Ronald Bilius Weasley


Født: 1. marts 1980
Død: Ukendt

Skuespiller: Rupert Grint

Ronald Bilius Weasley, bliver også kaldt Ron. Når han bliver skændt ud, er det hele fornavnet der bliver brugt. Han er Arthur og Mollys yngste søn, Ron har 5 brødre og 1 søster, Bill, Charlie, Percy, Fred, George og Ginny. Som den yngste dreng, står han meget i skyggen af sine brødre.

Ron er ranglet og høj, han har en spids/lang næse og fregner over det hele. Han har store fødder og hænder, samt blå øjne og hans hår er rød, som resten af familien. Bliver han presset eller forlegen, så forvandles hans ansigt til en tomatrød farve.

Ron er Harrys højre hånd og bedste ven, det meste af tiden. Ron er ikke al for kvik og har derfor heller ikke meget selvtillid.
Han står i skyggen af sine brødre og bliver tit overset mellem deres talenter, Fred og George har det også med at drille ham, irriterende meget. Inderst inde ser han op til dem alle, selvom han ikke giver udtryk for det. Han ønsker at gøre sig bemærket, men det er ikke let som den yngste dreng i flokken.
For som den yngste af drengeflokken, har Ron næsten altid fået de andres ting, hans første tryllestav, havde tilhørt Charlie, ”Scabbers” hans rotte, havde han arvet af sin bror Percy samt de ting der skal bruges på skolen, er gerne købt brugt.
Derfor er det også tit, han er misundelig på Harry, det giver han udtryk for på 4 skoleår, da hans gallakappe er købt brugt, den er gammeldags med kalvekrøs og blonder, han hader at være fattig og lægger ikke skjul på det. Harry prøver hvor han kan, ”at give lidt,” men samtidig vil Ron heller ikke tage mod almisser. Harry vil mere end gerne dele sin formue med Weasley, men ved også at familien ikke vil lade ham.
Ron har en noget tør og lidt unormal humoristisk sans og selvom det ikke er tit, er han også noget af et pralehoved.
Ron hader Edderkopper, Fred og George tryllede engang hans bamse om til en edderkop og lige siden har han haft en angst for de dyr, det resultere også at hans boggart er en edderkop, Ron er meget nem at skræmme.
Ron har det også med at lade tingene lægge og håber på at en venlig sjæl, hjælper og ordner det for ham, her er der snakket om Hermione og når det gælder hans lektier. Han har stor beundring til Hermione og der lægger en lille forelskelse til hende, gemt i ham.
Ron samler på troldmandskort og mangler eftersigende kun Agrippa og Ptlomæus.
Rons patronus er en Jack Russell Terrier. I Drømmespejlet ser han sig selv, ældre og kønnere, med Quidditchpokalen og kollegiets trofæ i hænderne, samt han også har vejlederemblem og anføreremblem på.


I bog/film 1. (Harry Potter og De Vise Sten) Ron starter på Hogwarts i 1991. Ron møder Harry på King Cross stationen og kort efter finder Ron, Harry i et af togenes kupér, Ron hjælper meget Harry, i det første år og fortæller med glæde om alt i den magiske verden, da Harry kun lige er blevet introduceret for verdenen.
Ron var meget spændt på ceremonien, men Fordelingshatten, vidste lige, hvad den skulle gøre med Ron og han blev sat på Gryffindor kollegiet, som hans brødre og forældre før ham, han blev meget lettet.
I det første skoleår, viser det sig at Lord Voldemort er på vej tilbage til ”livet,” Harry, Ron og Hermione støder uheldigvis ind i et trehovedet hund, ved navn Fluffy, Hermione ser at den står på en faldlem og efter hendes mening, bevogter den noget. Ron er med til at finde vej til De Vise Sten, men efter en hård omgang Troldmandsskak, som han mestre virkelig flot, her ofre han sig dog, for at Harry kan fortsætte, Ron ved at det er Harry der må klare det og alene.
