Charlie Weasley


Født: 12. december 1972
Død: Ukendt

Skuespiller: Alex Crockford

Charles ”Charlie” Weasley er den næstældste søn af Molly og Arthur Weasley, og yngre bror til Bill, samt storebror til Percy, George, Fred, Ron og Ginny.

Charlie er lille og tætbygget, og med muskuløse arme. Hans ansigt er så fregnet, så det ser ud som om, at han er solbrændt. Ligeledes er ansigtet også mærket af vejrforholdene på grund af sit arbejde. Ligesom resten af Weasley-familiemedlemmerne, så har han rødt hår. Til Harry Potters 17-årsfødselsdag i Harry Potter og Dødsregalierne bliver det beskrevet, at Charlie har langt hår, da Molly tvinger ham til at få det klippet kort. Hans hænder er ru og med vabler på grund af sit arbejde med drager, hvilket også tit giver ham brandsår på arme og ben.

I september 1984 begyndte Charlie på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, hvor han, ligesom sin familie, blev sorteret ind på Gryffindor-kollegiet. Han var på samme årgang som Nymphadora Tonks. På sit tredje år valgte Charlie at tage faget Magiske Dyrs Pasning og Pleje på grund af sin store interesse for dyr og udendørslivet. På sit femte år blev han udråbt til Vejleder og året efter blev han Præfekt. Desuden blev Charlie anfører på Gryffindors Quidditchhold, hvor han var Søger og eftersigende et af de største Quidditch-talenter, som nogensinde har været på Hogwarts.

Til sin Spektral Transferens-prøve bestod han første i andet forsøg. Han dumpede den første gang, da han ramte 8 km ved siden af sit mål og i stedet for havnede oven i en gammel muggle-kone, som var ude at handle ind. En hændelse som Fred og George har lavet meget sjov bare – bare ikke i Charlies nærhed.

Af sin bror Percy, bliver Charlie beskrevet som et udendørsmenneske. I 1991 tog Charlie til Rumænien for at studere drager. Da han havde brug for en ny tryllestav til sit studie, så overtog Ron den gamle. Mange mener, at hvis Charlie ikke var taget til Rumænien, så kunne han være blevet professionel Quidditchspiller, og at han ville være god nok til at kunne spille på Englands nationalhold.

I Harry Potter og De Vises Sten bliver Charlie nævnt for første gang, da Harry sidder i kupeen på vej til Hogwarts sammen med Ron. Her fortæller Ron om Charlie, som var anfører på Gryffindors Quidditchhold, da han gik på Hogwarts. I juleferien får Charlie besøg af sine forældre og lillesøsteren Ginny. Senere på skoleåret skriver Ron til Charlie i håb om, at han kan hjælpe Hagrid med at få sin Norske Takhale væk fra Hogwarts. Charlie indvilliger i at hjælpe og sender nogle venner til Hogwarts for at eskortere dragen fra Astronomitårnet til Rumænien.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer får vi kun at vide fra Harrys tanker, at Charlie bor i Rumænien og arbejder med drager.

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban bliver Charlie nævnt under finalen i Quidditch mellem Gryffindor og Slytherin, hvor Oliver Wood siger, at Harry først må gribe Lynet, når de fører med over 50 point. Oliver Wood nævner her, at han brændende ønsker at vinde Quidditchpokalen, da den ikke har været vundet af Gryffindor siden Charlie var Søger på holdet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal møder Harry for første gang Charlie. Dette sker ved verdensmesterskaberne i Quidditch, hvor familien Weasley har inviteret Harry med. Charlie og Bill tager en ”svævebænkekamp” med bordene udenfor inden, at bordene skal stilles op til aftensmad. Sammen med Bill og Percy ankommer Charlie til verdensmesterskaberne via Spektral Transferens. Senere hjælper Charlie til med afsøgningen af den person, der frembragte Mørkets Tegn. Derudover er Charlie med i den gruppe, som skal transportere drager til Hogwarts, da de indgår i første forhindring i Turneringen i Magisk Trekamp. Charlie viser stolt dragerne frem til Hagrid, som senere fortæller Harry, at første forhindring er med drager.

I Harry Potter og Fønixordenen får Harry at vide fra George, at Charlie også er medlem af Fønixordenen, men dog stadig befinder sig i Rumænien, hvor Dumbledore har givet ham til opgave, at finde udenlandske troldmænd, som kan hjælpe til i kampen mod Lord Voldemort.

I Harry Potter og Dødsregalierne kommer Charlie til Vindelhuset for at deltage i Bills bryllup med Fleur Delacour, hvor Charlie skal være Bills forlover. Til Harrys 17-årsfødselsdag spørger Hagrid, hvordan det går med Norbert, hvor Charlie fortæller, at Norbert nu hedder Norberta, da det er en pige. Under slaget på Hogwarts ser Harry Charlie, imens han er ”død” og gemmer sig under sin Usynlighedskappe. Charlie og Horatio Schnobbevom kommer med forstærkning fra blivende elevers forældre og venner, samt borgere og butiksindehavere fra Hogsmeade. Under kampen mod Lord Voldemort deltager Charlie aktivt og overlever også.

J. K. Rowling har udtalt, at Charlie hverken gifter sig eller får børn grundet sin store passion for dyr.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.