Dolora Jane Nidkjær


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Imelda Staunton

Hendes barndom er meget ukendt, som 11-årig købte hun sin tryllestav der er usædvanlig kort. Hun gik på Hogwarts i 7 år og steg så hurtigt i hierarkiet og fik job i ministeriet
Dolora Jane Nidkjær arbejdede for Ministeriet. Her var hun seniorundersekretær for den tidligere Minister for magi Cornelius Fudge.
Da Harry var i retten, fordi han havde brugt en Expecto Patronum i nærvær af en muggler, sin fætter Dudley Dursley, var Dolora Nidkjær forhøresleder og gjorde sit bedste for at få Harry dømt og dermed bortvist fra Hogwarts. Harry beskriver hende som en lille, lavstammet heks, med kort, brunt, krøllet hår. Hun går ofte iklædt lyserøde, blomstrede klæder, og det sker ikke tit, at man ser hende uden en sløjfe i håret. Harry synes hun ligner en padde.
Ved at gå i det lyserøde tøj, højhælede sko og en sløjfe i håret, ligner hun lidt en lille skolepige. En lille, hjælpeløs, uskyldig pige, der bare behøver at spærre øjnene op, og alle vil falde pladAsk for hende. Hun ligner nærmest en prinsesse. Men hvis du tror at Dolora Jane Nidkjær er sådan en type, så må jeg skuffe dig. For deri tager du grueligt fejl. Hun er en ondsindet type der ikke står i vejen for at sætte uskyldige mennesker i Azkaban. Hun gør hvad der passer hende, og der er ikke mange der kan gøre noget ved det.

Dolora Nidkjær smiler altid. Hun smiler når hun er glad, når hun er vred, når hun er såret og når hun er hånefuld. Det er nærmest som om hun er en dukke, og har fået påklistret et smil, som om hun altid går rundt og smiler. Dog er hendes smil altid ekstra bredt, når hun har noget ondt i sinde. Dolora Nidkjær er i den tro, at Voldemort ikke er vendt tilbage i Harry Potter og Fønixordenen. Hun er utrolig selvglad og er MEGET opsat på at have ret. Da hun bliver sendt til Hogwarts for at holde øje med Hogwarts for ministeriet, holder hun ikke tilbage med at give dem som modsiger hende en lærestreg for livet. Harry vover engang i hendes første lektion at protestere. Som straf må Harry skrive "jeg må ikke lyve" på sin hånd med sit eget blod. Dolora har en speciel fjerpen der gør at det man skriver kommer på hånden med ens blod som blæk. Da Harry forbløffet kigger op på hende vrænger hun ikke ansigtet, kigger bare på Harry med et lille smil og drak sin te. Denne scene fortæller meget om Nidkjærs selvsikkerhed, stædighed og skadefrohed.
Vi får også en beskrivelse af Nidkjærs kontor. Alt deri har en lyserød kulør, men på væggene hænger der pyntetallerkner, alle med et kattemotiv. Vi ved jo, at billederne i troldmandsverdenen bevæger sig og kattene på Doloras kontor er ingen undtagelse. Når man befinder sig på hendes kontor, høre man et evigt mjaven. Nogle mener også at kattene er som hendes spioner, at de kan se alt og alle. Men dette er hvis kun rygter.

Et andet tegn på, at Dolora Nidkjær har noget ondt i sinde, er hendes små Ahrm… Ahrm’er. Hendes stemme er altid sukkersød og når hun begynder sit ”Ahrm… Ahrm” og hun smiler sit falske smil, ja, så kan man være sikker på, at Dolora Nidkjær ikke har noget rart at sige. Oftest er det for at sige noget irettesættende som oftest kan virke nedsættende, eller for at straffe nogen.

