Minerva McGonagall


Født: 4. oktober 1935
Død: Ukendt

Skuespiller: Maggie Smith

Korte fakta
Fulde navn » Minerva McGonagoll
Fødselsdag » 4. oktober 1935
Blodstatus » Halvblods heks
Civil status » Enke
Tryllestav » Gran og dragehjertebånd, ni ½ tommer lang, stiv.
Animagusform » Kat
Patronusform » Kat
Boggart » Lord Voldemort
Navnebetydning » Minerva er navnet op den romerske gudinde for Visdom, kunst, lærdom og håndværk. (i græsk mytologi Athene) Efternavnet kommer af det keltiske Conegal som betyder ”modigste”, mens at Mc betyder ”søn af”


Inden Hogwarts
Året er 1935 og dagen d. 4. oktober. Stedet er i udkanten af Caithness som ligger i Skotlands højland. Her starter Minerva McGonagolls liv. Hun blev opkaldt efter sin oldemor, der var en utrolig talentfuld heks. Efterhånden som Minerva blev ældre udviste hun små tydelige tegn på magi. Bl.a. fik hun sit Legetøj til at flyve rundt, katten til at gøre hendes pligter og sin fars sækkepipe til at spille helt af sig selv.
Disse ting vakte Både glæde, men også en lille krise hos familien McGonagoll. Isobel McGonagoll der var fuldblods heks havde giftet sig med Robert McGonagoll, en muggler. Da de blev gift svor Isobel aldrig at bruge magi mere, hun lagde det på hylden for sin elskedes skyld, så Robert viste intet om magiens eksistens før end hans lille datter begyndte at praktisere den. Isobel skyndte sig at forklare for Robert hvordan det hele hang sammen, og fortalte samtidigt at han aldrig måtte sige til nogen anden om magiens eksistens. Dette lovede Robert, og familien McGonagoll levede lykkeligt videre, og få år senere fulgte to sønner. Malcolm og Robert Jr. Begge børn udviste tegn på magi, og i de følgende af Minerva's barndomsår hjalp hun sin mor med at dække overfor de pinlige episoder og uheldige situationer som sønnerne skabte.
4. oktober 1946, Minerva's elveårs fødselsdag modtog hun sit brev fra Hogwarts. Nu var hun fri til at være sammen med andre hekse og troldmænd samt udfolde sine magiske talenter så Minerva sin mor snøfte. Ikke plot af stolthed mens også af glæde...

Minervas skolegang
1. september 1947 ankom Minerva til Hogwarts sammen med det års første elever. Alle som en blev de gennet ind i storsalen og en efter en kom de på stolen, fik hatten over hovedet og derefter fordelt. Minerva sad 5 ½ minut med Fordelingshatten på hovedet, fordi den ikke kunne bestemme sig for om hun skulle på Ravenclaw eller på Gryffindor. Det endte med at hun blev fordelt til Gryffindor.
Allerede fra begyndelsen af udmærkede Minerva sig, og især i faget forvandling blev der lagt mærke til hendes enestående evner.
To år af Minerva's tid på Hogwarts gik også Pomona Spire. Disse to blev hurtigt gode venner, et venskab der holdt i mange år.
På Minerva's tredje år skulle hun vælge valgfag, det er lidt uvist hvad hun valgte men en masse tyder på at han valgte oldtidens runer da hun senere hen har udvist kendskab til runerne.
På Minerva's syvende og sidste skoleår havde hun slået karakterrekorderne til sine UGL og FUT eksamener. Foruden det har hun vunder en pris i forvandling kaldet ”Forvandling, i dags mest lovende mindreårig”. Fordi Minerva havde dette enestående talent for forvandling blev hun under Albus Dumbledore's vejledning guidning til at mestre animagusmagien. Minerva's animagusform er en kat.
Men foruden alt dette så var Minerva vejleder og også en ”head girl”.
Det var dog ikke kun på det boglige plan hun var aktiv. Minerva var med på quidditchholdet, og var stolt af det. På hendes sidste år, i den afgørende kamp om hvem der skulle vinde quidditchpokalen skete der noget som har rørt Minerva lige siden. Kampen var mellem Gryffindor og Slytherin. Midt under kampen kommer Minerva slemt til skade, flere ribben måtte lide under det, men fra den dag af lovede Minerva sig selv at hun ville gøre alt hvad der stod i hendes magt for at se Slytherin få et knusene nederlag.

