Ludo Ludoman


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Ukendt

Ludovic ”Ludo” Ludoman har kort blondt hår og blå øjne. Han beskrives som lav og overvægtig. Han spillede som bAsker for Wimbourne-Hvepsene i sine unge dage – og er kendt som værende den bedste spiller holdet nogensinde har haft. Han arbejdede som chef for Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene i Ministeriet for Magi indtil 1995, hvor han flygtede på grund af sin massive gæld til nisserne. Ludo Ludoman lider af ludomani – han elsker at satse, men taber han penge, så forsvinder han gerne fordi han intet ønske har, om at betale de penge han skylder. Han har en bror der hedder Otto.

Ludo Ludoman blev efter Voldemorts første fald, anklaget for at have videregivet informationer til dødsgardisten Augustus Rookwood. Ludo påstod at han ikke vidste at Rockwood var en dødsgardist, og at han var blevet lovet en stilling i ministeriet senere, for informationerne. Barty Ferm Senior, ønskede at sende Ludo i Azkaban for denne forbrydelse, men Ludo Ludoman klarede frisag og blev aldrig dømt.

Ludo var med til at planlægge den Magiske Trekamp og var Både dommer og kommentator dertil. Han var ligeledes med til at arrangere verdensmesterskaberne i Quidditch i 1994.I Harry Potter og Flammernes Pokal, Kapitel 5, Arthur Weasley fortæller at det er Ludo Ludoman, der har skaffet dem biletterne til finale kampen i Quidditch mesterskaberne.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 7, Ludo Arthur Weasley fortæller at Ludo Ludoman ikke er en stor hjælp til verdensmesterskaberne, da han blot går rundt og taler højlydt om Smashere og tromlere i ét væk uden at bekymre sig det mindste om sikkerhedsreglerne.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 7, lærer vi at Ludo Ludoman er chef for Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene i Ministeriet for Magi.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 7, lærer vi at Ludo Ludomand er den mest bemærkelsesværdige person, Harry hidtil har set.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 7, laver Ludo Ludoman væddemål på finalekampen med blandt andre Arthur Weasley og Fred og George Weasley.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 7, spørger Arthur Weasley Ludo Ludoman efter nyt om Bertha Jorkins.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 8, er Ludo Ludoman kommentator til finale kampen til verdens mesterskaberne.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 8, forestiller Harry Potter sig Ludo Ludoman råbe Harry’s navn til en Quidditch kamp.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 8, vakler Ludo Ludoman ud af skoven mod Harry, Ron og Hermione efter angrebet på lejrpladsen til verdensmesterskaberne.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 8, bruger Ludo Ludoman Spektral Transferens og dukker op ved siden af Arthur Wealsey, mens han blandt andre, diskutere om, hvem der har fremkaldt Mørkets Tegn på himlen.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 16, er Ludo Ludoman deltagende ved højbordet til festmiddagen hvor de deltagende til den Magiske Trekamp annonceres. Ludo Ludoman har været med til at planlægge trekampen.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 17, oplyser Ludo Ludoman om reglerne til Magisk Trekamp er sådan, at Harry er tvunget til at deltage.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 18, er Ludo Ludoman tilstede da deltagernes tryllestave bliver testet i om de er funktionsdygtige.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 20, er det Ludo Ludoman der præsentere den første udfordring samt uddeler de formindskede drager.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 20, er Ludo Ludoman kommentator til den første udfordring.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 23, deltager Ludo Ludoman i juleballet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 23, lover Ludo Ludoman Fred og George Weasley, at lægge et godt ord ind hos sine forbindelser i Zonkos Spøg & Skæmt, ang. deres falske tryllestave.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 24, møder Harry Ludo Ludoman på De Tre Koste, hvor Ludo tilbyder at hjælpe Harry med den næste udfordring, hvilket Harry afviser.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 26, er Ludo Ludoman kommentator til den 2. udfordring.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 27, nævner Sirius Black at Ludo Ludoman engang spillede som bAsker for Wimbourne-Hvepsene.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 28, fortæller Ludo Ludoman deltagerne om den tredje udfordring.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 30, ser Harry Ludo Ludoman, da han ser et minde i Mindekaret på Dumbledores kontor.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 31, er Ludo Ludoman kommentator til den tredje udfordring.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, kapitel 37, lærer vi at Ludo Ludoman er i meget dyb gæld.

I Harry Potter og Fønixordenen, kapitel 5, nævnes Ludo Ludoman af Bill Weasley i forbindelse med nisser, som Ludo Ludoman skylder penge.

I Harry Potter og Fønixordenen, kapitel 8, udtaler Cornelius Fudge, at selv ikke Ludo Ludoman ville have sat penge på de svage odds, vedrørende Harry’s høring hvor Arabella Figg beskriver dementor angrebet på Harry og Dudley.

Opdateret d. 3. december 2014


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.