Arthur Weasley


Født: 6. februar 1950
Død: Ukendt

Skuespiller: Mark Williams

Weasley betyder på engelsk væsel, i England og Irland ansås væslerne for et uheldigt, ondskabsfuldt dyr i gamle dage. Arthurs patronus er en væsel af sølv.

Arthur Weasley kommer af en renblodet troldmændsslægt, hans far Septimus Weasley forelskede sig i Cedrella Black, som er i familie med Sirius Black.
Septmus var en muggler-beundre og fordi Septimus var en muggler-beundre, blev Cedrella brændt væk, fra stamtræet-væggen i Blacks hus. Det skulle være fra Septimus, at Ron har fået et fortryllet Troldmandsskak.

Arthur har 2 brødre, den ene er Billius, den anden bror er ukendt.
Arthur blev gift med Molly (Prewett) i 1969 og sammen har de 7 børn, Bill, Charlie, Percy, Fred, Georg, Ron og Ginny. De bor ude for Ottery St. Catchpole, deres sted hedder Vindelhuset.

Arthur gik på Hogwarts fra 1961 til 1968, han var på Gryffindors kollegiet, sammen med Molly. Han gjorde kur til Molly efter nogen år på Hogwarts, på deres 4/5 skoleår, efter en måneskinstur, blev de opdaget af pedel Apollyon Pringle, han gav Arthur så mange prygl, at han stadig har mærker af det. Molly kunne nøjes med en opsang fra Den Fede Dame.

Arthur er en munter og kærlig mand, han har gerne en rap bemærkning eller en hjælpende hånd, han er høj og tynd, bærer briller og på trods af det korte hår fordi han er ved at blive skaldet, lyser det rødt, som resten af familien. Han har altid en lang grøn nedslidt kappe på med grøn spids har dertil, sommetider. Arthur arbejder i Ministeriet for Magi og han tjener ikke så mange penge, i den afdeling han er i. Ron synes, at det er en af de mest kedelig afdelinger, Ministeriet for Magi har, nemlig Afdelingen for Misbrug af Muggler-genstande. Men Arthur er glad hvor han er, for han kan lide at arbejde, omkring mugglerne.
Dette betyder også, at de er ikke specielt rige og klarer sig kun lige med nød og næppe.

Arthur går ikke så meget op i at han er af ren-blodet troldmandsslægt, for han elsker muggler og deres forskellige ting og sager, som elevatorer og flyvemAskiner, han samler især på batterier og stikkontakter. Familien Malfoy som også er af renblodet troldmandsslægt, synes at han er en skændsel for renblodsracen, at han socialiserer sig med mugglere. Cornelius Fugde, sagde også på et tidspunkt, at Arthur manglede sund troldmandsstolthed.