Minervas forlovede
Minerva havde afsluttet sin FUT-ekasmen. Hurigt efter dette blev hun tilbudt et job i ministeriet og hun takkede ja, men inden da tog hun hjem til sin familie for at tilbringe en sidste sommer hjemme inden hun flyttede til London. I sin tid hjemme hos familien forelskede Minerva sig i en af de lokale bondemænds søn. Han var flot, klog og sjov. Hans navn var Dougal McGregor. Han forelskede sig også i hende, og indenlænge var de forlovet. Samme aften som forlovelsen begyndte Minerva at tænke. Hun havde endnu ikke fortalt sine forældre om forlovelsen. Tankerne da rullede rundt i hendes sind var mange. Men de fleste af dem sagde at hun ikke skulle gifte sig med ham. Han var en muggler, og hvis hun gjorde det ville hun aldrig kunne bruge sine magiske evner. Hun skulle sige farvel til sit nye job og til hele den verden hun holdt så meget af. Hun ville blive tvunget til at gøre som sin mor. Lægge tryllestaven på hylden og kun af og til se på den, men aldrig bruge den. Denne tanke kunne Minerva ikke holde ud og hun besluttede sig for at bryde forlovelsen med Dougal McGregor. Få dage efter drog hun til London for at starte sin nye tilværelse.

Nye jobs
Da Minerva kom til London begyndte hun på sit nye job. Medarbejder i ministeriet for magi, og afdelingen for magisk efterretning. Her arbejde Minerva i to år. Efter der var gået disse to år var Minerva ikke tilfreds med sit job, så hun sagde op. I stedet søgte hun igen mod Hogwarts. Dog var det denne gange for at undervise og ikke for at blive undervist.
Minerva blev ansat som lærer i forvandling. Senere blev hun også overhoved for sit elskede kollegium Gryffindor. Efter lidt tid stollede Albus Dumbledore så meget på hende at han gjorde hende til viseforstander.
Mens Minerva arbejde på Hogwarts fik hun en masse nære venner. Og en dag i starten af hendes karriere som lærer, kom hendes gamle chef fra ministeriet, Elphinstone Urqua, på besøg. De to gik en tur i Hogwarts og inde på Madam Puddifoot's te butik, friede han til hende. Minerva havde stadig følelser for Dougal McGregor og afslog derfor. Elphinstone Urqua gav dog ikke så let op. Han prøvede igen nogle gange senere, men uden held. Minerva's hjerte tilhørte stadig Dougal McGregor.

Som lærer på Hogwarts var det ikke muligt at løbe om hjørner med Minerva. Hun var streng og disciplinær. I sin første time indledte Minerva med at sige at ”Forvandling er en af de mest komplicerede og farligeste former for magi I vil lærer på Hogwarts. Hvis nogle fjoller rundt i mine timer vil de blive bedt om at forlade klassen og ikke komme tilbage. Nu er I blevet advaret!”
Minerva tog forvandling meget alvorligt, og lærte på bedste vis sine elever om forvandlingens kunst.

Den første troldmandskrig samt Fønixordenen
Da Lord Voldemort for første gang i krig mod resten af troldmandsverdenen for at få et styre kun af fuldblods troldmænd deltog Minerva. Hun var en del af den originale fønixorden og kæmpede på bedste vis. Hvad hun rent faktisk gjorde er ikke helt kendt. Man ved dog at hun deltog på den gode side, og var lettet, men også nervøs da Lord Voldemort forsvandt efter have prøvet på at dræbe Harry Potter.
Mens krigen stod på underviste Minerva stadig på Hogwarts.


