Cho Chang


Født: 1979
Død: Ukendt

Skuespiller: Katie Leung

Cho Chang begynder på Hogwarts i 1990, et år før Harry Potter og bliver tildelt Ravenclaw Kollegiet. Hun beskrives som en usædvanlig smuk ung pige, med langt glat sort hår, brune øjne og et fregnet ansigt. Hun er af kinesisk afstamning, hvilket er tydeligt i nogle af hendes ansigtstræk hun ikke særlig høj. Et hoved mindre end Harry Potter. Hun er en meget klog pige, deraf grunden til at hun kom på Ravenclaw. Men hun er også meget aktiv. Hun er søger for Ravenclaws Quidditch hold. Hun har kendt spillet Quidditch det meste af sit liv, og blev hurtig bidt af det og fan af holdet Tutshill Tornados.

Første gang vi møder hende er på hendes fjerde år, I Harry Potter og Fangen Fra Azkaban. Hun spiller med i kampen, Gryffindor mod Ravenclaw som søger. Harry bliver med det samme betaget af hendes skønhed. Hun er en dygtig flyver og hendes taktik under kampen er at forsøge at sabotere Harrys forsøg på at fangen lynet. Hun ved hendes kost ikke er noget match mod hans Prestissimo. Men da Harry laver et snedigt trick må hun se sig slået.Endnu en gang er hun med i bogen, før kampen mellem Slytherin og Gryffindor, ønsker hun Harry held og lykke. Hvilket for gør ham tomatrød i ansigtet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal begynder hun at date Cedric Diggory. Der er søger på Hufflepuffs kollegium og et år ældre end hende. Han blev udtaget til Turneringen i Magisk Trekamp. Sammen med Harry. Selvom alle andre behandler Harry dårligt, gør Cho ikke. Hun går ikke med det badge, der siger ”Støt Cedric. Potter Stinker” Hvilket Harry er meget taknemligt for. Han har varme følelser for hende. Men disse er vist ikke gengældte i lige så høj grad. Hun går med til Juleballet sammen med Cedric. Hun bliver dog spurgt af Harry, men må venligt afslå da hun havde sagt ja til Cedric. Det så ud til at hun fortrød dette en smule, hvilket måske alligevel betyder at hun har følelser for Harry. Cho er med i Trekampsturnereringen anden opgave. Hun er Cedrics mest dyrebare eje og er derfor hende Cedric skal have med op til overfladen efter at hun var fanget nede i søen. Da Cedric dør i den sidste opgave i Trekampsturneringen er Cho knust. Hun bruger meget af sin tid på at græde på pigernes toilet.

I Harry Potter og Fønixordenen kæmper Cho meget med sine følelser. Både for sin afdøde ekskæreste og for Harry. Hun bruger en del af tiden på at græde dette år også. Hun er forvirret, og ved ikke hvad hun føler og for hvem. Hun forsøger et par gange at snakke med Harry, men alle tre gange går det ikke så godt. Første gang finder hun Harry dækket til med stinksaft. Anden gang ender hun med at diskutere Quidditch med Ron, og tredje gang da hun skal sende en ugle til sin mor og går op i ugletårnet, forsvarer hun ham for en mistænksom Filch. Men da Hermione tilbyder for at hende at være med i D.A. siger hun ja, på trods af at hendes forældre ønsker at hun er på Dolora Nidkjærs side, og ikke Harrys, og D.A. Hun tror på Harry om at han siger at Voldemort er tilbage, på trods af hvad Ministeriet siger. Hun tror på ham på grund af Cedrics død. Til lektionerne hos D.A. er hun dog meget nervøs og udfører besværgelserne dårligt hver gang Harry er i nærheden. Tydeligt bevis på hendes følelser for ham. Hun for dog udført Patronus besværgelsen der viser sig i form af en svane.

Lige efter Jul, til et D.A. møde da alle andre er gået, står Harry og Cho under en misTelten, Cho tager initiativ til kysset og Harry besvarer det. Cho er stadig knust over Cedric dog, og føler sig skyldig for at kunne lide Harry. Samtidig er hun umådelig Jaloux da hun tror der foregår noget mellem Hermione og Harry, hvilket tydeligvis er forkert.
På Valentines er Cho og Harry på date. Det ender dog grueligt galt. Harry vil ikke snakke om Cedric, mens Cho vil. Cho bliver sur da han nævner at han snakker med Hermione og Ron om det, og hurtigt hopper hun til konklusionen at Hermione og Harry er kærester og at han hellere vil være sammen med hende. Hun forlader ham grædende og efterlader Harry forvirret.

Senere da Chos ven Marietta fortæller om D.A. til Dolores og bliver en forræder, står Cho op for hende. Hvilket ærgrer Harry, derefter går deres forhold ned af bakke og de snakker ikke sammen mere.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen mødes Chos og Harrys blik kort på Hogwartsekspressen. Men begge kigger de væk, uden at sige noget. Senere for vi at vide at Cho er begyndt at date Michael Corner, der ironisk nok var Ginnys ekskæreste, og Harry begyndte at date Ginny det år.

I Harry Potter og Dødsregalierne, er hun med i det genoprettede D.A. igen. Da Harry ankommer til fornødenhedsrummet og spørg efter diademet, tilbyder Cho at følge Harry derop for at vise ham det. Ginny bryder hurtigt ind og beder Luna om at gøre det. Hvilket kunne indikere, betyde at Cho måske stadig har følelser for Harry ifølge Ginny.

Hun kæmpede i Kampen Mod Det Onde, og overlevede. Senere giftede hun sig med en muggler.

Opdateret d. 16. august 2011


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.