I bog/film 2 (Harry Potter og Hemmelighedens kammer) kommer Arthur hjem fra arbejde og bliver introduceret til Harry Potter ved morgenbordet, (i filmen vil Arthur gerne vide, hvad funktionen en gummiand har.) Samtidig brokker Molly Weasley over at han har en flyvende bil, fordi Ron, Fred, og George lige har ”reddet” Harry, så han kan komme tilbage til Hogwarts. Han spørger til, hvordan bilen gik, men Molly ser noget strengt på ham og han må rømme sig og sige til drengene, at det var meget forkert af dem, uden at gøre mere ved det.
Lidt senere i bogen da Weasley’s og Harry tager til Diagonalstrædet for at købe nye bøger, ender Arthur i slagsmål med Lucius Malfoy i bogen (i filmen, ser vi dog kun at de hilser lidt indædt til hinanden.) Da Percy, Fred, George, Ron, Ginny og Harry skal til Hogwarts, foreslår Arthur at de bruger bilen til at flyve til stationen, men det er Molly meget imod og hun får sin vilje.
I juleferien, bliver Arthurs navn nævnt i profettidende, at han havde været i afhøring om hans flyvende bil og fået tilgivet en bøde på 50 Galleoner.
Sidst i bogen, kommer Molly og Arthur til skolen, efter at Ginny var blevet ført ned i hemmelighedens kammer, de var begge meget bekymret og overrAsket over at Harry og Ron havde reddet hende, fra Lord Voldemorts dagbog.
I bog 3 (Harry Potter og Fangen fra Azkaban) hører vi at Arthur har vundet den årlige Profettidende Guldgalleon-udtrækning på 700 Galleoner, så hele familien tager til Egypten, for at besøge Bill. De møder Harry i Diagonalstrædet og de overnatter på den utætte kedel, dagen før børnene skal starte på Hogwarts. Harry overhører en samtale mellem Arthur og Molly, hvorom de skal advarer Harry om Sirius Black, der er flygtet fra Azkaban, at han muligvis er efter ham. Da de er ved at tage afsked med hinanden på King’s Cross stationen, vil Arthur snakke med Harry, men Harry fortæller at han overhørte dem dagen forinden. Det er faktisk det eneste vi hører om ham i bog 3. (i filmen, ses scenen aftenen før, de skal af sted, at Arthur taler med Harry om Sirius Black)
I bog 4 (Harry Potter og Flammernes Pokal) ankommer Arthur, Fred, George og Ron til Ligustervænget, for at afhente Harry via pejsenetværket, men Dursleys pejs er elektrisk og de har svært ved at komme igennem, Arthur bliver virkelig interesseret i pejsen og vil gerne studere den nærmere, det bliver der nu ikke så meget tid til og de skal hjemad igen. Grunden til at Harry skal hjem til Vindelhuset, er fordi at han er inviteret til verdensmesterskaberne i Quidditch, af familien Weasley. Inden de tager af sted, kommer Fred til at ”tabe” en tungeslAskerkarameller, og så grådig Dudley er, tager han den og spiser den, Dudley’s tunge blev en meter lang, før Arthur får lov til at skrumpe den, for onkel Vernon. Her bliver han vældig sur på Fred og George og han truer med at fortælle det til Molly, men da hun dukker op, tager han det en smule i sig igen, men sagen kommer jo frem og hun bliver sur.
Arthur har fået nogle gode pladser af Ludo Ludomand, til finalen, så de tager af sted via en Transitnøgle, fremme på pladsen, får de et telt og han vil have at de sætter det op som muggler og gør også stor umage at tænde et bål, som mugglerne gør, altså med tændstikker. Men det går ikke så godt og da der kommer ild i den, bliver han forskrækket og taber den.
Senere skænder Arthur på Fred og George, fordi de har spillet stort og de kan lige vove på, at fortælle Molly det, inderst inde, vil han jo ikke ”sige” noget til hende.
Arthur vækker børnene, fordi Mørkets Tegn har vist sig på himlen, han beder dem at løbe, så hurtigt de kan. Han vil (sammen med andre) prøve at finde gerningsmanden.
Da det er afgang til Hogwarts, kommer der en presserende meddelelses fra Ministeriet, Skrækøje Dunder har problemer og Arthur må komme ham til hjælp.
I bog 5 (Harry Potter og Fønixordenen) er Arthur blevet medlem af Fønixordenen.
Det første vi hører fra Arthur er i et brev til Harry, om at han ikke må udlevere hans tryllestav til nogen, Harry har lige udført en patronusbesvægelse og han står til at blive bortvist fra Hogwarts. Dette sker heldigvis ikke, men Harry er dog til afhøring i den sag og det er Arthur der bringer ham frem til ministeriet, Harry ser her, Arthurs kontor, der er ingen vinduer, selvom de har søgt om det før, det er et lille kontor med 2 skriveborde og man må virkelig sno sig for at komme frem og tilbage i rummet.
Da Harry ankom til hovedkvarteret, fik Harry at vide fra Fred og George, at Arthur havde haft et stort skænderi med Percy i sommerferien. Percy var blevet forfremmet til ministerens juniorassistent, men Arthur troede det var for at spionere ham, fordi han var på Dumbledore side og i ministeriet var Dumbledore et skældsord. Percy forlod Vindelhuset samme aften, skænderiet fandt sted.