Da nyheden om hvad der var sket hos familien Potter nåede Minerva's ører forførte hun sig med Albus Dumbledore der fortalte at Harry skulle tilbringe sine første år hos hans mors søster, der var mugglere. Minerva drog ud til deres hjem og i sin animagusform holdt hun øje med familien Dursley. Og hun var bestemt ikke begejstret for hvad hun fandt ud af, og hun prøvede at spørge ind til hvorfor Dumbledore havde valgt denne familie, og svaret var at det var hans eneste familie.
Minerva så Hagrid komme med det lille barn, og Dumbledore der lagde barnet på dørmåtten...

Tiden imellem
Efter at den første troldmandskrig var afsluttet arbejde Minerva stadig som forvandlingslærer på Hogwarts, alt i mens hun var loyal overfor Fønixordnen. Mens hun arbejde som lærer rejste hun af og til, til Ligustervænget 4, for at holde øje med Harry Potter og sikre sig at han ikke kom grueligt galt afsted, og til skade.
I sommerperioden, år 1982, Elphinstone Urqua kom til Hogwarts, han og Minerva gik en tur rundt om Hogwarts søen, og han friede. Minerva sagde ja. Grunden til at hun sagde ja var at hun følte sig fri til at gifte sig efter at have hørt om Dougal McGregor's alt for tidlige død.
Minerva er en feminist og for at bevise dette nægtede hun at tage sin mands efternavn, men beholdte sit eget. Dette vakte forargelse hos en stor del af fuldblodsmagikerne. 1) at en kvinde beholdte sit efternavn og 2) at efternavnet kom fra hendes mugglerfar. Men Minerva var ligeglad, og hendes mand accepterede det. Minerva og Elphinstone Urqua flyttede til et hyggeligt lille sted i Hogsmeade. Dette gjorde det let for Minerva at komme på job.
Af og til kom Minerva's nevøer og niecer på besøg og var nogle dage.
3 år inde i deres ægteskab døde Elphinstone Urqua. Han blev bidt af en Giftig Tentacula. Minerva kunne ikke holde ud at bo alene uden ham, så hun flyttede ind i en lærerbolig på Hogwarts.


De Vises Sten
I år 1991 tilbød Albus Dumbledore at bevogte sin vens, Nicolas Flamel, sten. Så Nicolas Flamel fik med hjælp fra Dumbledore flyttet De Vises Sten fra Gringotts og anbragt det i sikkerhed på Hogwarts. En af disse sikkerhedsforanstandinger foretog Minerva. Hun lavede et kæmpe skakbræt hvori man skulle spille et spil Troldmandsskak. Man skulle dog selv var en brik...
Samme år skulle Harry Potter begynde på Hogwarts. Harry blev sorteret til Gryffindor, og var nu placeret under Minerva's vinger.

Minerva er en streng og retfærdig lærer, og dette kunne Harry tydeligt mærke. Selvom Minerva vågede over ham, og var stolt over at han var på hendes kollegium bøjede hun ikke reglerne til hans fordel. Men som mange andre ting er der en undtagelse som bekræfter reglen. I dette tilfælde var det da Minerva sad på sit kontor og så drengen flyve rundt på Kosten og ligne en anden stjernespiller. Minerva vidste med det samme at han ville kunne gøre en stor indsats for Gryffindor's quidditch hold. Minerva gjorde derfor ikke som madam Hood havde sagt (hvis nogle flyver rundt på Kostene bliver de smidt ud af skolen), i stedet tog hun ham med til Oliver Wood (anføre for Gryffindor's quidditch hold, og Harry blev straks sat på holdet. Han var nu den yngste søger i dette århundrede.
Som spiller for holdet skulle Harry have en kost, men som første års elev måtte han ikke selv tage nogle med, men Minerva puttede en finger med i spillet og fik arrangeret at Harry modtog den nyeste kost, nimbus 2000.
I slutningen af dette skoleår lykkedes de Harry, Hermione og Ron at stoppe Quirrell i at sjæle De Vises Sten. Gryffindor blev belønnet med point, og dette skoleår vandt Minerva's kollegium kollegiepokalen.