Da Dumbledore i sin tale byder velkommen til de nye lærer, rømmer Nidkjær sig (Ahrm… Ahrm…), og kaster sig ud i et detaljeret foredrag om sine undervisningsprincipper og sin glæde ved at se alle de ”glade” elever. Dette er en typisk Nidkjær ting at gøre, da det er ganske tydeligt, at eleverne ikke er glade for at se hende på posten som lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter , og de er overhovedet ikke enige med hendes principper.
Nidkjær bliver ansat som lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter i Harry Potter og Fønixordenen. Eleverne er ikke særlig begejstrede for hendes undervisningsprincipper da hun mener at eleverne ikke har brug for at udføre magi i undervisningen. Hendes argument er at der ikke er noget i denne verden der vil gøre skade mod unge elever. Eleverne er meget oprørske over for den tanke, da der netop er tale om at Voldemort er vendt tilbage. Harry der højtlydt melder ud at Voldemort er tilbage høster dermed en sveder (Eftersidning) alt det er bla. en af grundende til at nogle elever grundlægger foreningen Dumbledores Armé D.A.

Som jeg nævnte tidligere er Nidkjær blevet sendt af ministeriet for at holde øje med Hogwarts. Ministeren, Cornelius Fudge, opfatter Dumbeldore som en trussel mod regeringen. Han tror at Dumbledore er ude efter hans stilling som Minister, hvilket jo er absurd da Dumbledore op til flere gange har sagt nej til stillingen som Minister. Nidkjær skal nu forhøre alle lærerne, og en del af dem bliver sat på prøvetid, deriblandt halvkæmpen Hagrid. Også professor Trelawney må bøje under og bliver fyret, da Dolora ikke mener, at hun har tilstrækkeligt kendskab til faget, til at kunne undervise eleverne i faget. Trelawney kommer ikke med den nødvendige spådom som Dolora spørg efter i en af hendes timer. Det er kun pga. Dumbledore, at spådomslæreren må blive på Hogwarts.
Men ikke kun eleverne har noget imod den nye Forsvar Mod Mørkets Kræfter lærer, også lærerne. Især professor McGonagall har nogle voldsomme diskussioner med hende, og frygter ikke Nidkjær det mindste. Dette irriterer Nidkjær noget så frygteligt, da hun forventer at alle skal nære stor respekt for hende.
Nidkjær for jaget Dumbledor væk fra Hogwarts, og til alles skam overtager hun den nye plads som skolens rektor. En masse nye regler bliver sat op, som f.eks. at eleverne ikke må være hinanden nærmere end 5 cm. Nidkjær er en meget dominerende og anstrengende person, og det letteste ord at beskrive hende med er ”Bitch”.
Hun samler sig en gruppe blandt eleverne som hun kalder "Inkvisitons Patruljen", der hjælper med at holde styr på de nyskrevende regler og sørger for at de ikke bliver overtrådt. Denne patrulje var med til at sætte en stopper for D.A. møderne, og eleverne blev på ny tvunget til at skrive sætninger med deres blod. Man finder selveste Draco Malfoy blandt disse elever i Inkvisitons Patruljen.
I slutningen af Harry Potter og Fønixordenen, får Harry og Hermione lokket hende med ud i den forbudte skov. Dolora har nemlig truet Harry med at kaste Doloroso besværgelsen over ham, hvis ikke han fortalte hende, hvilken hemmelighed han holdte skjult. Her bryder Hermione ind, og fortæller at hemmeligheden er ude i skoven. Hermione mener det som Hagrids halvbor Graup. Der efter Nidkjær skal funktionere som "Dumbledores hemmelige våben". Nidkjær formår dog at fornærme en meget respekteret kentaur, der føre hende bort. Det bliver Dumbeldore der er hendes redningsmand. Man erfarer ikke hvad der sker med hende, kun at hun tilbringer adskillige uger på hospitalsfløjen og nærmest panikker ved lyden af hovslag.
Vi ser hende dog igen til Dumbledores begravelse i slutningen af Harry Potter og halvblodsprinsen, hvor hun ikke virker særlig trist over tabet af Hogwarts rektor.

Også i den syvende og sidste bog, Harry Potter og dødsregalierne, møder vi hende en kort gang. Dette da trioen er på indbrud i ministeriet, Hermione der er i forklædning som en ansat i ministeriet bliver trukket af sted med Dolora og ind i en retssal for at afhøre Muggler magikere, om hvordan de fik anskaffet sig en tryllestav. Dolora er af den mening at alle Muggler magikere der har fået en tryllestav har stjålet den. At de ikke har fået magien som så mange andre. Dolora afhører en kvinde og Hermioen i forklædning skriver notater.


Opdateret: 15 August 2011


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.