I bog/film 2. (Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.) tager Ron, Fred og George til Ligustervænget 4, ved hjælp af deres far Flyvende Ford Anglia bil, for at redde Harry fra hans onkel og tante. Der er blevet sat tremmer for Harrys vindue, men ved lidt reb og snilde, får de ham ud. De tager Harry med tilbage til Vindelhuset, hvor Harry bliver præsenteret for Rons forældre. Ron fortæller Harry at han er stor fan er Chudley Kanons, det er et Quiddittchhold. Hans værelse er fyldt med de orange plakater med dem, på de skrå vægge.
Ron får den ”ikke” geniale ide, at flyve til Hogwarts i Ford Anglia bilen, fordi porten til 9 ¾ var spærret, det fik dem i store problemer, dog blev de ikke bortvist. Men hans tryllestav knækkede da han ville få bilen til at standse, dette giver ham problemer med forvandling hele året igennem.
Hans straf var at polere Quidditchpokalen 14 gange.
Ron, Harry og Hermione ser madam Norris, hr. Filch’s kat. Katten er blevet forstenet og på væggen står der en tekst med blod, at hemmelighedernes kammer atter er blevet åbnet, Harry kan høre en stemme, som ingen anden kan høre, den stemme tilhører et monster og det monster forstener mugglerfødte elever i løbet af året.
De tre venner vil prøve at løse mysteriet, de får brygget polyjuiceeliksiren og Ron, Hermione og Harry skal udgive sig for Crabbe, Goyle og Polly Pitbull (i filmen er det Millicent Bulstrode).
De vil udspørge Draco Malfoy, for Ron, Hermione og Harry tror at det er Dracos far, der åbnede kammeret første gang, altså 50 år tidligere. Polyjuiceeliksiren fungerer ikke på Hermione, da det var et kattehår i hendes eliksir.
Ron og Harry finder frem til Slytherins opholdsstue og Draco fortæller dem, at han ikke ved, hvem der åbnede kammeret og tror slet ikke at det er Harry der har åbnet kammeret, Draco fortæller også at tidligere blev en mugglerfødt dræbt og personen der siges at have gjort det, blev bortvist, Draco håber at det er Hermione der bliver dræbt denne gang, Ron er parat til at stikke Draco én på tuden, men Harry forhindre ham og forvandlingen er ved at tage af.
Ron og Harry skynder sig tilbage til Hermione og fortæller hvad de har fået fortalt.
Senere bliver Hulkendes Huldas toilet oversvømmet på grund af en dagbog og Harry tager den til sig, han finder ud af at det muligvis er Hagrid der er synderen. Dagbogen bliver stjålet og kort tid efter, bliver Hermione forstenet. Uden at Ron og Harry ved det, har hun svaret i højre hånd.
Ron og Harry tager ned til Hagrid en sen aften, for at fortælle ham, at de ved at Hagrid ved noget om monsteret i kammeret. Men inden de når at sige noget, kommer Ministeren for magi, Cornelius Fugde, for at tage Hagrid med til Azkaban.
Hagrid ”sender” Ron og Harry ud i Den Forbudte Skov, ud til Aragog, som er en kødædende kæmpe edderkop, de får hjælp af Ford Anglia bilen, som kommer til deres undsætning og kører dem tilbage til Hogwarts.
Harry finder ud af at pigen der blev dræbt for 50 år siden, kunne være Hulkende Hulda, da de vil op og spørge hende, bliver Ron og Harry stoppet af Professor McGonagall, de bruger undskyldningen at de vil op og besøge Hermione, hun giver sin tilladelse til det. Her finder Harry sedlen i Hermiones hånd. Ron spørger Harry, hvordan det er muligt at en Basilisk kan bevæge sig rundt og hvorfor ingen er døde, Harry svarer ham, ved hjælpe af Hermiones svar.
Ginny, Rons søster er blevet bortført ned i kammeret og der er nu tilført et sætning mere på væggen. At hendes skelet vil hvile i kammeret for evigt.
Ron og Harry løber til professor Smørhår, for de har hørt at han skal ned i kammeret, for at give ham råd på vejen, de finder ham i gang med at pakke.
