Molly ”Prewett” Weasley


Født: 30. oktober 1950
Død: Ukendt

Skuespiller: Julie Walters

Molly Weasley kommer af en renblodet troldmændsslægt, men vi kender ikke meget til dem, kun at hendes fars bror var Ignatius Prewett, han giftede sig med Lucretia Black.

Molly er den ældste af hendes søskende, hun har 2 brødre, den ene er Gideon og den anden er Fabian, de skulle eftersigende havde været store troldmænd, de var medlem af den originale Fønixorden og de blev begge dræbt, de døde som helte, mente Skrækøje Dunder.
Et par gange, bliver der snakket om en tante Muriel og da man får at vide at Ginny, er den første pige i familien, kan det ikke være fra Arthurs side, da han har brødre, hvor Molly, er jo en pige, fra hendes side er, derfor går man ud fra at det er en tante, til Molly.
Længere ude, er Sirius og Molly blevet via andre giftermål blevet grandfætter/kusine til hinanden.

Molly gik på Hogwarts fra 1961 til 1968, sammen med Arthur, hun var også på Gryffindors kollegiet, sammen med Arthur. Han gjorde kur til hende og de blev rigtig glade for hinanden.
Molly blev gift med Arthur Weasley i 1969, det var lige i perioden, hvor tingene var ved at tage fart med Lord Voldemort, så de ønskede at gifte sig hurtigt, det var der mange der gjorde i den tid.
Sammen har de 7 børn: Bill, Charlie, Percy, Fred, Georg, Ron og Ginny. De bor i Vindelhuset, ude for Ottery St. Catchpole, deres hus har mange magiske udbygninger.

Molly er en munter kone, hun er ikke så høj og lidt buttet i det, med et rart godmodigt ansigt, som en hjemlig husmor skal være. Hun har næsten altid et smil på læben og bliver let bekymret, når det drejer sig om Harry. Hun har rødt, let krøllet hår og for én gangs skyld, passer det røde hår på hendes temperament, det er gerne hende der skælder ud i familien og er meget efter Fred og George, selvom hun ikke er så høj, kan hun virke som et klippefast tårn. Til gengæld er hun samtidig også meget moderlig og har på en måde taget Harry til sig, som en ekstra søn, hun gør alt for at han har det godt og bekymre sig meget om ham. Når hun går hjemme har hun et blomsterforklæde på, i en af lommerne kommer hendes tryllestav til syne.
Hun er også rigtig dygtig til at lave mad og behersker også rengøring og strikker meget, altid til jul, giver hun en sweaters til alle familiemedlemmer, samt Harry. Hendes boggart vil vise sig som hendes familie, ligger døde foran sig.

