Ginevra Molly "Ginny" Weasley


Født: 11. august 1981
Død: Ukendt

Skuespiller: Bonnie Wright

Ginevra Molly er datter til Arthur og Molly Weasley, hun er deres eneste datter og det yngste barn de har. Ginevra Molly, bliver kaldt for Ginny og hun har 6 brødre. Bill, Charlie, Percy, Fred, George og Ron.
Ginevra betyder ”den retfærdige” på italiensk og det var også Kong Arthurs kone.

Ginny er den første pige der er blevet født i flere generationer, hun har som resten af familien ildrødt hår og det er også langt. Hun har desuden også brune øjne. Hun er slank af bygning og ikke så høj. (indtil videre) Hun kan godt lide katte og leger tit med Skævben. Hun er meget bestemt og siger sin mening, hvis det er nødvendigt.

Ginny startede på Hogwarts i 1991, på Rons og Harrys 2. skoleår. Da Harry bliver bortvist fra Quidditch kampe i 95/96, bliver Ginny holdets Søger. Året efter 96/97, bliver hun Angriber.
Ginnys første kæreste var Michael Corner fra Ravenclaw, derefter var det Dean Thomas fra Quidditch der bed på krogen, efterfulgt af Harry Potter. Selvom Ginny og Hermione ikke er af samme årgang, bliver de rigtig gode veninder.