De tvinger ham med på toilettet hvor Hulkende Hulda hører til og Ron puffer professor Smørhår ned i røret. Her bliver det for meget for professor Smørhår, som forfalsker en besvimelse, han tager Rons tryllestav og vil udfører en Obliviate, men den giver bagslag og rammer ham selv, Professor Smørhår flyver ind i væggen, så det skaber et mindre jordskælv og murbrokker deler Ron og professor Smørhår, fra Harry.
Ron skaber vej for at komme til Harry, mens Harry fortsætter alene. Da Harry kommer tilbage har han Ginny med, Fawkes flyver dem alle op til Hulkende Huldas toilet. De går sammen over til Dumbledores kontor, her må Ron og Harry forklare sig, hvad der er sket.
Harry og Ron modtager en særlig pris, for særlig indsats på skolen.
I bog/film 3. (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) Harry får brev fra Ron, at han havde været i Egypten i sommerferien med familien, for at besøge sin bror Bill.
Senere møder Ron, Harry og Hermione i Diagonalstrædet. Ron har også fået sig en ny tryllestav, den er 14 inches, af Piletræ og med 1 enhjørningshår, han er meget glad for den.
Rons rotte, Scabbers har det til gengæld ikke for godt og Ron må købe rotte-tonic til den, her køber Hermione sig et kæledyr, en kat og det kommer ikke til at gå godt i årets løb, med Scabbers, da han er en rotte, Ron beskylder Skævben at have dræbt Scabbers på et tidspunkt, det giver noget splid mellem Ron og Hermione, så de ikke taler sammen. Det samme sker mellem Ron/Harry og Hermione, fordi Harry har fået en Prestissimo i gave, af en ukendt person og Hermione mener at den kan være kommet fra Sirius Black.
I anledningen af at der er en gemen forbryder løs, (Sirius Black) har ministeriet givet Harry og familien Weasley Biler til rådighed for at komme til Kings Cross i sikkerhed, det er dog ikke noget Harry ved af. Det siges at Sirius Black er brudt ud fra Azkaban for at komme efter Harry, for at dræbe ham.
Ron starter på valgfag dette år og har valgt Spådom, sammen med Harry. Ron spår i første time at Harry vil komme til at lide, men vil være glad for det og det kan man rolig sige passer det år. Harry ”lider” under angreb af dementorne, blandt andet på grund af Sirius Black, men han finder også ud af, at Sirius er hans gudfar.
Sirius har været på Hogwarts 2 gange, den første gang blev han nægtet adgang af Den Fede Dame og alle elever samles i storsalen for at tilbringe natten der, den anden gang kommer Sirius helt ind på drengenes sovesal og flænser forhænget til Rons seng, han er i dyb rædsel over det, han lige havde set.
I dette år, er det Hagrid der er blevet lærer i Magisk Dyrs Pasning og Pleje, Hagrid introducere i den første time, klassen for hippogriffen Stormvind, et uheld med Draco Malfoy og hippogriffen, (som Draco selv er skyld i) skal Stormvind for retten og der finder en høring sted, hvor der skal besluttes, om den er farlig for dens omgivelser. Hermione har til at starte med, ført retssagen, senere tager Ron over, de vinder ikke retssagen og Stormvind skal henrettes. Ron, Hermione og Harry vil gerne være der, når det sker, men det forbyder Hagrid og sender dem af sted, men lige inden giver Hagrid, Scabbers tilbage til Ron, Scabbers har været væk i en længere periode.
Da de til sidst møder Sirius, løber Sirius mod Ron og Scabbers, som Ron lige har fanget igen, Sirius får ikke fat på Scabbers og hiver Ron i benet, for at få ham med sig. Harry og Hermione vidner til det og forfølger dem, ned og ind i Det Hylende Hus. Ron siger det er en fælde og at Sirius er en animagus. Han siger også til Sirius, at hvis Sirius vil dræbe Harry, skal han forbi Ron først. Professor Lupus kommer kort efter, efterfulgt af professor Snape. Professor Lupus og Sirius forklarer de 3 venner at Sirius er uskyldig og er blevet uretfærdig dømt, på grund af Rons rotte, Scabbers, som i virkeligheden er en troldmand, ved navn Peter Pettigrew. Ron er noget chokket over den nyhed og ser Scabbers forvandle sig for øjnene af ham til Peter Pettigrew.
