Angelina Johnson


Født: Imellem den 24. og 30. oktober 1977
Død: Ukendt

Skuespiller: I de tre første film var hun spillet af Danielle Tabor, men ellers spilles hun af Tiana Benjamin

Betydning: Navnet stammer fra navnet Angela, som betyder budbringer og engel
Udseende: Høj, brune øjne, langt sort hår, der tit var flettet, og slank
Angelina Weasley (født Johnson) var en heks og Gryffindor elev på Hogwarts. Hun var medlem af Dumbledore's Armé, samt anfører og angriber for Gryffindors Quidditchhold.
Hun var født ind i en familie, man regner med var fuldblod eller halvblod. Da hun var næsten tolv år, blev hun accepteret ind i Hogwarts, og besøgte Diagonalstræde for at købe det nødvendige udstyr, deriblandt hendes tryllestav. Hun begyndte så på skolen i 1989, hvor hun blev sorteret til Gryffindor, hvorefter hun på sit tredje år blev angriber for sit kollegiums Quidditchhold. Hun var en populær elev, og venner med følgende Gryffindors; Alicia Spinnet, Fred og George Weasley, Katie Bell og Lee Jordan. Det virkede som om, at Lee fandt Angelina tiltrækkende, da han lavede en masse beundrende kommentarer om hende, når han snakkede om Quidditch kampe.
Angelina kunne ikke lide, at Oliver Wood kaldte sine Quidditchkammerater for ”mænd” og ”gutter”, da hende, Katie Bell og Alicia Spinnet tydeligvis var piger. Derfor ville hun så rette ham, når han sagde det under hans motiverende snakke i omklædningsrummene.
Når Gryffindor spillede imod Slytherin virkede det som om, at Angelina var et åbent mål; der var en kamp, hvor to spillere kom og skubbede hende af Kosten.
I 1992, efter det var blevet officielt at Hemmelighedernes Kammer var atter åben, blev der lavet en duelklub. Angelina ankom til den første duel i duelklubben sammen med sine veninder, Katie Bell og Alicia Spinnet, og sammen sloges de om professor Glitterik Smørhår's kappe, som han havde kastet ud til publikum.
Da Angelina var på hendes femte år, var Oliver Wood på hans syvende og sidste år. Derfor pressede han virkelig Quidditchholdet, så de kunne vinde Quidditchpokalen. De endte med at vinde det. Samme år diskuterede Angelina og Katie Bell om Hufflepuff spilleren Cedric Diggory's udseende før en kamp, og de viste begge interesse. Under tordenvejret blev Angelina's kost brændt af lyn, og var senere sendt på Hospitalfløjen som en patient sammen med Harry Potter.
I 1994 foregik Turneringen for Magisk Trekamp på Hogwarts. Angelina satte sit navn i Flammernes Pokal, men blev ikke valgt som deltager. På grund af turneringen var alle Quidditchkampe og træninger blevet aflyst, og selvom Oliver Wood gik ud af skolen det forrige år, blev Angelina ikke endnu anføreren for holdet. Under turneringen holdte hun med Harry Potter, som var deltager. Hun heppede glædeligt sammen med Fred og George Weasley. Senere samme år inviterede Fred Weasley hende til ballet, og hun sagde ja.
Efter Oliver Wood forlod Hogwarts i 1994, blev Angelina anføreren for Quidditchholdet da Turneringen for Magisk Trekamp var færdig. Jobbet var hårdt og stressende, hvilket medførte til at hun fortrød, at hun havde været så hård imod Oliver Wood, da han var anføreren. Hun var en hårdtarbejdende anfører og tog det ikke let, når holdet tabte en kamp. Det blev endnu mere udfordrende for hende at være anfører, efter at Fred, George og Harry blev udelukket fra Quidditch (selvom de ikke længere var udelukket, efter Dolora Nidkjær endelig blev fjernet fra Hogwarts), da de nye spillere irriterede hende – især Ron Weasley, som absolut ikke var den bedste. Hun var rasende på Harry og sagde, at det var hans skyld han fik en eftersidning. Hun krævede at han skulle gøre hvad som helst for at få ham ud af eftersidning, så han kunne være med til Quidditchprøverne.
Da Harry ikke kunne overtale Dolora Nidkjær til at ændre hans eftersidning om fredagen, blev Angelina endnu engang sur på ham og sagde, at folk der ønskede at blive på holdet, måtte finde en måde at komme til prøverne på. Fredag aften undskyldte hun dog til Harry for sin opførsel, og sagde hun nok havde været hård imod Oliver Wood; hun syntes nemlig, at det var stressende at være anfører.
Ron Weasley var ikke den bedste målmand, som havde forsøgt at komme på holdet. Der var to andre spillere; den ene ville dog ikke dedikere sin tid til Quidditch, og den anden var lettere irriterende. Angelina håbede dog at Ron ville blive bedre med tiden.
Angelina, Katie Bell, Alicia Spinnet, Lee Jordan og George og Fred Weasley var en del af Dumbledore's Armé på Angelina's syvende år. Hun var med i elevorganisationen, da hun hadede Dolora Nidkjær for at favoritsere Slytherin, samt for at tage de bedste Quidditchspillere af hendes hold. På det sidste møde hos elevorganisationen, fortalte Angelina Harry at hun endelig havde fundet nye bAskere og søger for Quidditchholdet; den nye søger var Ginny Weasley, som var overrAskende god, dog ikke bedre end Harry. Alicia Spinnet fortalte Harry hvem de nye bAskere var; Andrew Kirke og Jack Sloper.
Angelina havde stadig kontakt med Dumbledore's Armé fra udenfor, da Lord Voldemort havde taget over Hogwarts under den Anden Troldmandskrig. Hun holdte kontakt med elevorganisationen via den såkaldte ”Dumbledore's Armé mønt”, som Hermione Granger havde lavet. Mønten blev brugt til at fortælle medlemmer af organisationen, hvornår og hvor det næste møde ville finde sted. Da hun modtog signalet om, at skolen ville kæmpe imod Lord Voldemort i 1998, kom hun tilbage for at kæmpe imod Dødsgardisterne. Hun må have holdt kontakt med sine venner, Alicia Spinnet, Katie Bell og Oliver Wood, da hun ankom til skolen med de tre. Hun overlevede Slaget på Hogwarts og sad sammen med Weasley-familien, da de sørgede over Fred Weasley's triste død.
Angelina fik et tættere bånd med George Weasley efter den Anden Troldmandskrig. De endte så med at gifte sig, og fik to børn sammen; Fred Weasley II, som var navngivet efter hans onkel og Angelina's teenager-flamme, og Roxanne Weasley.

I 2014 forlod hun sit hjem for at passe sin syge far. Rita Rivejern kaldte det en falsk historie, og foreslog at Angelina var utro på grund af at George kun havde ét øre. På trods af dette tog hun til Verdensturneringen i Quidditch den 11. juli 2014, hvor familien virkede til at holde godt sammen.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.