I bog/film 1 (Harry Potter og De Vise Sten) møder vi Molly på King’s Cross stationen, hun fortæller Harry hvordan man finder perron 9 3/4. I slutningen, da de kommer hjem, møder Molly og Harry også hinanden og han takker for karamellerne og trøjen til jul.
I bog/film 2 (Harry Potter og Hemmelighedens Kammer) Molly kommer gående over gårdspladsen til Fred, George, Ron og Harry. Fred, George og Ron, har lige reddet Harry fra Onkel Vernon, med deres magiske flyvende bil. Imens Harry bor i Vindelhuset, pylre hun lidt for meget over ham, han skal spise tredobbelt af alt og hun ordner hans Sokker og andre ting. Lidt senere da Weasley’s og Harry tager til Diagonalstrædet for at købe nye bøger, er Glitterik Smørhår i Flourish & Blotts, hun synes Glitterik er meget tiltalende.
Da Percy, Fred, George, Ron, Ginny og Harry skal til Hogwarts, foreslår Arthur at de bruger bilen til at flyve til stationen, men det er Molly meget imod og hun får sin vilje.
Da Harry og Ron er kommet til Hogwarts, via den flyvende bil, sender Molly, Ron en Skråler, for at fortælle ham, at Arthur er ved at blive ”krydsforhørt” på arbejde, at det var uforsvarligt at stjæle bilen og gør han mere ballade i det skoleår, vil hun bringe ham hjem.
Sidst i bogen, kommer Molly og Arthur til skolen, da har fået fortalt at Slytherins arvtager, har bortført Ginny ned i hemmelighedens kammer.
I bog/film 3 (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) møder Molly og familien, Harry i Den Utætte Kedel, inden de atter er på vej til Hogwarts, de er lige kommet hjem fra Egypten, for at besøge Bill. Arthur havde vundet den årlige Profettidende Guldgalleon-udtrækning på 700 Galleoner.
Harry overhører en samtale mellem Arthur og Molly, Arthur ønsker at fortælle om sandheden om Sirius, men Molly er ikke enig og mener at Harry er i sikkerhed, når han befinder sig på Hogwarts, omkring Dumbledore. Uden Harry ved af det, får Molly, Percy til at holde lidt ”øje” med ham.
I bog 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) skriver Molly et brev til Vernon Dursley, om at invitere Harry til Quidditch verdensmesterskaberne og vil afhente ham.
Da de er for at afhente Harry er Molly dog ikke med, de tager af sted igen via pejsenetværket, men Fred kommer til at ”tabe” en tungeslAskerkaramel og Dudley spiser den, da Arthur endelig ankommer i Vindelhuset, er Arthur meget vred og truer med at sige det til Molly. Molly kommer ind i samme øjeblik og hun bliver rasende på tvillingerne.
Molly tager alene ind på Diagonalstrædet og køber alle nye bøger og tilbehør til dem.
Da de er parat til at tage til Verdensmesterskaberne, hidkalder Molly alt deres skulkeslik, de tager noget slukøret af sted. På grund af terrorhandlingerne ved verdensmesterskaberne, står hun bekymret og venter på dem ankomme, hun har Profettiende i hånden, hvor det står beskrevet. Hun griber hårdt fast om Fred og George, fordi hun var så ked af, at hendes sidste ord, havde været at skælde dem ud.
Da det er afgang til Hogwarts, kommer der en presserende meddelelses fra Ministeriet, Skrækøje Dunder har problemer og Arthur må komme ham til hjælp, Molly tager sig af, at alle når Hogwartsekspressen.
Senere kommer Molly og Bill til Hogwarts, for at overvære den sidste opgave, af turneringen af den magiske trekamp. Harry viser dem rundt på skolen, da det er frokost, kommer Fred, George, Ginny, Ron og Hermione og gør dem med selskab, Molly er noget forbeholdt overfor Hermione, på grund af en artikel i Alt For Heksene, der blev der skrevet at Harry havde et godt øje til Hermione, Harry skynder sig og sige til Molly, at det ikke er sandt og Molly bliver straks mere venlig overfor Hermione.
Molly er på hospitalsfløjen, da Harry kommer tilbage, fra sit møde med Lord Voldemort. Hun er meget bekymret på hans vegne og det ender da også med, at Harry for første gang i sit liv, får et moderligt knus og trøst.
I bog/film 5 (Harry Potter og Fønixordenen) er Molly blevet medlem af Fønixordenen, hun modtager ham på Grumsted Plads nr. 12, sammen med hans følgesvende, de skal til møde og Molly fortæller, hvor han kan finde Ron og Hermione. Senere må Molly overgive sig, vedrørende hvorvidt Harry skal have at vide, hvad der foregår, Fred og George er myndig, så de må høre hvis de vil, Ron og Hermione får også lov til at blive, for Harry ville sikkert fortælle dem, hvad der er blevet sagt alligevel. Ginny er den eneste der bliver beordret i seng.
Molly sørger altid for at der er mad på bordet og prøver at få huset gjort rent, for det trængte gevaldigt til det. Dagen efter er Fred, George, Hermione, Ron og Harry i gang med at bekæmpe Doxy’er og andre rengøringsgøremål.
Der er også en Boggart i et skab, men Sirius siger, at de heller må vente til at Skrækøje Dunder kommer, for at han kan se på det, i tilfælde af det måske var en fælde, hans gamle mor havde efterladt. Dunder bekræfter at det er en boggart, da Molly vil gøre af med den, bliver den hele tiden til hendes nære familie og er døde. Remus Lupin kommer hende til hjælp.
Hun er generelt meget efter Fred og George, for de sådan nogle ballademagere, de har også bestået Spektral Transferens, så de er ikke til at styre. Molly bliver utrolig stolt, da Ron fik sit vejlederemblem og hun er ude og købe en kost til ham.
Lidt senere får hun Sirius til at overbringe en besked til Ron, at han ikke må involvere sig i hemmelige, ulovlige grupper, som uddannelsesdekret nr. 24 handler om. Det samme gælder naturligvis også Harry og Hermione, men da hun ikke er deres mor, kan hun ikke beordre dem til noget. Selvfølgelig er Sirius ikke enig med hende og synes det er en god ide.