Da de forlader Det Hylende Hus, er Peter Pettigrew lænket til Ron og Remus Lupus, som sikkerhed for at Peter ikke flygter. Men da månelyset rammer Remus Lupus bliver han til en varulv, Peter får fat i Remus Lupus tryllestav, Ron bliver ramt af den og ligger ubevægelig på jorden, men dog i live. Peter Pettigrew flygter.
Ron er lidt fornærmet over at Hermione ikke har fortalt om hendes Tidsvender, da Harry og Ron finder ud af det, men sådan er det jo altid med Ron.
Senere giver Sirius besked om at han og Stormvind har det godt og har fundet et godt tilflugtssted, uglen (Grisligiano) der har medbragt brevet, får Ron af ham, da han ingen rotte har mere.
I bog/film 4. (Harry Potter og Flammernes Pokal) tager Ron kontakt med Harry via en telefon, dette er nyt for Ron og han kommer til at råbe i telefon, Harrys onkel Vernon bliver edderspædt af den scene, det lykkes dog alligevel for familien Weasley at få Harry med til verdensmesterskaberne i Quidditch, da det vil være en oplevelse for livet.
Da Harry bliver valgt til at være den fjerde deltager i den Magiske Trekampturnering, bliver Ron vældig jaloux og de snakker ikke med hinanden i flere uger, ikke før at Harry har overstået den første forhindring med dragen, for dragen slipper fri og jagter Harry rundt omkring Hogwarts. Ron må erkende at Harry ikke selv har valgt det, derefter støtter han Harry 100 %, som han plejede at gøre.
I forbindelsen med juleballet, bliver Ron igen dybt jaloux, men på Hermione denne gang, for hun følges med Victor Krum, en kendt bulgarsk Quidditch Søger og han lægger ikke skjul på det, Ron følges sammen med Padma Patil til juleballet, men det var ikke nogen større succes, hans tøj har lidt af skylden, da hans gallatøj er gammeldags med kalvekrøs og blonder, han er så træt af at være fattig og ikke have råd til nyt tøj, som passer ham.
I mange uger skændes Ron med Hermione, han har jo altid haft en hemmelig forelskelse til hende og kan ikke holde ud at hun kommer sammen med nogen anden, men der er mange der kender til Ron og Hermiones ”venskab” til hinanden, de vil bare ikke indrømme det for sig selv. I den tid driver de Harry til vanvid.
Til den anden forhindring bliver Ron placeret i Den Sorte Sø, Ron anses jo for at være Harrys trofast højre hånd, Harry har en time for at lede efter ham og det klare han naturligvis, Harry redder også Fleurs lillesøster. Ron får kys på hver side af Fleur, fordi han var med til at redde hendes lillesøster, han bliver noget benovet over det.
Da Harry er kommet ud af labyrinten, som er 3. forhindring, er Ron naturligvis ved hans side på hospitalsfløjen, da han vågner op igen. Mere hører man faktisk ikke om ham, imod slutningen.
I bog/film 5. (Harry Potter og Fønixordenen) Befinder Ron sig i fønixordenens hovedkvarter, der har han været hele sommeren, sammen med Hermione. Da Harry endelig dukker op, giver Harry Ron og Hermione sådan et møgfald at de bliver helt knust, Ron informere Harry om, hvad Fønixordenen er for noget. Ron og vennerne, hjælper Molly, med at gøre huset i stand til beboelse, det har ikke været brugt i mange år. Det er Sirius Black der ejer huset, Harrys gudfar.
