Lucius Malfoy


Født: 1954
Død: Ukendt

Skuespiller: Jason Isaacs

Lucius kommer at navnet Lucifer og det er latin for ”lysbæreren.” Lucifer er også navnet på morgenstjernen eller planeten Venus. Men i den kristne tro er Lucifer navnet på en Ærkeengel, der styrtede ned, på grund af hovmod og blev til Satan.
”Mal Foi” er fransk og betyder ”dårlig tro,” men efternavn om Malfoy, er pure opdigtet, ifølge J.K.R.
Lucius var en gammel romersk kejser, som kæmpede mod Kong Arthur, det er jo meget morsomt at tænke på, fordi Lucius og Arthur i bøgerne, også er fjender og kan ikke udstå hinanden. I de gamle dage, dræbte Kong Arthur, Lucius.

Lucius har et blegt, lidt kantet ansigt, med en meget fremhævet hage og hans hår er blondt. Han holder hovedet højt og på den måde, vises det overfor andre at han er stolt over at være fuldblods, hans øjne er kolde og grå, der kan lyse af væmmelse, overfor halvblods, mugglerfødte m.m. Disse træk har han ”givet” videre til sin søn, Draco.
Lucius har rolige bevægelser, også når han går, det er meget langsomt og med vis elegance, dette er også et tydeligt tegn på: ”Se, her kommer jeg… jeg er bedre end dig!”

Lucius Malfoy er gift med Narcissa ”Black”, sammen har de sønnen Draco. Lucius er drevet af storhedsvanvid, at ren troldmandsslægt er bedre end halvblodsslægt og mugglerfødt, som Dean Thomas og Hermione.
Dette storhedsvanvid giver han videre til hans arrogante søn, Draco. Selv Dumbledore, bryder Lucius sig ikke om og han fik Dumbledore i en kortere tid suspenderet i 1992.
Man hører ikke meget til Lucius’ forældre, end hans far, Abraxas, som døde af troldkopper i en sen alder. (bogen) Andre steder på nettet, står der at han døde af dragekopper.

Lucius gik på Hogwarts fra 1965 til 1972, han blev sat på Slytherin kollegiet, Slytherin kollegiet modtager helst fuldblodsmagiker og dem der har et helt mørkt sind.
De bor et sted, kaldet Malfoy Mansion, i Wiltshire, i sydvest England. Der skulle være mange mørke genstande og et totur-rum, beregnet til muggler. Ifølge Draco har de en hemmelig kælder, indgangen er en lem i stuen.
Han ejer sammen med familien en ørne-ugle og husalfen Dobby, indtil 1993, hvor Harry Potter fik franarret Dobby, fra Lucius.
Lucius blev dødsgardist, da Lord Voldemort kom til sin magt og det skete i 1970, dog gik han stadig på Hogwarts, men blev først rigtig ”medlem” da han gik ud, altså 1972. Det kan godt være at Lucius ikke er Lord Voldemorts højre hånd, men han befinder sig i den indre kreds, af de mest onde. Ved Lord Voldemort fald, vendte Lucius ”tilbage” til troldmandssamfundet og fortrød bitterligt overfor Ministeriet for magi, at han angrede det han havde gjort.
Siden da har han doneret mange penge til forskellige formål og det giver ham gode venner og bedre kontakter, hvis han har brug for at få sin vilje, i en sag.

Vi møder første gang i bog/film nr. 2 (Harry Potter og Hemmelighedens kammer) I bogen ser Harry, Lucius første gang i Borgin & Burkes, sammen med hans søn, da Harry ankom til den forkerte pejs, via slusepluver. Lucius vil sælge nogen mørke genstande til ham, fordi han afventer et besøg, så det vil ikke se godt ud, at han havde dem i hjemmet. (Ses ikke i filmen.)
Harry bliver fundet af Hagrid i Tusmørkegyden og Hagrid giver ham videre til Weasleys, de er i Flourish & Blotts, for at købe bøger. Da de er ved at gå ud, møder Harry og Lucius endelig hinanden, ”face to face.” Lucius siger noget groft til Arthur og det ender i et mugglerslagsmål mellem de to, Hagrid skiller dem ad. Men inden Lucius og Draco går, får Lucius smuglet en gammel dagbog af Lord Voldemort, ned i Ginnys nye/brugte skolesager.
Lucius donorer Slytherins Quidditchhold splinternye Koste, nemlig Nimbus 2001, en gave, for at få sin søn Draco, med på holdet, Lucius håber på at Draco vil slå Harry Potter.
Senere i Hagrids hytte, kommer Lucius uventet forbi, for at finde Dumbledore og Cornelius Fudge, for at overrække en skrivelse, på at Dumbledore er suspenderet, alle 12 medlemmer af skole bestyrelsen har underskrevet. Harry og Ron, overværer dette, da de befandt sig i hytten, under en Usynlighedskappe, givet til Harry, af rektoren, fra sin far. (ses i filmen)
Imod slutningen af bog 2, kommer Lucius tilbage til Hogwarts, sammen med Dobby. Dumbledore er blevet genindsat som Rektor, da Ginny er blevet bortført af Slytherins arvtager, men er nu blevet reddet af Harry. Lucius finder det meget irriteret, men spørger da til om forbryderen er blevet fanget og hvordan. Dumbledore forklare og Lucius går igen, Harry løber efter Lucius med dagbogen, dagbogen er indbundet i en sok. Sokken kaster Lucius fra sig og Dobby griber den, Dobby er nu fri. (ifølge af filmen, ligger sokken dog indeni dagbogen)

