Rubeus Hagrid


Født: 6. december 1928.
Død: Ukendt

Skuespiller: Robbie Coltrane

Rebeus Hagrid, har en græsk betydning, Rebeus betyder juvel og Hagrid betyder kæmpe.
Han er også en kendt kæmpe fra den græske mytologi, der blev han udstødt fra Gudernes palads, Olympe, Zeus fik medlidenhed med ham og han gav ham et job som vogter over uønskede væsner, dette ligner vores Hagrid meget, da han har en stor forkærlighed til monster og farlige dyr, blandt andet Aragog, trehoved hunden Fluffy og den norske takhale drage, Nobert.

Hagrid har boet i West Country sammen med hans mor og far, hans mor hedder Fridwulfa og er kæmpe, hans far er muggler. Hagrids mor, forlod ham og hans far, da han var omkring 3 år gammel, i 1932, det slog Hagrids far helt ud. Friwulfa, kendes mest som Frida og det siges om Frida at hun er yderst farlig og er kendt til at dræbe muggler og troldmænd. Hagrids far dødede på Hagrids 2. skoleår. Ingen ved rigtig at Hagrid er en halvkæmpe, dette kommer dog ud i bog 4, Rita Rivejern overhører Hagrid snakke med Olympe Maxine, om hvem hun har sine kæmpegener fra, dette benægter hun dog, men han får fortalt at det var hans mor der var kæmpen.

Hagrid er en halvkæmpe på mange meter, han ligner lidt en vildmand, for han har halvlang pjusket uredeligt brunt hår og ligeså langt brunt skæg, som skjuler meget af hans ansigt. Hans øjne glitrer som sorte perler, når han er glad. Han er en meget venlig og følsom halvkæmpe og de fleste Gryffindor elever, er meget glad for ham, de andre elever fra de andre kollegier, er dog ikke så begejstret for ham, især Slytherin, som taler virkelig groft om ham. Når de giver ham tilnærmelser, kan det få ham til at gå fuldstændig i baglås, så han ikke ved hvad han skal sige.
Han bor i en hytte ved siden af skolen og ejer en Grand Danois ved navn Trofast (Fang) Det siges at han har et alkoholproblem, men det er ikke meget man ser til det. Han byder gerne på tee og hjemmebagt stenhårde kager.
Et af hans job er at lukke portene om aftenen, tage imod førsteårseleverne og få dem sikkert over søen, at få juletræer ind på skolen, om vinteren.

Hagrid starter på Hogwarts i 1940, han bliver sat på Gryffindor kollegiet, dengang er Dumbledore forvandlingslærer og Dippet, er rektor. Det er også på dette tidspunkt får fat i Acromantulaen af en fremmed, Hagrid passer godt på ham og døber ham Aragog. Han har problemer med at følge fagene og er lidt bagud med alt.
På Hagrids 2. skoleår, altså 1942, dør hans far.

I 1943 (på hans 3. skoleår) efter den 13. juni, bliver Hagrid uskyldigt anklaget at have åbnet hemmelighedens kammer og at have dræbt en anden elev, Hulda. Han får sin tryllestav knækket, dog ser vi hans tryllestav som en lyserød paraply, senere hen. Ved denne lejlighed får Hagrid Aragog ud i den forbudte skov, Dumbledore tror på hans uskyld og da han bliver rektor, 10 år efter Tom Riddle forlod skolen, (Ca. 1955) kommer Hagrid tilbage og får titlen Nøgleforvalter, (Gatekeeper.) Han bliver Dumbledores trofaste højre hånd, Hagrid vil dø for Dumbledore, hvis han kunne.

Da Harry Potters forældre dør natten til den 1. novemeber i 1981, kommer Hagrid, til Harrys undsætning, han finder Harry i ruinen og bringer ham til Dumbledore, som befinder sig på Ligustervænget, Hagrid har lånt Sirius Blacks Flyvende motorcykel. Her ser man for første gang, at han er en følsom person og græder, fordi han skal give Harry fra sig.
Da Harry ikke får lov til at få sine breve fra hans onkel Vernon om Hogwarts, bliver Hagrid sendt ud for at informere Harry, at han er en troldmand og er blevet optaget på Hogwarts. Dette er i sommeren 1991.
Samme år, låner Dumbledore hans trehovedet hund, Fluffy, som skal bruges til en forhindring i at nå De Vise Sten. Samme tid, får han et drage æg fra en fremmed, han har mødt på Den Utætte Kedel. Det går ikke at beholde den og den bliver taget fra ham, det er en norsk takhale, som han når at kalde Nobert. Dumbledore sender Nobert til Rumænien for at bo på en koloni.
Hagrid kommer til at røbe overfor Harry, Ron og Hermione, Både hvad hunden hedder og hvordan man får den til at slappe af, dette gør, at Harry og vennerne kommer forbi og videre ned, for at forhindre professor Quirrell i at få De Vise Sten.
I maj, 1993 bliver Hagrid for en stund sendt til Azkaban, Hemmelighedens Kammer er endnu engang blevet åbnet og hans fortid er imod ham, ministeren for magi, Cornelius Fudge afhenter ham. Ved Harry og Ron, samt Hermiones hjælp, får de Hagrid fri igen, ved at Afslører den rigtige synder, som er en gammel dagbog der har tilhørt Tom Riddle. Han får sit navn renset, det var ikke ham der dræbte Hulda 50 år tidligere.