Da brevene fra Hogwarts ankommer, er der et vejlederemblem med til Ron, han er målløs og havde ikke set det komme, nu driller Fred og George ham, mere end hvad de plejer, til gengæld er Molly meget stolt og som gave får Ron en kost, en Cleansweep 11. Da de er tilbage på skolen, tror de andre elever ikke på at Lord Voldemort er tilbage og her står Ron fast ved Harrys side og siger, at det er rigtig nok, Ron støtter og tror på Harry og stiller sig gerne imellem andre elever og Harry, hvis de påstår noget andet.
I starten af skoleåret er der også prøveudtagelse til Quidditch, Ron bliver målmand. Harry ser hans talent, men Ron har mange problemer med sit spil, på grund af hans manglende selvtillid, Slytherins elever, har det med at håne ham. Det lykkes ham dog i allersidste spil at redde tromleren mod at nå mål.
Ron bliver medlem af DA, som er Dumbledores Arme, det er en ruppe, som træner besværgelser til Forsvar Mod Mørkets Kræfter.
Til jul, da Harry ser i hans ”drømme” at Arthur liggende såret i mysteriedepartementet, bliver Ron, samt hans søskende transporteret til Fønixordenen, her venter de med længsel, for at høre nyt med deres far.
Ron, samt familien bliver i Fønixordenen julen over og besøger Arthur far på Skt. Mungos, her møder Ron, Hermione og Harry, Neville, hans bedstemor og sine forældre, Alice og Frank Longbottom. Harry fortæller Ron og Hermione at Nevilles forældre er blevet tortureret af Bellatrix Lestrange og de bliver helt forfærdet.
Da Harry kollapser i en eksamen, vil han til mysteriedepartementet og redder Sirius, men først må de se, om Sirius virkelig er i mysteriedepartementet, Harry kontakter fønixordenen, men det bliver opdaget og de kommer i knibe. Hermione og Harry lokker Dolora Nidkjær ind i den forbudte skov, mens inkvisitionspatruljen holder Ron, Ginny, Neville og luna til fange.
Men heldigvis flygter Ron, Ginny, Neville og Luna og møder Hermione og Harry i skoven, de er også lige flygtet fra Dolora Nidkjær. De flyver på Thestrals til mysteriedepartementet.
De finder frem til profetierne og Ron, finder Harrys profeti. I dét kommer dødsgardisterne og det bliver en kamp til stregen, de bliver delt i to, Ron, Ginny og Luna er sammen og Harry, Hermione og Neville er sammen. Ron bliver ramt af en besværgelse, så han ikke kan lade være med at grine/fnise og i et rum, hidkalder Ron en ”hjerne.” Den ”hjerne” spreder lange fangarme omkring ham og Ron kan ikke bevæge sig eller gøre noget.
Han kommer sig over hans skader i slutningen af bogen.
I bog/film 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) venter Ron med længsel, på at Harry kommer til Vindelhuset, Hermione er der også. Harry er blevet hentet af Dumbledore på Ligustervænget, Harry skulle bruges som lokkemad, for at få en ældre pensioneret lærer tilbage til Hogwarts. Da Harry ankommer til Vindelhuset, kan han informere at deres eksamenspapir, snart må være der, Ron modtager 7 U.G.L’er. Han dumpede i Magiens Historie og Spådom, det samme som Harry, men Ron fik ingen Fremragende, som Harry gjorde. Molly er ganske tilfreds. Ron har fået af sine brødre, en splinterny gallakappe.
I toget på vej til Hogwarts, bliver Harry inviteret af den nye professor Schnobbevom til hans kupe, for at få en bid mad. Senere på skoleåret bliver Hermione også inviteret ind i gruppen, igen må Ron se på, at han bliver ignoreret og forbigået, han er jo bare en ven, til de kendte og talentfulde. Det er jo kun dem med talent og med kendte forældre, der bliver indviet i Vommeklubben.
