Luna Scamander Lovegood


Født: 1981
Død: Ukendt

Skuespiller: Evanna Lynch

Luna er en elev på Hogwarts, tildelt til kollegiet Ravenclaw. Luna har langt pjusket blondt hår, hendes øjenbryn er meget blege, og hendes lyseblå øjne der stikker en smule ud fra hendes ansigt, for hende til at se ud som om hun er forbløffet konstant. Hendes beklædning består oftest af tøj man ikke lige har set før. Radisseøreringe bærer hun ofte, sammen med en amulet der skulle siges at holde Nargler væk, Luna er dog den eneste der tror på dette og ved hvad Nargler er. Luna er en meget anderledes type. De fleste vil beskrive hende som skør, hvilket nok også hvad hun til tider er. Hun er meget klog, og ved en masse. Nogen gange brugbar viden, men også tit unødvendig viden. Ofte bliver hun af andre elever kaldt ”Månesyge Luna.” Luna er faktisk en meget stærk person, hun er stålfast og kan en masse. Hun lader sig ikke slå tilbage af at andre folk kalder hende en særling, eller andre grimme ord. Hun bemærker dem overhovedet ikke. Hendes ting bliver ofte stjålet, gemt fra hende. Men hun virker ikke sur over dette. Nærmere forbløffet, forvirret over hvorfor folk tager hendes ting. Hun ved godt hvad andre mener om hende. Men forestår ikke hvorfor det skulle hjælpe at stjæle hendes ting. Hun tager ikke tingene så tungt, men tager dem som de kommer. Tingene plejer også at dukke op til sidst siger hun.

Luna går på årgangen under Harry, og kom dermed først til Hogwarts, på Harrys andet år. Hendes far, Xenophilius Lovegood, er redaktør på bladet Ordkløveren, Der er kendt for at bringe specielle og anderledes artikler. Mange vil mene skøre og meningsløse artikler. Men Luna og hendes far tror fuldt og fast på alt det de skriver i bladet. Meget er konspirationsteorier, artikler om underlige dyr ingen har hørt om, og forskellige dimsedutter, der skal hjælpe en med at holde farlige væsner som man ikke kan se væk. Luna bor sammen med sin far i et højt, skævt og vakkelvornt tårn, der ligner tårnet fra et skakbræt. Tårnet ligger ikke så langt fra hvor Ron Weasley bor med sin familie. Lunas mor døde da Luna blot var 9 år gammel. Lunas mor var opfinder, og en besværgelse hun lige havde opfundet slog fejl. Luna så det hele. Dette betyder at Luna kan se Thestraler ligesom Harry. Luna har ikke mange venner, men hun er gode venner med Ravenclaws husspøgelse, Helena Ravenclaw. Helena nævner at Luna er sød, ikke som de andre elever.

Første møde med Luna er i Harry Potter og Fønixordenen, Luna sidder alene i en kupé og læser Ordkløveren på hovedet. Da kupéen er den eneste ledige tilbage, alle andre er fyldte, sætter Harry, Ron, Hermione, Ginny og Neville sig i kupéen, lidt anspændte ved at de sidder ved siden af ”månesyge Luna.” De ender også med at køre i vogn sammen med hende op til slottet, hvor Harry her finder ud af at han nu kan se hvad det er der trækker vognen. Før var det usynligt. Ron, Hermione, Ginny og Neville kan dog stadig ikke se Thestralerne og er forvirrede da Harry påpeger det. Luna forklarer til Harry at det er Thestraler men han tror ikke rigtigt på hende. De tror alle sammen hun er skør.

Hun optræder mange gange igen i bogen. Hun er med i Dumbledores Armé, forkortet D.A. hvor hun lærer sammen med resten af medlemmer om kampteknikker, hun formå også at lave sin første patronus under disse møder der viser sig at være en kanin (Original sprog er det en hare)
Da Harry bliver interviewet af Rita Rivejern, kommer artiklen med i Ordkløveren ved hjælp af at Luna overtaler sin far til det. Bagefter nævner hendes far til Luna er bladet aldrig har solgt så godt før.

Luna er med sammen med, Harry, Ron, Hermione, Neville og Ginny i Ministeriet, hvor de kæmper mod en flok dødsgardister. De tager af sted fordi Harry har set Sirius bliver tortureret i Mysteriedepardementet, dette viser sig ikke at være korrekt men blot en fælde sat af Lord Voldemort. Medlemmer fra Fønixordenen kommer i sidste øjeblik og redder gruppen. Luna kæmper bravt i denne kamp, og formår at holde hovedet koldt, og vise at hun ikke bare er en klog særling. Hun bliver slået ned af en dør, som en Dødsgardist sprænger i luften.

Efter kampen da de er tilbage på Hogwarts. Møder Harry tilfældigt Luna i en øde korridor. Det er snart tid til sommerferie og Luna sætter sedler om at nogle af hendes ting er forsvundet op. Luna der viste en helt anden side af sig selv i kampen i Ministeriet er vendt tilbage til sin særlige og kloge personlighed. Harry er forbløffet over Luna, og betragter hende nu som en god ven, hvorimod i starten af bogen han bare troede hun var en særling.
Næste gang vi møder Luna er i Harry Potter og Halvblodsprinsen. Hun deler kupé sammen Harry og Neville. Hermione og Ron der nu er vejledere sidder i vejlederkupéen. Luna savner D.A. møderne, hun følte at hun havde venner til de møder. Selvom Luna er stærk og modig, så savner hun at have mange venner.
Harry tager Luna med til Snobbevoms julefest. Hvilket hun er umådelig glad for. Dette er mange andre unge piger misundelige over, De syntes stadig Luna er skør og mærkelig. Hun møder da også op i et lyserødt Hekseskrud (Kjole) med sølvpalietter på og Korkpropper som øreringe.
Luna er i Harry Potter og halvblodsprinsen blevet kommentator under Quidditch kampene. Men i stedet for at sige pointscoringerne kommer hun med nogle lidt andre, skøre udmeldinger om hvordan spillerne spiller, hvad hun syntes om dem, dette irriterer McGonnagall. Men alle andre syntes hun er sjov, og Harry griner selv mens han flyver på banen.
Da Dødsgardister kommer til skolen, natten hvor Harry er taget ud til hulen efter en Horcrux. Besvarer Luna et kald fra Hermione, Hermione havde sendt en besked til alle D.A. medlemmer. Men Luna og Neville er de eneste der besvarer. De holder vagt, da Dødsgardisterne kom ind på slottet og Luna kæmper bravt imod dem.
I Harry Potter og Dødsregalierne, bliver Luna bortført af Dødsgardister, på grund af hvad hendes far skrev i Ordkløveren. Hun bliver sat i fangekælderen under Malfoy familiens herregård. Her er hun indtil Harry, Ron, og Hermione befrier hende, samt tryllestavsmageren Ollivander og en nisse ved navn Griphook. Dobby tager Luna og de to andre med til Muslingehytten, hvor Bill Weasley og Fleur Delacour bor. Senere kommer hun til Hogwarts.
Luna kæmper også i Harry Potter og Dødsreagalierne, i kampen mod det onde. Hun overlever kampen, og bliver senere gift med en mand ved navn Rolf Scamander, der er meget natur interesseret som Luna. Sammen for de tvillingerne, Lorcan og Lysander.
Harry Potter og Ginny Weasleys datter Lilys mellemnavn er Luna. De opkaldt hende efter Luna fordi, Luna var en nær ven af dem.


Opdateret: 15 August.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.