Hemmelighedernes kammer
I starten af det nye skoleår, lavede Harry og Ron en knap så heldig scene. Dobby havde spærret for indgangen til perron 9¾, og i stedet for at vente til nogle voksne kom ud besluttede de at tage Mr. Weasley's flyvene Ford Anglia. De resulterede i at 7 mugglere så dem, hvilket kunne have haft fået en katastrofal betydning. Drenge ankommer til skolen, men styre bilen lige ind i Slagpoplen. Det lykkes dem at slippe fri fra træet, og i det de kommer ned fra det smider bilen dem ud og kører ud i den forbudte skov. Alt det var Snape rasende over, og han syntes at de skulle blive bortvist, dog var Minerva mere fair. Hun gav dem en række eftersidninger og et brev hjem til deres forældre/værge. Hun tog ikke engang point fra dem. Harry pointerede også at dette ville hun ikke kunne gøre for, skoleåret var jo end ikke begyndt. Denne kommentar fremkaldte et smil på læberne af Minerva.
Senere på året var det Minerva der fortalte at hemmelighedernes kammer var blevet åbnet, og sammen med de andre lærere gennemsøgte de slottet for kammeret, men uden held.
Dette år skulle Minerva også døje med Glitterik Smørhår(på dette tidspunkt lærer i forsvar mod mørkets kræfter), som var alt andet end til hjælp. Minerva brød sig ikke synderligt om ham og havde slet ikke brug for hans hjælp, så da han blev nødt til at fratræde sin stilling ved årets slutning, var Minerva ikke ked af det.
Sidst på året fungerede Minerva som rektor, da Dumbledore var blevet suspenderet, dette var noget som Lucius Malfoy stod bag, med beskyldninger om at Dumbledore havde svigtet sin post ved at lade flere elever være angrebet.
Under disse ting var hun også mere blid og mild mod eleverne. F.eks. fangede hun Harry og Ron i at snige sig rundt uden en gruppe eller en lærer, og i stedet for at skælde dem ud gav hun dem lov til at fortsætte da de fortalte at de var på vej til Hermione som lå på hospitaltstuen. Under normale omstændigheder havde de begge fået en eftersidning.
Da det blev offentliggjort at Ginny Weasley var blevet hentet ned i hemmelighedernes kammer troede Minerva at det var enden for Hogwarts, men da monsteret i kammeret(en Basilisk) var blevet dræbt og Dumbledore vendte tilbage til skolen, blev alt som normalt. Minerva trak sig herefter tilbage til sine normale pligter; overhovede, lærer og viceforstander.


