Severus Snape


Født: 9 januar 1970
Død: 1. maj 1998

Skuespiller: Alan Rickman

Severus Snape er overhovedet på Slytherin kollegiet, som faktisk passer temmelig godt til ham. Han har mørkt, fedtet hår, går i sorte klæder, har mørke slangeøjne og en spids ørnenæse. Han er mere bleg end de fleste, og ikke pigernes drømmefyr, sagt på den milde måde.
Han underviser Eleksir, men ville hellere undervise i Forsvar mod Mørkets krafter, men må ikke fordi Dumbledor er bange for at han så igen vil slutte sig til dødsgardisterne. Men i harrys sjette år på hogwarts fik snape alligevel stillingen, til næsten alles store overrAskelse. Dette kan skyldes, at Dumbledore denne gang ikke var i stand til at finde nogen anden lærer, da stillingen har ry for at være forhekset (da ingen lære i dette fag, har overlevet eller beholdt stillingen efter harrys herkomst til Hogwarts), men der kan også ligge andre årsager bag, da Dumbledore i den sjette bog gør mange ting, som ikke ligner ham, sandsynligvis fordi han vidste, at situationen i troldmandsverdenen var ved at være kritisk og krævede at utraditionelle midler blev taget i brug.
Snape er kendt for at være ond og nedrig overfor alle andre elever end dem fra hans eget kollegie især Harry Potter. Skønt Snape er ond ligger hans loyalitet 100 % hos Dumbledore, i hvert fald det meste af tiden. Han har været dødsgardist i flere år, men det er snart længe siden, og det var kun med rent og skær held at Dumbledore ville ansætte ham på Hogwarts, dog fik han aldrig lov at undervise i forsvar mod mørkets kræfter som egentlig er hans spicalitet. Han må nøjes med eliksir.
Severus Snape er søn af Muggleren Tobias Snape og heksen Eileen Prince. Snapes barndom lader til at have været alt andet end lykkelig; ud fra enkelte af Snapes minder kan vi gætte os frem til, at hans forældres ægteskab var ulykkeligt, og at faderen behandlede Snapes mor dårligt, måske ligefrem voldeligt. Den unge Serverus Snape var vred, utilpasset og blev tit ydmyget og hånet i sin skoletid på Hogwarts.
Hvem ved, måske er det derfor han blev som han er i dag?
Snape er alt andet end venlig. Han elsker at ydmyge sine elever, især dem fra de andre Kolegier, dog kunne han aldrig vove på at gøre dem fortræd. Som hans mørke ydre viser er han en meget tilbagetrækkende person, som ikke lige er til at blive venner med, dog er han aldrig bange for at sige sin mening, komme med forslag eller skælde de stakkels skrog af elever ud.
Han er desuden også spion for fønixordenen da Voldemord stadig tror han er på de ondes side.
Han bryder sig bestemt ikke om Harry, og elsker at ydmyge ham foran klassen, give ham eftersidninger, trække points fra deres kollegium eller skælde ham godt og grundigt ud. Dog kunne han aldrig finde på at gøre Harry fortræd, som han selv siger i 2’eren. Snape og potters far var heller ikke hjertevenner, mildt sagt, derfor er det jo klart at han helle ingen positive forventninger har til harry...Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.