Percy Ignatius Weasley


Født: 22. august 1976
Død: Ukendt

Skuespiller: Chris Rankin

Percy er søn af Molly og Arthur Weasley, han er deres tredje søn. Percy har 5 brødre og 1 søster, Bill, Charlie, Fred, George, Ron og Ginny.
Percy eller rettere Percival er en gammel ridder, der så et glimt af den hellige gral.

Percy har som resten af familien rødt hår, han er til gengæld den eneste i familien der også bærer briller, han har et par store hornbriller, han bærer dog ikke briller i filmen. Han er høj og spinkel brygget som sin far.

Percy startede på Hogwarts i 1987, han blev vejleder i 1991 og var meget stolt, snakkede om det til alle, selvom de ikke helt ønskede at hører det igen, får 117. gang, dette var på Ron og Harry 1. skoleår. Han modtog 12 U.G.L’er på hans 6. skoleår, altså i 1993, han havde en kæreste på dette skoleår, Penelope Clearwater, hun var vejleder for Ravenclaw og blev forstenet af Basilisken.
I 1993 blev han præfekt og det er på hans sidste skoleår. Percy er den der følger alle regler og bryder ikke en eneste, det er jo nok derfor at han blev vejleder, han prøver at give god råd og vil hjælpe alle, selvom hvis de ikke vil have deres hjælp.
Efter Hogwarts blev han ansat i Ministeriet for magi, han blev sekretær for Bartemius Ferm i Afdelingen for Intermagiske Kooperativer. Han var så glad for jobbet at han lod hr. Ferm kaldte ham Weatherby og han overså også at hr. Ferm var underlagt Imperiusforbandelsen af Lord Voldemort. Han nægter at tro på at Lord Voldemort er tilbage og da Ron, blev vejleder skrev Percy et brev til Ron, om at han kunne bringe hans status som vejleder i stor fare, ved at blive ved med at være Harrys ven.
Året efter blev han forfremmet til juniorsekretær hos Cornelius Fudge, selve ministeren for magi.
Da Arthur hører det, bryder der et stort skænderi ud, for han er overbevidst om at Percy kun fik jobbet, for at udspionere dem og også Dumbledore, fordi Arthur tror på Harry og Dumbledore. Percy forlader huset i vrede og siger, at han tror fast på ministeren og siden da, har Percy været outsideren i familien. Percy flyttede til London.
Da Cornelius Fudge blev afskediget, og Rufus Scrimgeour fik jobbet i stedet for, beholdte Percy stadig hans job.

