik han besøg af Albus Dumbledore, der fortalte ham, hvad han var.
Romeo startede på Hogwarts og blev naturligvis uden tøven sat på Slytherin kollegiet.
På det første år, fandt han ud af at han var en fjern slægtning til Salazar Slytherin, det tog ham 5 år om at finde hemmelighedens kammer og hvordan han kunne gribe det an, han var som hans onkel, en slangehvisker og kunne styre Salazars Basilisk, han fik plantet mordet på Hulda, på Hagrid, Hogwarts nøgleforvalter, men dengang elev. (de var ca. jævnaldrene) Han fik efterladt en dagbog der indeholdt et 16 årig minde af ham selv, som så senere måske kunne få mugglerne væk fra Hogwarts.
5 år efter starten på Hogwarts fik han sporet frem til sin onkel i Little Hangleton, han blev forarget over at det var hans far der var muggler og mor heks, så han stjal onklens tryllestavn og gik op og dræbte sin far og bedsteforældre, plantede så en falsk hukommelse på onklen, så han tog skylden for mordet på dem og stjal ringen med Salazars mærke.
Romeo begravede sig i studier om mørkets kræfter og 10 år efter han var færdig med Hogwarts, vendte han tilbage til Hogwarts for at blive lærer i forsvar mod mørkets kræfter. Det kunne Dumbledore ikke tillade, fordi han vidste at Romeo nu ikke var så god som andre gik og troede.
Nu kaldte han sig også åbenlyst Lord Voldemort, han var ikke længere den kønne dreng, han var høj og mager, næsen var mere slangeagtig og havde udhulede kinder. Det siges at Lord Voldemort lagde en forbandelse over jobbet som lærer i forsvar mod mørkets kræfter, for ingen lærer havde efter den tid haft det fag, i mere end et år.
Albus Dumbledore kaldte ham stadig ved hans fødenavn, Tom/Romeo, selvom Lord Voldemort nu ønskede at have et navn, som alle ville kende og frygte hans navn.

Han fik en omgangskreds af slemme/onde troldmænd, han blev mægtig og stor, næstefter Dumbledore. Han samlede på de såkaldte dødsgardister, fik dem mærket med mørkets tegn.
Det er troldmænd og hekse som ikke har problemer med at toture og dræbe andre, dem som mener at verdenen kun burde være fuldblodsmagiker. Men selv Lord Voldemort vil gøre dem ondt, hvis ikke de makker ret.

Hans nærmeste dødsgardister er Bellatrix Lestrange, Lucius Malfoy, Peter Pettigrew, Barty Crouch jr., Macnair, Nott, Crabbe, Goyle, og Avery. Det er dem man hører mest til, som hans nærmeste.
Men ingen af dem, er rigtig hans ven, blot dødsgardister.
Han samlede tilhængere i hans skoletid, med selve ordet dødsgardister, startede 10 år efter hans stop på Hogwarts. Lord Voldemort omvendte dem der kunne omvendes, dræbte dem hvis de ikke vil komme over på hans side.
På et tidspunkt blev der sagt en profeti ”at ingen af dem kan leve, mens den anden er til.” Lord Voldemort, så det som Harry, da de begge er halvbolds.
Faktisk var Voldemort ikke ude på at dræbe Lily, men da hun nægtede at give Harry fra sig, dræbte Voldemort hende, men fordi Lily gav sit liv for Harry, gav forbandelsen bagslag og Lord Voldemort blev til mindre end en ”skabning.”

Alle håbede og troede at han var død og ikke ville vende tilbage, mens andre mente modsat, i hvert fald kaldte hekse og troldmænd ham ved forskellige navne end Lord Voldemort, Du-Ved-Hvem, Ham-der-ikke-må-benævnes og Mørkets herre. I frygt for at han ville høre dem, sagde de aldrig hans navn, de håbede nok på at det ville holde ham væk for evigt.

I bog 1, (Harry Potter og De Vise Sten) hører vi, at Lord Voldemort ”tager” Quirrell til krop, det var i Albanien. På den måde kommer han tilbage til England og til Hogwarts, han prøver at omvende Harry, men fejlede.
I bog 2, (Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer) er Lord Voldemort med som en af hans horcruxer, det er dagbogen. Lucius Malfoy skjulte den med i Ginnys kedel, så hun skriver med ham hele året, til sidst møder Harry Lord Voldemort i hemmelighedernes kammer, som et 16årige minde.
I bog 3, (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) hører vi ikke til ham.
I bog 4, (Harry Potter og Flammernes Pokal) får han endelig sin krop igen, Peter Pettigrew hjælper ham. Peter bruger tjenerens hånd, (hans egen - villigt givet), ben af faderens ben (taget) og fjendens blod. (Harrys) for at få Lord Voldemort tilbage.
Han ligner ikke sig selv som i hans gamle Hogwarts dage, hans kinder er mere uhullet, slangelig næse, ingen hår på hovedet, høj, lange edderkoppelige fingre og en slangelig stemme.
I 5 bog, (Harry Potter og Fønixordenen) er man ikke sikker på, hvor Lord Voldemort befinder sig, nogen mener i hans bedsteforældres hjem.
Lord Voldemort har fundet ud af at han kan manipolere med Harrys drømme, Harry kan mærke nå han er virkelig gal og glad. Lord Voldemort planter et falsk "syn" får at lokke Harry i mysteriedepartementet, dette lykkes og Harry, Ron, Ginny, Hermione, Neville og Luna kommer susende. De møder Dødsgardisterne og til sidste kommer Lord Voldemort også selv og kæmper mod Albus Dumbledore.
I bog 6, (Harry Potter og Halvblodsprinsen) er det også begrænset, hvad vi hører til ham, end Harry tror, at Draco Malfoy har fået en vigtig opgave af ham. Harry tager med Dumbledore et par gange i et Mindekar, for at se på Lord Voldemorts fortid.
I bog 7, (Harry Potter og Dødsregalierne) overvinder Lord Voldemort ministeriet for magi og han har gjort sig selv minister, så han har fuld kontrol over den magiske verden. Han er også begyndt at lede efter Oldstaven som han håber på vil gøre det af med Harry Potter.
Han kender til tvillingkernerne i deres tryllestave, så han kan ikke bruge sin egen tryllestav mod Harry.
På sin søgen dræber han Gregorovitch og Gellert Grindelwald, Lord Voldemort er ikke klar over at Harry er efter horcruxer, men dette syn får han efter at have fundet Oldstaven.
Slaget på Hogwarts finder sted og Harry mangler ”kun” en horcrux nemlig Nagini, Lord Voldemorts slange, så Lord Voldemort laver et magisk værn til slangen. Severus Snape, beder om lov til at dræbe Harry, men det er gået op for Lord Voldemort at Severus Snape, burde være den sidste der havde kontrol over Oldstaven, så han beordre Nagini at dræbe Severus Snape.
Det går stadig ikke op for Lord Voldemort at Oldstaven stadig lystre en anden herre, så da han og Harry står foran hinanden for sidste gang, bliver det hans død.Links:
http://www.hp-lexicon.org/wizards/voldemort-narrative.html http://www.hp-lexicon.org/wizworld/places/orphanage.html http://www.hp-lexicon.org/wizards/voldemort.html

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.