Narcissa Malfoy


Født: 1955
Død: Ukendt

Skuespiller: Naomi Watts

Narcissa Malfoy, er født under Black-slægten. Hun er søster til Bellatrix Lestrange og Andromeda (Andromenda giftede sig med en Mugglerfødt og lbev udstødt fra Black-slægten) og er kusine til den afdøde Sirius Black, der var Harrys gudfar og blev myrdet af Bellatrix Lestrange. Narcissa giftede sig med Lucius Malfoy og de fik sammen barnet Draco Malfoy, der ikke ligefrem er kendt for at være sød og rar mod folk.
Narcissa er en god og omsorgsfuld mor, hvilket hun ikke blot viser da hun i bog nummer 6 forsøger at overtale Snape til at befrie hendes søn fra det pakt han har ingået med Voldemort, men også fordi hun modsage Draco til at gå i skole et sted i Bulgarien, da hun syntes det var alt for langt væk. Man tror også at Narcissa må være kilden til alt det slik Draco får tilsendt.
Men også Draco holder af sin mor, da der mange steder i bøgerne siges, at han gør ting han egentlig ikke ville gøre, for at beskytte sin mor mod en evt. Vrede. Det siges også at hvis Draco en dag vil skifte over på de godes side, så vil han først og fremmest beskytte moderen for Voldemords raseri.
Det er svært at danne sig et billed af Narcissas og Luciuses forhold, men jeg er ikke tvivl om at hun ville vælge Draco frem for hendes mand.
Det er endnu ukendt hvorvidt Narcissa er dødsgardist, da det ikke lader til hun har det nådeløse sindelage til at blive det. Alligevel er hun bevist om Voldemords gøren og sin mands planer og missioner. Derfra kan man slutte at hun er på Voldemords side og deler det samme had mod mugglerfødte som hendes familie.
Pagten i bog nummer 6 går ud på, at Draco har fået til opgave af Voldemort, at dræbe Dumbledore. Narcissa er nu taget til Snape for at trygle ham om at hjælpe hendes søn. Dette bliver en ubrydlig ed.
I den syvende og sidste bog, er det faktisk Narcissa som redder Harrys liv. Da han er blevet ramt af en af Voldemorts besværgelser og falder til jorden, er det Narcissa, som skal tjekke, om han virkelig også er død. Ved at Harry fortæller hende, at Draco Malfoy er i live, lyver hun over for Voldemort og fortæller, at Potter virkelig er død.

’Narcissa’ er den kvindelige form, af navnet ’Narcissus’, som stammer fra græsk mytologi. Guden kiggede sig en dag i spejlet og blev så forelsket i sig selv, at han hele tiden måtte se sig i det. Derfor er Narcissus blevet et symbol for forfænglighed. Det er svært at forbine Naricca med denne mand, da vi ikke kender hende særlig godt, men måske kan det havde noget med hendes kolde indre og smukke ydre at gøre?Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.