Harry er gjort til anfører i Quidditch og Ron bliver ved med at være målmand på holdet, Harry foretrækker Ron, i stedet for Cormac Mclaggen, fordi Cormac ikke er god til teamwork og følge ordre, Harry kan godt se Rons evne, selvom Ron tvivler på sig selv. Rons spil er ikke på det højeste, så Harry prøver at snyde dem, så Hermione tror at Harry har hældt Felix Felicis i hans drik, hvilket Harry ikke har, Ron spiller helt perfekt den dag.
Ron er blevet højere over sommeren og det giver en vis tiltrækningskræft hos pigerne, så efter den endte kamp, er han blevet kæreste med Lavender Brown og de sidder i opholdsstuen og kysser. Ron havde tidligere set Ginny med hendes kæreste, stå og kysse og bliver sur, fordi ingen skal røre hans søster.
Hermione er støt af det, Ron og Hermione havde forinden været oppe at skændes, fordi Ron er den eneste, der endnu ikke har haft en kæreste og Ron var misundelig på Viktor Krum og hende.
Hermione gør gengæld ved at tage Cormac Mclaggen med til julefest, som professor Schnobbevom holder, så Ron bliver endnu mere tvær og Hermione starter med at ignorer Ron, så deres venskab bliver sat på hård prøve.
Da Ron fylder år, den 1. marts, sidder Ron og Harry og snakker og uheldigvis kommer Ron til at spise kærlighedschokolader, som var ment til Harry, fra Romilda Vane. Harry får Ron til at følge med ham til professor Schnobbevom, så han kan lave en modgift, Ron får Modgiften og de vil drikke en sKål, i anledningen af Rons fødselsdag, men Ron er den eneste der når at drikke noget og han falder om. Ron har indtaget noget gift og Harry redder ham ved, at give ham en Bezoar i Rons mund. Ron bliver ført til hospitalsfløjen, Hermione glemmer at være sur på Ron og sidder nu ved hans sygeleje, Ron snakker en smule i søvne og kalder på Hermione.
Fred og George ankommer til Hogwarts, med hans pakke og de sidder også ved hans side, Ron bliver bedre for hver dag der går, men når Lavender Brown kommer forbi, lader Ron som om han sover. Han er ikke interesseret i hende længere og lidt senere slår de op, til Hermiones fryd.
Da Harry forlader Hogwarts, sammen med Dumbledore, på jagt efter en Horcrux, giver Harry sin Felix Felicis til Ron, Hermione og Ginny, så sker der noget den aften, burde de være ”heldig” til at overleve. Noget sker og dødsgardister trænger ind på Hogwarts, hverken Ron, Hermione og Ginny, kommer noget til og de klarer sig, det er mere end hvad man kan sige om Dumbledore, som Snape har myrdet.
Ron deltager naturligvis i Dumbledores begravelse og trøster Hermione, så godt han kan, desuden lover han Harry, at han vil følge hans færd, med at slå de sidste horcruxer i stykker, selv hvis det betyder at de må forlade Hogwarts.
I bog/film 7. (Harry Potter og Dødsregalierne) Ron tager sammen med 13 andre til familie Dursleys hus, hvor han skal være med til at eskortere Harry i sikkerhed, så snart den beskyttelse Harry har, bliver brudt.
Der skal laves 6 Harry’er, ved hjælp af polyjuiceeliksiren så en falsk Harry evt. bliver lokkemad for dødsgardister, Ron bliver til Harry og flyver sammen med Nymphadora Tonks, men noget går galt, for dødsgardisterne er klar over at det er den aften, at Harry bliver eskorteret. Ron og Tonks er de sidste der når Vindelhuset. Ron rammer en Dødsgardist lige i ansigtet, med en lammer og Tonks er meget imponeret.
Ron er blevet mere voksen over sommeren og ved præcis hvordan han skal takle pigerne, ved hjælp af en bog, tolv topsikre taktikker til at tryllebinde hekse han havde fået af Fred og George. Sådan et eksemplar giver han Harry til Harrys 17 års fødselsdag. Til Harrys fødselsdag, får de besøg af Rufus Scrimgeour, Dumbledore har testamenteret noget til Harry, Hermione og Ron. Ron får Deluminatoren, den der kan tænde og slukke lys.
