Cedric Diggory


Født: oktober/sep 1977
Død: 24 juni 1995

Skuespiller: Robert Pattinson

Han var en exceptionel flot dreng, han var høj med mørkt hår, lige næse og grå øjne, det tiltræk mange piger på Hogwarts. Men Cedric er ingen ballademager, derimod en meget stille type og derved også meget charmerende. Han var kendt som pigernes ven, han er flittig, arbejsom, høflig, hårdarbejdende og meget ærlig, akkurat det som man skal være som hufflepuffer.

I 1989 kom han på Hogwarts og blev sorteret ind på Hufflepuff kollegiet, han var god og på hans 5. skoleår altså i 1993, blev han anfører for Hufflepuff Quidditchhold og var Søger. Han blev også vejleder og præfekt.

Vi møder ham i bøgerne første gang i bog 3 (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) i en Quidditch-kamp mellem Gryffindor og Hufflepuff, det er stormvejr og Harry falder af Kosten, da han møder Dementorerne omkring sig. Det var Harrys første tabte kamp, Cedric ønsker omkamp, hvilket beviser hvor retfærdig han ønsker at være. Dette er hans 5. skoleår.
På hans 6. skoleår, melder han sig til i turneringen for magisk trekamp og bliver valgt, sammen med Harry. Harry føler sig splittet mellem at fortælle hvad den første udfordring handler om, men gør det dog og det kom Cedric til gode, han møder den svenske bullstode. Han forvandler en sten til en hund og håber at dragen vil løbe efter hunden, det gjorde den også i starten, men ombestemte sig og forfulgte Cedric, så han blev en smule forbrændt.
Til den anden udfordring fortæller Cedric, Harry, hvordan han ”kan” åbne ægget, uden at de skriger, det fik Cedric hjælp til, via den falske Skærkøje Alastor Dunder. Det siger meget at Cedriv er en dreng som ønsker at være hæderlig.
Til jul, da der var gallafest, fulgte han sammen med Cho Chang, der var meget romantik i luften, dette resulterede i at til den næste udfordring, skal Cedric redde Cho i den sorte sø, han gør brug af boblehovedbesværgelsen og det klarerede han fint, han var oppe med Cho et minut før tiden og scorede 47 point.
Men kærligheden til Cho ender ikke lykkeligt, for i 3. udfordring tager han pokalen samtidig med Harry, Harry har erkendt hans nederlag, fordi han har brækket benet, men Cedric ønsker ikke at tage den, for Harry havde hjulpet ham med så meget, ledetråden til 1. udfordring og at få Krum uskadeliggjort, fordi Krum overfaldt ham med Dolor og Harry advarer ham også mod edderkoppen, der kommer efter ham. De har begge fortjent at vinde føler de begge også tilhøre trofæet stadig Hogwarts. De vidste dog ikke at pokalen var blevet til en Transitnøgle og de bliver ført til Lord Voldemort, Cedric nåede ikke at gøre noget, inden Peter Petigrew (alias Ormehale) dræbte ham med Avada Kedavra.
Harry ”duellere” med Lord Voldemort og da tryllestave er ”brødre” skete der en priori incantatem, så Cedric kommer frem af Lord Voldemorts tryllestave, som den første. Cedric beder Harry tage sin krop med tilbage til sin far. Inden Hogwarts slutter det år, holder Dumbledore en flot tale om Cedric Diggory.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.