Senere i bogen bliver Arthur angrebet af en ”stor” slange og ligger i mysteriedepartementet, han har desperat behov for hjælp. Det er noget Harry har ”drømt” og der skrides til handling hurtig. Arthur bliver fundet af de ”rigtige” mennesker og han bliver indlagt på Skt. Mungos Hospital for Magiske Kvæstelser. Han blev reddet i sidste øjeblik Arthur kommer sig, på trods af et forsøg at blive syet, som muggler bliver, men da det er et magisk sår, dur det ikke og Molly bliver irriteret på ham. Molly er glad for at Harry har reddet ham, det sidste vi ser til Arthur, i den bog er at han bliver udskrevet derfra og han kommer tilbage til Fønixordenen.
I bog 6 (Harry Potter og Halvblodsprinsen) er Arthur blevet ”forfremmet” til at chef for, Kontoret for Sporing Konfiskering af Ulovlige Forsvarsbesværgelser og Talismaner, han har fået 10 ansatte under sig. Den blev stiftet af Rufus Scimgeour i 1996 i juli-måned, da flere og flere ting bliver udnyttet og brugt til at forsvare sig mod Lord Voldemort comeback. Denne afdeling er stadig på Niveau 2 i Ministeriet.
Vi møder Arthur, da Harry er ankommet til Vindelhuset, sammen med Dumbledore. Arthur er på vej hjem fra arbejde og da han kommer hjem, skal Molly og Arthur udveksle spørgsmål og svar, Mollys spørgsmål til Arthur er, hvad hans største ambition er og hans svar er hvordan flyvemAskiner kan holde sig i luften. Arthurs spørgsmål til Molly er, hvad han godt kan lide at kalde hende, når de er alene og hun svarer Mollyfjolleballe.
Da de er i Diagonalstrædet, tager Arthur, Molly og Ginny i Flourish & Blotts, for at købe bøger til dem alle, imens Harry, Ron, Hermione og Hagrid går i Madam Malkin, for at få nyt tøj. Harry ser Draco Malfoy gå i Borgin & Burkes lidt senere og Harry, Ron og Hermione følger efter, Harry forstår ikke samtalen imellem dem og snakker med Arthur om samtalen, inden de skal tilbage til Hogwarts. Arthur siger at Harry ikke skal tænke nærmere om det.
Da det bliver jul, kommer Harry med tilbage til Vindelhuset, her snakker Harry igen om Draco Malfoy og Severus Snape og Arthur fortæller om problemerne der er i Ministeriet.
Da Ron bliver forgiftet, kommer Arthur og Molly på Hogwarts, for at være hos deres søn, det går op for Arthur at Harry efterhånden har reddet halvdelen af deres familie.
Efter kampen på Hogwarts i slutningen kommer Arthur og Molly endnu engang til Hogwarts, Bill er blevet såret af Fenris Gråryg og hvad det kommer til at betyde, vides ikke med sikkerhed.
I slutningen af bogen, er Arthur og Molly til Dumbledores begravelse.
I bog 7. (Harry Potter og Dødsregalierne) tager Arthur sammen med 12 andre til fam. Dursleys hus, de skal være med til at eskortere Harry i sikkerhed, så snart den beskyttende mur om Harry bliver brudt.
Der skal laves 6 falske Harry’er, ved hjælp af polyjuiceeliksiren så de bliver lokkemad for evt. angreb, Arthur skal være beskytter for en forfalsket Fred. Der går dog noget galt, for dødsgardisterne er klar over at det er den aften, at Harry bliver eskorteret. Arthur og Fred når dog uskadet frem til Vindelhuset.
Arthur og Molly har tilbudt deres hus, som den nye fønixordenens hovedkvarter, da man mente at Grumsted plads nr. 12, ikke længere var sikker.
Arthur har sammen med Fred og George hjælp, fået gespenstet til at ”ligne” Ron med spattergroit og Arthur har fået de fleste vraggods fra Sirius’ gamle motorcykel af Hagrid, han agter at prøve at samle den igen, når han får tid.
På Harrys fødselsdag, har Arthur ministeren Scrimgeour med hjem, Arthur sendte sin patronus i forvejen for at advare familien, grunden til at Scrimgeour er med, er fordi at Dumbledore har testamenteret noget til Harry, Ron og Hermione og de ting skulle undersøges nærmere først, men efter 31 dage skal de gives videre, med mindre at genstandene er illegale og forbandet.
Da Harry, Hermione og Ron må flygte fra bryllupsfesten, sender Arthur besked til Ron via sin patronus at familien har det godt og Ron ikke under nogen omstændigheder, må sætte sig i kontakt til dem, da de overvåges af dødsgardister. Da det blev opdaget at Ron ikke er blandt familien, må Arthur og de andre Weasley’er, flygte til Mollys tante Muriel.
Da slaget på Hogwarts finder sted, kommer Arthur til Hogwarts sammen med resten af familien.
Han har en gruppe under sig og de kæmper på arealerne udenfor, for at forhindre dødsgardister i at trænge ind på slottet.
Da kampen genopstår efter en pause, hvor alle tror Harry er ”død” er kampen rykket indenfor, her arbejder Arthur sammen med Percy og tværer Thicknesse ud. Arthur forbliver uskadt, da slaget på slottet er slut.
Arthur får senere hen 12 børnebørn, Victorie, Rose, Hugo, James, Albus, Lily, Dominique, Louis, Molly, Lucy, Fred og Roxanne.

J.K.R. udtaler at det var hendes mening at Arthur skulle dræbes, (faktisk allerede i bog 5, da han blev angrebet af Nagini) men kunne alligevel ikke få sig selv til at gøre det, da Arthur er en af de eneste gode forældre i serien, derfor måtte Remus og Tonks lade livet i stedet for.Links:
http://www.imdb.com/name/nm0931247/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.