Mens de stadig er hjemme i Vindelhuset, gør Molly alt hvad hun kan, så de 3 venner ikke er sammen og kan lægge planer, hun er ikke glad for at de ikke vil tilbage til Hogwarts, når skolen starter. Men Ron og Hermione er fast besluttet på at hjælpe Harry.
Til brylluppet, da Kingos patronus advarer at ministeriet er faldet og dødsgardister er på vej, starter Ron, Harry og Hermione deres søgen efter Horcruxer. De tager til Tottenham Court Road, men dødsgardister er lige i hælene på dem. De får dem rystet af og tager til Grumsted Plads nr. 12.
Ron, Hermione og Harry bliver der, indtil de finder ud af at de må bryde ind i ministeriet for magi, for at hugge Slytherins medaljon tilbage fra Dolora Nidkjær. De bruger polyjuice eliksir på sig selv og Ron bliver til Reg Cattermole. Ikke alt går efter planen og Ron bliver nød til at tage sig af Yaxley kontor, fordi det regner derinde. Det lykkes dog at flygte med medaljonen, samt at hjælpe den rigtige Reg Cattermole og hans kone, samt børn. Men på turen tilbage til Grumsted plads nr. 12, har en dødsgardist fat i Hermione og hun kan ikke ryste ham af og de transferenser sig videre til skovområdet, hvor de havde været ved verdensmesterskaberne i Quidditch.
Ron er gået i spåner, da de spektral transferenser sig og det går ud over hans overarm. De tager efter noget tid, til London og søger efter horcrux, på børnehjemmet, hvor Lord Voldemort voksede op, hver nat, finder de nye steder at slå lejer, for at være på den sikre side.
Ron er ved at være utålmodig og er irriteret over at de ikke er nået længere, end de er, han er træt af at sulte, fryse og strejfe rundt og han vil slet ikke have at de nævner Lord Voldemorts navn. En dag bliver det for meget for ham og han forlader dem, den dag er det ham der bærer medaljonen. Han tager ikke hjem, men til Bill og Fleurs hus, altså Muslingehytten, der ved han, at han er velkommen.
Ron kommer dog på bedre tanker og da han vil finde dem igen, hjælper Deluminatoren ham på vej, han kommer i tids nok til at se Harry hoppe i en sø efter Gryffindorsværdet. Ron redder Harry op. Medaljonen lyser Lord Voldemorts sjæl op og prøver at bilde Ron ind, at Molly ikke elskede ham og Harry og Hermione var mere glade, uden at havde ham med. Ron tilintetgør medaljonen og Harry forsikre ham, at Hermione kun er som en søster og hun var meget ked, da Ron ”stak” af.
Hermione er rasende på Ron, da hun opdager han er tilbage og giver ham den kolde skulder.
Men Harry er glad for at Ron er tilbage og det er Ron faktisk også, de får fortalt hinanden hvad der er sket, efter Ron var taget af sted. Ron kan nu fortælle at navnet Lord Voldemort er blevet forhekset, altså der er lagt sporing på, alt magisk værn vil forsvinde, hvis man siger navnet. Det var derfor Dødsgardister fandt dem, første gang på Tottenham Court Road.
Ron var også gået i spåner igen, da han spektral transferenserede sig væk fra Snappere. Han mangler nu 2 fingernegle på højre hånd.
Hermione vil gerne besøge Xenophilius Lovegood, for at spørge til det tegn han havde på til Bill og Fleurs bryllup. Harry og Ron er lidt skeptiske, men da de besøger ham, fortæller Xenophilius at det er tegnet for dødsregalierne. Harry er overbevidst at det er sandt, men Hermione og Ron ved ikke hvad de skal tro, da det bare er en legende.
Ron, Hermione og Harry må flygte fra Xenophilius, da han har sladret til dødsgardisterne at Harry er der, de har nemlig taget Luna, hans datter til fange.