I bog/film 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) møder vi Lucius, da Weasley, Harry og Hermione skal til Verdensmesterskaberne i Quidditch, da de går op til deres logepladser, ser Harry og de andre at Lucius. (i filmen sidder de dog ikke i logen, altså Weasley, Harry og Hermione)
Vi ser dødsgardister hærger på pladsen og er direkte onde mod familien Roberts, vi ved dog ikke med sikkerhed at Lucius er indblandet, men siden han er dødsgardist, er sandsynligheden meget stor og i slutningen af bogen, nævner Lord Voldemort også hændelsen, men blot som en morsomhed, det de havde gjort.
I slutningen af filmen, da Lord Voldemort, har fået sin krop tilbage, kommer hans kreds tilbage, på hans kalden, deriblandt Lucius. Lord Voldemort er skuffet, over at der er gået så lang tid, inden nogen har gjort noget. Lucius siger at der ingen tegn var på, at han ville vende tilbage, selvom han håbede og han spørger til, hvordan han fik sin krop tilbage.

I bog/film 5 (Harry Potter og Fønixordenen) ser vi Lucius stå og snakke med ministeren for magi, Cornelius Fudge, han håber vel på at kunne bestikke ham, til at fæle en dom overfor Harry. Harry havde udført en patronusbesværgelse, foran sin fætter Dudley og i et muggler-kvarter, selvom han er velvidende om, at han er under 17 år, altså ikke myndig og at det kunne få ham bortvist fra Hogwarts. Vi læser lidt om ham i bogen, at han er på stamtræet hjemme i Blacks hus (Grundsted nr. 12) og at der står i profettiende at Sirius var set i sin hundeskikkelse på King’s Cross, det er angiveligt også Lucius der havde snakket om det til profettiende. Draco praler til dem der vil høre om det, at hans far, Lucius har gode forbindelser i ministeriet for magi, det var derfor at Slytherins Quidditchhold fik lov til at spille med det samme.
Vi ser først Lucius i slutningen, da han, samt flere dødsgardister kæmper mod Harry, Ron, Hermione, Ginny, Neville og Luna i mysteriedepartementet, Harry tror at Lord Voldemort har taget Sirius til fange, dette er dog kun en illusion, som Lord Voldemort har givet ham.
Lucius prøver at få profetien om Lord Voldemort og Harry. Den knuses for øjnene af Lucius i filmen. (ikke i bogen) det er en heftig kamp, Sirius, Remus, Kingo og Dunder kommer Harry og vennerne til hjælp. Dumbledore ankommer også og hjælper til, Dødsgardisterne, samt Lucius bliver fanget, undtagen Bellatrix Lestrange. De bliver ført til Azkaban. Dette er den 24. juni 1995.

I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) hører vi intet til ham, fordi han er i Azkaban.

I bog 7 (Harry Potter og dødsregalierne) har Lord Voldemort ”benådet” Lucius og Lucius, kommer hjem til sin kone Narcissa. Lucius lader Lord Voldemort bruge hans herregård som opholdssted, for at få genvundet sin gamle status, som tro tjener. Lucius og Narcissa er løbet af året før, blevet tortureret langsomt af Lord Voldemort, ved at se deres søn, udfærdige en umulig opgave, Lord Voldemort har givet ham.
Lord Voldemort beder om Lucius tryllestav, da han nu ved, at han ikke kan bruge sin egen for at slå Harry Potter. Lucius’ tryllestav var af elm, med kerne af dragehjertebånd. Men nu har han ingen tryllestav.
Da slaget på Hogwarts bliver udkæmpet er Lucius og Narcissa der også. De venter i skoven og er i vildrede om, deres søn er i live eller ej. De ønsker at komme ind på Hogwarts og lede efter ham. Da Harry er kommet ud i skoven og lægger forholdsvis død på jorden, er det Narcissa der ser om han er død eller ej, Narcissa kan høre hans hjerteslag og siger til Lord Voldemort at han er død.
De kommer til Hogwarts sammen med Lord Voldemort, Hagrid, Harry og andre dødsgardister. I stedet for at kæmpe, leder de efter Draco. Da Lord Voldemort er faldet, finder de ham og de sidder med resten af skolen i fred og ro, over at det hele er overstået.
Egentlig skulle Lucius tilbage til Azkaban, men på grund af at Narcissa havde ”løjet” overfor Lord Voldemort, at Harry var faldet, blev han benådet.
De er en lykkelig familie igen og efter et par år bliver Lucius bliver bedstefar til Dracos søn Scorpius.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.