Minerva og Serius Black
Sommeren er 1993 og alle oversiderne er ryddet, og har fået et billedet af en snavset mand. Manden er Sirius Black, og han er brudt ud af Azkaban!
De eleverne vendte tilbage til Hogwarts efter sommerferien fugte dementorene med for at sikre at Sirius Black ikke brød ind på skolen. Dette brød Minerva sig ikke om, især ikke den effekt som dementorene havde på eleverne. Som f.eks. Harry Potter der besvimmede i toget.
Dette år gav hun også Hermione Granger en Tidsvender så hun kunne komme til alle de ekstra fag hun havde taget, dette viste sig senere hen at være en rigtig god idé for Harry, Ron og Hermione fik god brug for den.
I begyndelsen af dette år da Minerva demonstrede sin animagusform for sine tredjeårs elever var alle tavse. Normalt ville de sige ”nøj” og ”nææ”. Hermione fortalte at de lige havde haft spådom, og Minerva forstod. Hun spurgte klassen vil der ville dø dette år, og det viste sig at være Harry Potter. Minerva forklarede at det var noget Sybill Trelawney gjorde dette hvert år, men at ingen var død endnu.
Igennem året hjalp Minerva med at vogte over skolen så Black ikke kunne komme ind. Dette lykkedes dog ikke, for Hermione's kat Skævben, blev venner med Sirius Black, og gav ham en liste over kodeord, som Neville Longbottom havde skrevet ned. Da Minerva hørte om dette gav hun Neville en eftersidning og skrev til hans bestemor. Neville modtog en Skråler efter dette.
Minerva prøvede at fortælle Harry at Sirius var efter ham, men Harry kom hende i forkøbet og sagde at Mr. Weasley allerede havde sagt det til ham.
Da Harry modtog en prestisimo efter hans Nimbus 2000 var blevet smadret, tog Minerva den for at sikre at der ikke var kastet besværgelser over den (dette var der ikke), da hun havde en mistanke om at Sirius havde givet ham den(korrekt).
Under quidditchkampen med Ravenclaw fangede Minerva Draco Malfoy, Gregory Goyle, Vincent Grabbe og Marcus Flint i at have klædt sig ud som dementore og prøvet på at skræmme Harry. Hun trak 50 point fra Slytherin og gav dem alle 4 en eftersidning.
I foråret 1994 vandt Gryffindor quidditchpokalen for første gang siden Chralie Weasley havde spillet for holdet. Minerva var så glad for sejren, men også ked af det over at Oliver Wood skulle forlade skolen da han havde bestået sit syvende og sidste år på Hogwarts.
Senere dette år ville Harry, Ron og Hermione løbe ind i problemer når Sirius Black vendte tilbage til Hogwarts...

Den magiske trekamp
Efteråret 1994 var Hogwarts vært for to andre magiske skoler; Beauxbatons Akademi for magi og Durmstrang institut. Grunden til dette var den magiske trekamp. Harry Potter blev udtrykket til at deltage, og Minerva blev meget nervøs for hans sikkerhed, især efter at hun havde holdt øje med ham igennem alle disse år. Minerva protesterede voldsomt mod at lade Harry deltage, men da det var imod reglerne at tage deltagere ud, måtte han deltage.
Igennem året skete det flere gange at Minerva på det kraftigste opfordrede sine elever til at gøre et godt eksempel overfor gæsterne.
Det det obligatoriske julebal dansede hun med Albus Dumbledore, og noget som eleverne virkelig bemærkede denne aften var Minerva's år. Det var første gang at flere af dem så det nede.
I slutningen af året, og ved trekampens ende hjalp Minerva Dumbledore og Snape med at rede Harry fra den falske Alastor Dunder, der viste sig i virkeligheden at være Barty Ferm Jr.
Minerva blev sat til at bevogte Ferm Jr. men var ude af stand til at gøre noget da den daværende minister for magi, Cornelius Fudge, gav ordre til at en dementor skulle give Ferm Jr. et dementorkys. Minerva blev rasende på Fudge for det han gjorde, og hun skreg mere end Harry nogensinde havde set før. Men selvom alt dette var sket, Barty Ferm Jr, Cedric Diggory's død og den skadede Harry Potter, så nægtede Cornelius Fudge at tro på hvad Harry og Dumbledore sagde om at Voldemort var genopstået. Minerva stod Dumbledore bi, og prøvede på bedste hvis at beskytte sine elever, men samtidigt uden at lyve for dem.