Ron har i et stykke tid prøvet at finde en radiostation, som støtter Harry Potter og endelig en aften lykkes det, her hører de, hvad der sker omkring dem, men i Harrys iver, kommer han til at sige Lord Voldemort. Snappere kommer udenfor deres telt og fanger dem. Snapperne er sikre på at det er Hermione Granger og Harry Potter de har fanget.
De bliver ført til Malfoys herregård og låst inde sammen med Griphook, Luna, Dean og Ollivanders. Hermione beholder de, for at torturere hende for svar. De får pludselig hjælp fra Dobby og Dobby får Luna, Dean og Ollivanders til muslingshytten og vender derefter tilbage. Ron tager Ormehales tryllestav og derefter løber de op og redder Hermione.
De kommer til Muslingehytten og det næste de finder ud af, er at bryde ind i Gringotts, de må have Griphooks hjælp og de laver en aftale med ham. (som han bryder, da de endelig befinder sig i Gringotts.)
Ron skal ligne en udlænding Dragomir Despard, han observerer det nye mørke regime. Det bliver hurtig opdaget at der er tyve indenfor murerne, men får alligevel fat i Ravenclaws pokalen, men mister sværdet til Griphook. De flygter på en halvblind drage.
Ret hurtigt efter får Harry et syn, der gør de må tage til Hogwarts efter noget der havde tilhørt Hufflepuff kollegiet, men stopper først i Hogsmeade. De får hjælp af Dumbledores bror, Aberforth og Neville til at trænge på Hogwarts. Harry prøver at finde ud af, hvad det er tingen kunne være, imens løber Ron og Hermione i hemmelighedernes kammer, for at få hugtænder fra den døde Basilisk. Ron taler på slangehvisken og Hermione synes det var fantastisk gjort.
Ron kommer også i tanke om, at de burde informere husalferne om at de skal komme ud, så de ikke ender, som Dobby. Dette får Hermione til at ”kaste” sig i armene på Ron og de kysser.
Harry ved nu, hvor de kan finde diademet og de må ind i fornødenhedskammeret til ”det sted, hvor alt er gemt.” Draco, Crabbe og Goyle, møder de derinde og Crabbe laver dæmonluer. (forbandet ild) Ilden huserer kammeret og Ron og Harry må redde Draco og Goyle, diademet er ødelagt på grund af dæmonluerne.
Luften eksplodere omkring dem og en hel mur af slottet, er blevet sprængt. Harry, Hermione, Fred, Percy og Ron bliver ramt. Ron og Percy er fuldstændig knust, da de opdager at Fred er død ved deres side. Harry og Percy lægger Fred ind i en niche. Ron er sur og vil hævne sin brors død, men Harry holder ham tilbage, det bedste vil være at få fat i den sidste Horcrux, før det, vil alt ellers have været forgæves. Ron, Hermione og Harry tager ud i det hylende hus, hvor Lord Voldemort holder til, de ser til deres skræk at Lord Voldemort lader sin slange Nagini bide Severus Snape, i håb om at oldstaven nu fungere i Lord Voldemorts hånd.
De tager tilbage til slottet og Ron går over og sørger sammen med sin familie over Fred, Harry går videre op på Dumbledores kontor.
Ron ser først Harry igen, da Hagrid kommer bærende på Harry, det ser ud til at Harry er ”død.” De udbryder et fortabt nej.. Kampen går i gang igen og Ron dræber Fenris Gråryg, sammen med Neville. Ron kommer helskindet ud af kampen på Hogwarts.

Ifølge J.K.R. hjælper Ron sin bror George i butikken Weasleys Tricks og Fiduser, men forlader butikken og George, da butikken går strålende. Ron ønsker at blive auror sammen med Harry. Imellem 1998-2005 bliver Ron gift med Hermione og sammen får de 2 børn, Rose og Hugo. Han fik til sidst den berømmelse, han ønskede da han så sig selv i Drømmespejlet, samt hans billede på troldmandskortene, man kan få i chokoladefrøerne.Links:
http://www.rupertgrint.net/ http://www.imdb.com/name/nm0342488/ http://www.rupertgrint.org/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.