Da julen er over dem bliver Arthur bliver angrebet af en ”stor” slange og ligger i mysteriedepartementet, drømte Harry om det, så han får advaret de rigtige mennesker. Molly tager på Skt. Mungos Hospital for Magiske Kvæstelser, for at vide hvad der sker, samtidig bliver Fred, George, Ron, Ginny og Harry transporteret til Grumsted plads nr. 12. De venter i evigheder, inden Molly kommer og hun kan fortælle at han er okay. Hun takker Harry utrolig mange gange, for havde det ikke været for ham, havde Arthur måske ikke klaret det. Senere tager de hen til hospitalet og besøger Arthur, Fred og George bliver ved med at spørge til hvad der er sket og Molly bliver sur og sender dem ud, så Tonks og Skrækøje Dunder, også kan få lov til at besøge ham. De bruger de forfængelige ører og overhøre at Harry kan se igennem Lord Voldemorts slange.
Molly er bekymret for Harry på tilbagevejen, for han er meget bleg og fraværende. Hun sender ham i seng, da de kommer tilbage. De besøger Arthur igen, nogen dage senere og Molly bliver rasende på ham, fordi han har forsøgt sig med sting, som mugglerne bruger på deres dybe sår.
I slutningen læser vi lige, at Molly tager afsked med Harry på King’s Cross stationen.
I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) er det Molly og Tonks, der tager imod Harry og Dumbledore i Vindelhuset, Molly fortæller Harry, at Arthur er blevet forfremmet og lidt senere kommer Arthur hjem fra arbejde, da han står ude for Døren, skal de udveksle spørgsmål og svar, Mollys spørgsmål til Arthur er, hvad hans største ambition er og hans svar er hvordan flyvemAskiner kan holde sig i luften. Arthurs spørgsmål til Molly er, hvad han godt kan lide at kalde hende, når de er alene og hun svarer Mollyfjolleballe.
Molly fortæller Harry, at Fred og George overnatter, ved deres Spøgs og Skæmts Butik, hun havde været meget skeptisk overfor deres forehavende i starten, men de har åbenbart stor succes.
Harry, Ron og Hermione får deres U.G.L’er tilbage og Molly er meget tilfreds med Rons præstation, dagen efter får de breve, med deres nye boglister, i Harrys brev er også vedlagt et anføreremblem.
I Diagonalstrædet, er det noget dystert og de vælger at dele sig op. Arthur, Molly og Ginny går i Flourish & Blotts, for at købe bøger til dem alle, imens går Harry, Ron, Hermione og Hagrid i Madam Malkin, for at få nyt tøj. I Spøg og Skæmts Butikken er der proppet af mennesker, Ginny får lov af sin mor at få en Pygmæpuf.
Da det bliver jul, kommer Harry med tilbage til Vindelhuset, Molly tager igen hånd om Harry og beder ham spise tre potioner af alt og hun sætter dem til at skrælle rosenKål. Molly nyder om aftenen at lytte til Celestina Himellflugt, der er hendes yndlingssangerinde.
Senere da Ron bliver forgiftet på hans fødselsdag, kommer Molly og Arthur til Hogwarts, for at være hos deres søn, det går op for Arthur at Harry efterhånden har reddet halvdelen af deres familie.
Efter kampen, der var på Hogwarts, kom Arthur og Molly til Hogwarts igen, Bill er blevet såret af Fenris Gråryg og hvilken konsekvenser det får for ham, vides ikke med sikkerhed, Molly tror ikke at Bill og Fleur vil gifte sig, men der tager hun fejl, Fleur siger, at hun har skønhed nok, for dem begge.
Et par dage efter bliver der afholdt begravelses for Dumbledore, hvor de naturligvis deltager i.
I bog 7 (Harry Potter og Dødsregalierne) har Molly og Arthur tilbudt deres hus, som den nye fønixordenens hovedkvarter, da man mente at Grumsted plads nr. 12, ikke længere var sikker. Molly tager sig af George, da han kommer tilbage efter at have været med til at få Harry i sikkerhed til Vindelhuset. George har mistet et øre og Molly er meget ked af over det der er sket, George laver grin med, at nu kan Molly i det mindste kende forskel på Fred og George.
Molly er fuld gang med forberedelserne til Bill og Fleurs bryllup, samtidig gør hun også alt for ikke at lade Harry, Ron og Hermione være for dem selv, hun bryder sig ikke om tanken, at de vil forlade Hogwarts og ikke gøre deres studier færdig.
På Harrys fødselsdag giver Molly, hendes brors (Fabian) ur til Harry, det er tradition nemlig at give et guldur til en fødselar der bliver myndig. Molly er ked, hun ikke kan give ham et splinternyt ur, men Harry er ligeglad. Molly har lavet en badebold-stor gyldent lyn som fødselsdagskage.
Bryllupsdagen er efter Harrys fødselsdag og den dag ”falder” Ministeriet for magi også, så dødsgardister spolere festen. Der sker heldigvis ikke noget med familien, men Harry, Hermione og Ron flygter. Da det blev opdaget at Ron ikke er blandt familien, må Molly og de andre Weasley’er, flygte til tante Muriel.
Da slaget på Hogwarts finder sted, kommer Molly til Hogwarts sammen med resten af familien. Molly har en kamp med Ginny, Ginny vil ikke sidde derhjemme i uvidenhed og Molly, vil ikke have at Ginny kæmper.
Remus Lupus kommer med det forslag at Ginny bliver i fornødenhedskammeret, i sikkerhed og stadig udenfor fare. Der bliver kæmpet og på et tidspunkt må Ginny forlade kammeret, for Harry, Ron og Hermione skal ind i fornødenhedskammeret til ”det sted, hvor alt er gemt.” Da de kommer ud igen, er Ginny væk, hun kæmper og da en af de utilgivelige forbandelser, flyver forbi Ginnys hoved, ser Molly det. Molly er fuld af raseri over Bellatrix og de duellere mod hinanden. Molly rammer Bellatrix lige i hjertet og hævner derfor Freds død, samt Tonks, Dobbys og Nevilles forældre. Lord Voldemort hæver sin tryllestav mod Molly, men Harry kaster en protego og Lord Voldemort glemmer Molly…
Molly får senere hen 12 børnebørn, Victorie, Rose, Hugo, James, Albus, Lily, Dominique, Louis, Molly, Lucy, Fred og Roxanne.


Links:
http://www.imdb.com/name/nm0910278/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.