Skoleåret efter i 1993, er han blevet lærer i Magiske Dyrs Pasning og Pleje, hvilket han er meget glad for, men allerede i første time går det galt, for hans Hippogrif Stormvind, angriber Draco Malfoy, fordi han ikke rettede sig efter hvad Hagrid sagde. Dette er Hagrid meget ked af, for den 19. december skal der være høring som Stormvind, den bliver dømt til døden, og skal henrettes den 6. juni. Harry og Hermione redder den og Sirius Blacks liv og Stormvind kommer til at bo hos ham, for en tid.
Kærligheden står i vente, det næste skoleår 1994, da han møder Olympe Maxime, hun er forstanderinde for Beauxbaton akademiet og er også ”kraftig bygget.” Til juleballet, spørger Hagrid, hende om, hvem hun har arvet det fra, her bliver hun noget fornærmet og det kommer at høre i avisen profettidende, som Hagrids hemmelighed. Hagrid er meget bedrøvet og gemmer sig i mange dage, indtil Både Harry, Ron og Hermione giver ham en opsang med at han er god nok, samt Dumbledore.
Lord Voldemort er tilbage og den sommer tager Hagrid og Maxime til bjergene for at opsøge kæmper, til at hjælpe i kamp mod Lord Voldemort, han kommer op og slås med en varulv i Minsk, så bjergene må ligge i Ukraine, tror man. Dette lykkes dog ikke, Karkus var deres gurg (høvding) tog rimeligt imod dem, men han blev udskiftet efter blot 2 dage, af Golgomath. Dødsgardister var der også og Golgomath var mere deres type, med drab og krig.
Hagrid får at vide, at hans mor er død og han har en halvbror, Graup. Hagrid vil have Graup med sig hjem til Hogwarts, så han kan tage sig af ham. Graup er ikke ond mod Hagrid, men giver ham mange stød og slag, så han ligner en slagmark i ansigtet.
Den 14. januar har Dolora Nidkjær haft tid til at inspicere ham og han har fået brev, om at han er på prøvetid og på grund af det, viser Hagrid, Harry og Hermione, hans halvbror Graup og spørger om de vil hjælpe ham. Han bliver fyret i juni. Da Nidkjær bliver taget af stillingen, kommer Hagrid tilbage som nøgleforvalter og lærer.

Næste skoleår 1995, er Aragog døende og dør i midt september, Harry og professor Schnobbevom er med til dens begravelse.
Da Dumbledore bliver dræbt af Severus Snape, bærer Hagrid ham til begravelsesceremonien.

På skoleåret 1996, er Hagrid med til at hente Harry fra familien Dursley. Harry bliver 17 år og den beskyttelse, Lily gav ham, da hun dødede ophører. Hagrid har stadig Sirius’ motorcykel og det er Hagrid som har den ”ægte” Harry med sig, da Harry skal eskorteres til Vindelhuset i sikkerhed. Der er 6 falske Harry’er, som afledningsmanøvre, alligevel lykkes det dødsgardister at finde den ”ægte” Harry.
Hagrid er med til Harrys 17 års fødselsdag og han giver Harry en æselskindspose, til at have om halsen, det er kun ejeren der kan tage ting op af posen.
Hagrid er også med til Bill og Fleurs bryllup, han formår sig at sætte sig på 5 ikke-magiske stole, i stedet for den forstærkede og forstørrede stol, Fred havde anvist ham. Han græder, da Bill og Fleur endelig bliver ”sammensmedet” for livet. Hagrid er en meget følsom halvkæmpe.
har fået nok at Lord Voldemort og holder en støttefest til ære for Harry, (efter julen, ergo 1997) men på grund af det, måtte han gå under jorden, sammen med Graup, de holder sig til en hule i bjergene. Da slaget på Hogwarts starter, hører Hagrid, Lord Voldemorts stemme helt op i bjergene og Hagrid vender tilbage til Hogwarts for at slås, sammen med Graup. Hagrid forsøger blandt andet at få Aragogs efterkommere til at trække sig tilbage, men uden hjælp. Hagrid bliver taget til fange og bundet til et træ, af dødsgardister. Hagrid er der, da Harry frivilligt går ind til Lord Voldemorts ”område.” Hagrid er fortvivlet over at Harry er ”død” og det er Hagrid der bærer Harry tilbage til Hogwarts.
Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.