I bog/film 1. (Harry Potter og De Vise Sten) møder vi Ginny ganske kort, for Ginny er med på
King’s Cross stations for at sige farvel til Ron, samtidig ser hun også Harry et kort øjeblik.
I bog/film 2. (Harry Potter og Hemmelighedens Kammer) Møder vi Ginny i Vindelhuset, hun kommer ned i køkkenet i hendes natkjole og ser Harry, forfjamsket løber hun ovenpå igen. Hver gang hun ser Harry, bliver hun noget febrilsk og klodset, hvilket er tegn på, at hun har følelser for ham. Hun får det dog overvundet og kan senere hen, sidde og snakke normalt til ham.
Ginny starter på Hogwarts det år og er i Diagonalstrædet for at købe bøger, sammen med sine forældre og brødre. ”Lad ham være i fred. Han bad jo ikke om at den opmærksomhed!” er hendes første hele sætning, i Harrys nærvær. Ved samme lejlighed får Lucius Malfoy sneget en dagbog ned i hendes nye/brugte kedel. Dette giver Ginny en vigtig rolle igennem hele bogen, dagbogen styrer hende til at sprede rædsel omkring Hogwarts, det er hende der skriver ”Hemmelighedens kammer er blevet åbnet, tag jer i agt, I, som er arvtagerens fjender.” samt. ”Hendes skelet vil hvile i kammeret til evig tid.” i meterhøje bogstaver og med blod. Hun bliver styret ned i kammeret, for at lægge sig til at dø, Romeo Marvolo Gåde, er ved at suge hendes sjæl og livskraft ud af hende, jo svagere hun bliver, jo mere i live, bliver han. Heldigvis kommer Harry til hendes undsætning og redder hende. Harry forklarer senere oppe på Dumbledores kontor, hvad der er sket og at det var dagbogen, der var skyld i, at Ginny gjorde, som hun gjorde.
I bog 3. (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) ser vi ikke meget til hende, end at Ginny møder Harry i Den Utætte Kedel, sammen med resten af familien, efter deres tur til Egypten. Senere jager Ron hende ud af togkupeen, fordi Harry skal snakke med Ron og Hermione om noget vigtigt.
I bog/film 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) er det heller ikke meget man hører til Ginny. Hun er naturligvis med til Verdensmesterskaberne i Quidditch, sammen med hendes far, brødrene, Harry og Hermione. Da Mørkets Tegn bliver fremmanet bliver hun, Fred og Georges ansvar, de flygter ud i en nærliggende skov.
Da det er jule-gallafest, bliver hun inviteret af Neville, hun har ingen følelser som sådan, overfor Neville, men som 3. årselever har man ikke adgang til festen, med mindre man bliver spurgt af en ældre elev. Det er også her, Ginny begynder at se mere til Michael Corner.
I bog/film 5 (Harry Potter og Fønixordenen) er Ginny i hovedkvarteret af Fønixordenen, da Harry ankommer. Fred og George kommer først ind på Ron og Harrys værelse og snakker, derefter kommer Ginny og fortæller at De Forlængelige Ører ikke dur til Døren, der er i øjeblikket et møde, de ikke må deltage i, da det kun er for medlemmer af Fønixordenen. En anden gang underholder Nymphadora Tonks, Hermione og Ginny i at lave forskellige næser som grisetryner til behårede næser.
Da de er i toget på vej til Hogwarts præsenterer Ginny, Luna Lovegood, til Harry, Ron og Neville. (I filmen er det dog Hermione der præsenterer Luna for Harry, Ron og Neville.)
Harry bliver bortvist fra Quidditch-banen og Ginny bliver hans afløser, hun er virkelig god, får Harry at vide. Ginny har også fået ny kæreste, som er Dean Thomas.
Senere får Hermione og Ron overtalt Harry til at undervise dem i en Forsvar mod Mørkets Kræfter gruppe, de mødes i Det Glade Vildsvin, sammen med andre elever, der er interesseret i at deltage, Ginny vil naturligvis gerne være med i gruppen og det er også hende der vælger gruppens navn, Dumbledores Armé. Ginny lærer at forsvare sig meget bedre, end hun ville gøre i Dolora Nidkjærs timer.
Da det er jule-tid får Harry et syn at Arthur er i fare, Ginny bliver (samt hendes brødre og Harry) sendt til Fønixordenen via en Transitnøgle, hun vendte i spænding og håber at han klare sig. Arthur klare sig og Ginny, Fred, George og Harry får lov til at besøge ham på Skt. Mungos. Harry får ufrivilligt at vide, at han kan se hvad der sker fra slangens øjne som Lord Voldemort har. Ginny forsikre ham, at Harry ikke er besat.
Senere får Harry et syn af, at Sirius er i fare, her hjælper Ginny og Luna med at holde andre elever væk fra Doloras kontor, med at sige at nogen har sluppet farveløs Kværkegas løs. De bliver dog opdaget og inkvisitionspatruljen tager dem ”til fange.”
Ginny, Ron, Neville og Luna slipper fri og mødes med Harry og Hermione ude i Den Forbudte Skov. Derfra tager de til Mysteriedepartementet på Thestraler, for at redde Sirius. De finder det rigtige sted, men der er ingen Sirius. Der bliver en kamp med dødsgardister og Ginny ender med en brækket fod.