I bog/film 1 (Harry Potter og De Vise Sten.) er Percy den første der går igennem barrikaden til perron 9 ¾ og det er det eneste man ser i filmen. I bogen læser vi også at han, samt Ron, Fred og George er i toget og tager afsked med Molly og Ginny. Han sidder ved siden af Harry, efter Harry har fået at vide fra Fordelingshatten, hvilket kollegiet han skal på, Percy forklarer hvad Harry har brug for at vide. Percy viser vej for de nye elever til Gryffindors opholdsstue. Igen da skovtrolden er på Hogwarts, følger han 1. årseleverne tilbage til deres opholdsstue.
I bog/film 2 (Harry Potter og Hemmelighedens Kammer) tager han Hogwartsbrevene fra Errol, (deres ugle) og giver dem videre til sine brødre, søster og Harry. Tidligere har Percy fået sine U.G.L.’er svar tilbage og han har fået 12 stk. han opfører sig lidt mærkelig ifølge Fred og George.
Da de er på King’s Cross stationen er Percy den første der går igennem barrikaden. Senere er han meget ulykkelig, for hans hemmelige kæreste, Penelope Clearwater er blevet angrebet af Basilisken, han troede ikke at Basilisken ville angribe vejledere, lidt naivt af ham. Da han endelig er blevet glad igen, er det fordi samme dag ville dem der er forstenet blive helbredt, altså Penelope. På vej hjem fra Hogwarts i toget, fortæller Ginny, at Percy har en kæreste, til Fred, George, Ron og Harry.
I bog 3 (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) fortæller Ron i Harrys fødselsdagsbrev, at Percy er blevet Præfekt. Det er det eneste vi hører om Percy i det skoleår. Dette år, er det sidste skoleår for Percy.
I bog 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) har Percy fået arbejde i ministeriet for magi, under Cornelius Fudge. Dette fortæller Ron til Harry, via et brev, så når Harry ankommer til Weasley skal han ikke snakke om noget udenlandsk, med mindre han vil kede sig halvt ihjel, ifølge Ron. Da Harry ankommer til Vindelhuset, fortæller Percy at han er i gang med en opgave om kedler og kogekar, som har for tynde bunde og lækager på 3 %, Percy er sikker på at den når forsiden på Profettiende, dette hører vi dog ikke om.
Senere læser vi at Bill, Charlie og Percy ankommer til Verdensmesterskaberne i Quidditch via Spektral Transferens og Percy hjælper med afsøgningen af personen, der har fremlavet Mørkets Tegn.
Percy kommer til Hogwarts til jule-gallafesten ved juletiden, afløser for Hr. Ferm, her fortæller han Harry at han er blevet personlig assistents for hr. Ferm, så han vil hjælpe til ved Turneringen for Magisk Trekamp. Dette sker allerede ved opgave nr. 2, da Harry skal i Den Sorte Sø, for at finde sin højre hånd, altså Ron. Percy er meddommer til denne opgave.
Percy sender senere hen et brev til Ron, hvori han skriver at hr. Ferm holder pause, på grund af sygdom, han skriver samtidig også at Ron ikke skal forstyrrer ham, med mindre det er noget vigtigt.
Senere får man fortalt at Percy er til forhør i ministeriet for magi, fordi hr. Ferm er forsvundet og Percy er presset forbi man betvivler hr. Ferms breve, om de måske er blevet forfalsket. Percy får ikke lov til at være meddommer mere, det bliver ministeren Cornelius Fudge.
Vi hører ikke til Percys høring, men man går ud fra det ender godt, for…
I bog 5 (Harry Potter og Fønixordenen) er Percy blevet Juniorsekretær for Cornelius Fudge, ministeren. Fred og George fortæller Harry at han endelig ikke må nævne noget, foran Arthur og Molly Weasley. Percy har valgt at stå på Ministeriet side, om at Lord Voldemort ikke er vendt tilbage, det betyder også at han har udstødt sig selv for resten af familien, for de tror på Harry og Dumbledore har ret. Percy er flyttet hjemmefra i vrede og bor nu i London.
Da Harry skal til disciplinhøringen om hans angreb mod Dementor i nærheden af en muggler, deltager Percy som retssekretær og tager diktat.
Percy sender et brev til Ron, Percy har fået fortalt at Ron er blevet vejleder, så han vil gratulere og samtidig sige at han ikke burde fraternisering sig med Harry, intet godt ville komme ud af det og han vil bringe sin vejlederstatus i fare.
Percy bliver interviewet til profettidende, han udtaler blandt andet at ministeren er bekymret over tilstanden på Hogwarts, fordi der er mange forældre der er bekymret, fordi skolen hælder mod en retning, de ikke kan accepterer, så derfor er Dolora Nidkjær nu blevet storinkvisitor, det siges at hun gør et godt stykke arbejde.
Da Harry er blevet fanget efter mødet med D.A. bliver han bragt til Dumbledores kontor, af Nidkjær. Her er Percy parat med fjerpen og pergamentrulle, så han kan tage notater til hvad der bliver sagt.
I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) ankommer Percy i juletiden til Vindelhuset, det er lidt anspændt mellem dem, men han får da sagt glædelig jul til sin mor, selvom sandheden om Lord Voldemort er kommet ud, har Percy problemer med at indrømme at han havde taget fejl. Percy har Rufus Scrimgeour med sig, så mens Percy er inde i huset med sin familie, går Harry sig en tur med Rufus, Rufus prøver at overtale ham til at komme over på ministeriet side.
Percy deltager til sidst også i Dumbledores begravelse, han står ved Rufus Scrimgeour og ikke sin familie.
I bog 7 (Harry Potter og Dødsregalierne) Percy hører vi ikke meget til i starten, Molly savner at han ikke er der til sin brors bryllup. Først til slut da kampen skal stå på Hogwarts dukker Percy op og vil deltage, han indrømmer at han havde været et fjols, eller som Fred, kalder ham: ”en ministerielakaj, en familieforræder, en magtsyg skrankepave.” Percy er meget ked over sine handlinger og bliver endelig genforenet med familien. Percy fortæller at det er takket være Aberforth Dumbledore, at han vidste, at der var en kamp der skulle til at begynde på Hogwarts. Han kæmper bravt, sammen med Fred, de er oppe imod ministeren for magi, Thicknesse. Fred er overrAsket over at Percy kan spøge med, at han siger op.
Luften eksplodere omkring dem, og en hel mur af slottet, er blevet sprængt. Harry, Hermione, Fred, Percy og Ron bliver ramt. Percy er fuldstændig knust, da han opdager at Fred er død ved sin side. Harry og Percy lægger Fred ind i en niche. Percy vil hævne sin brors død og sammen med Arthur, tværer de Thicknesse ud.
Percy overlever kampen på Hogwarts og finder sig en kone efterfølgende. Hun hedder Audrey og de får 2 børn sammen, Molly og Lucy.Links:
http://www.chrisrankin.com/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.