I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) ankommer Harry til Vindelhuset, Ron og Hermione vækker Harry. Ginny kommer op på værelset og beklager sig straks over Fleur, Fleur behandler Ginny som en 3-årige.
Da de skal til Diagonalstrædet, for at købe nye bøger, deler de sig op. Arthur, Molly og Ginny går i Flourish & Blotts, for at købe bøger til dem alle, imens går Harry, Ron, Hermione og Hagrid i Madam Malkin, for at få nyt tøj. De skal også besøge Fred og George i deres nye Spøg & Skæmts Butik, der er proppet af mennesker, Ginny får lov af sin mor at få en Pygmæpuf, hun kalder den Arnold.
I toget på vej til Hogwarts, udfører Ginny en glimrende Skrækflagermusebesværgelse, den nye professor Schnobbevom ser den og invitere hende, samt andre elever til hans kupe, til en bid mad.
Ginny møder op til udtagelse til Quidditchholdet og hun bliver Angriber. Da Ginny er sammen med Dean Thomas efter en Quidditch træning, ser Ron og Harry ser dem stå og kysse hinanden, Ron bliver sur og et skænderi bryder ud.
Ved juletid tager de hjem til Vindelhuset, Ginny skal dele værelse sammen med Fleur, fordi der ikke er værelser nok, som sædvanlig.
Da Ron bliver forgiftet på hans fødselsdag, har Ginny, Harry, Hermione, Fred og George en mindre diskussion om, hvem der vil gøre Ron fortræd og om giften virkelig var tiltænkt ham.
Efter en Quidditchkamp mellem Gryffindor og Ravenclaw, hvor Ginny er stand-in for Harry, fordi han har fået eftersidning hos professor Snape, bliver han så overglad at han kysser Ginny og fra den aften, er de kærester. Ron billigere det, selvom Ginny ikke spørger om hans tilladelse.
Senere da Dødsgardisterne ”dukker” op på Hogwarts, er Ginny i kamp med Amycus, han prøver at bruge Dolor-forbandelsen, men rammer ikke og Harry hjælper hende med at hæmme Amycus. Da Harry ser Dumbledore for bunden af Astronomitårnet, liggende død, er det Ginny der tager ham med indenfor og op på hospitalsfløjen, det er også Ginny der informere Ron, Hermione, Luna Lovegood, Madam Pomfrey, Remus Lupin, Nymphadora Tonks at Dumbledore er død.
Ginny går sammen med Harry til Dumbledores begravelse, derefter slår Harry op med Ginny, for han har indset at Lord Voldemort vil gøre hans nærmeste venner fortræd, for at ramme ham.
I bog 7 (Harry Potter og Dødsregalierne) ser vi Ginny i Vindelhuset, Harry er ankommet, efter at han er blevet eskorteret dertil af Hagrid og de andre Weasley-medlemmer er kommet hjem også, Harry slog jo op med hende, før sommerferien og de tilbringer ikke så meget tid sammen. Men på Harrys fødselsdag, ønsker Ginny at give ham noget, han kan tage med sig, når han skal ud og lede efter Horcruxer, det bliver til et kys og det ser Ron og Hermione, Ron bliver sur på Harry, for han vil jo ikke se sin søster blive såret, når nu de snart skal af sted.
Til Bill og Fleurs bryllup, viser Victor Krum interesse for Ginny, men det sætter Harry hurtig en stopper for og siger at Ginny har en ”stor” kæreste.
Da skolen starter igen, begynder Ginny på sit 6. år og sammen med Neville, prøver de at gendanne Dumbledores Army, de får lavet lidt ballade og Ginny får som straf at hun ikke må besøge Hogsmeade, Ginny prøver også sammen med Neville og Luna at stjæle Gryffindor sværdet på Snapes kontor.
Da det er påske og dødsgardister finder ud af at Ron ikke har spattergroit, ”flygter” hele familien til Mollys tante Muriel og det er inklusiv Ginny. Molly og Arthur frygter hendes sikkerhed på skolen, så Ginny kommer ikke tilbage til skolen, før slaget skal stå.
Fred og George har taget hende med, dette giver et farlig mas med Molly, Ginny vil ikke sidde derhjemme i uvidenhed og Molly, vil ikke have at Ginny kæmper, fordi hun er mindreårig.
Remus Lupus kommer med det forslag at Ginny bliver i fornødenhedskammeret, i sikkerhed og stadig udenfor fare. Der bliver kæmpet og på et tidspunkt må Ginny forlade kammeret, for Harry, Ron og Hermione skal ind i fornødenhedskammeret til ”det sted, hvor alt er gemt.” Da de kommer ud igen, er Ginny væk, Ginny kæmper sammen med Tonks, mod dødsgardister.
Da man tror at Harry er ”død” og kampen er rykket indenfor, kæmper Ginny sammen med Hermione og Luna, de er oppe imod Bellatrix, da en af de utilgivelige forbandelser, flyver forbi Ginnys hoved, ser Molly det og Molly bliver rasende. Heldigvis sker der ikke noget med Ginny.

Ifølge J.K.R. gjorde Ginny karriere som fremragende Quidditchspiller, for Holyhead Harpies, efter nogen år ”træk hun sig tilbage” og fik job på Profettiende, som Quidditch Senior Editor. Hun blev også efterfølgende gift med Harry, sammen fik de 3 børn, James Sirius, Albus Severus og Lily Luna.Links:
http://www.bonniewrightonline.com/ http://www.imdb.com/name/nm0942247/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.