Den anden troldmandskrig
Efter at den anden troldmandskrig var brudt ud, blev Minerva et aktivt medlem af Fønixordnen, og brugte det meste af sin sommer i 1995 på arbejde for ordnen. Når hun trådte ind på Grumstedplads nr. 12 samt når hun gik derfra igen, bar hun en mugglerkjole, i stedet for sin normale kappe. Dette synes Harry fik hende til at se meget underlig ud.
Selvom disse pligter tog en del af hendes tid, ville hun på Hogwarts skulle igennem endnu hårdere udfordinger, fordi Dumbledore ikke havde været i stand til at finde en ny lærer i forsvar mod mørkets kræfter. Af denne grund blev ministeriet nødt til at udpege en ny lærer. Denne lærer blev Dolores J. Nidkjær. En ældre medarbejder i ministeriet, der var 100% tro mod Fudge. Minerva kunne ikke fordrage denne foranstandling, og endnu mindre kunne hun lide Nidkjær. Disse følelser gjorde hun ingen forsøg på at skjule.
Efter Harry's første time hos Nidkjær havde han fået en eftersidning og var blevet sendt ned til Minerva. Minerva viste sympati for ham og advarede ham om at han ikke skulle svare Nidkjær igen, og at han skulle holde lav profil, alt imens prøvede Minerva alt hvad hun kunne for at få Nidkjærs autoritet til at forsvinde, eller i det mindste at blive mindre. Dette gjorde hun mens hun risikerede at miste sit job som viserektor. Hun behandlede virkelig Nidkjær med lidt respekt, og svarede hende flere gange igen, mens Hogwarts var under indflydelse fra Ministeriet. Hun gik enda så lang til at give Peeves tips og idéer til ting han kunne gøre mod Nidkjær så hendes liv på Hogwarts virkelig blev surt.
Den dag hvor Nidkjær fyrede Trelawney trådte Minerva ud af mængden og beskyttede Trelawney fra at blive smidt på gaden. Dette gjorde hun selvom hun aldrig havde brudt sig synderligt om Trelawney.
Senere blev Nidkjær til til den højeste magt på skolen,og nu var Minerva tvunget til at tolererede den anden kvinde, og hendes tilstedeværelse i Minerva's timer, samt hendes ”forslag”. Minerva holdt sit temperament under kontrol, og nøjedes med at have en kølig attitude og tørre svar og kommentarer til Nidkjær. Dette gjorde hun for at opmuntre elever som Ron Weasley (der virkelig ikke kunne døje Nidkjær) til at følge hendes eksempel.
Efter at Nidkjær officielt var blevet rektor på skolen, begyndte hun for alvor at blande sig. Dette var især hos 5. års eleverne, og Minerva mistede kontrollen over sit temperament. Helt præcist skete det da Nidkjær sagde til Harry at han aldrig kunne blive en Auror. Minerva sagde hårdnakket at han ville gøre alt hvad hun kunne for at hjælpe Harry med at nå sit mål.
Stemningen på Hogwarts blev værre og værre under Nidkjær's regime.


På sct. Monugs
under eksaminerne skete der noget. Nidkjær og et par aurorer prøvede på at få fjernet Hagrid fra Hogwarts. Minerva syntes at dette var forkert på alle tænkelige måder og gjorde klar til at sige et par ord til Nidkjær, men inden hun overhoved kunne nå at få et ord eller sin tryllestav frem ramte Nidkjær hende lige i brystet med besværgelsen Lammer. Minerva blev øjeblikkeligt flyttet til sct. Mungo's. Senere hører man Hogwarts skolesygeplejeske udtale at Minerva var heldig at overleve, og at havde det været en hvilken som helst anden kvinde på Minerva's alder ville hun nok højst sandsynligt ikke have overlevet.
Minerva vendte tilbage til Hogwarts sammen med en kørestol.

Kampen om Astronomitårnet
I år 1997 deltog Minerva i kampen i astronomitårnet, hvor Draco Malfoy havde smuglet dødsgardister ind. Minerva kunne ikke kommer højere op end den etage som var lige nedenfor der hvor Harry og Dumbledore befandt sig. Hun kunne ikke komme op af trapperne for at rede dem, men dette kunne Snape.
Efter mordet på Dumbledore var Minerva knust. Minerva havde kendt Dumbledore næsten hele sit liv; som sin lærer, menter og som en ven. Derfor kunne hun ikke bare se på da Mørkets tegn blev skudt i vejret over Dumbledore's krop. Minerva var den som startede med at hæve sin stav, og drive Mørkets tegn bort.
Minerva stod for Dumbledore's begravelse, og efterfølgende overtog hun hans pligter på skolen i form af at påtage sig rektorstillingen.


Voldemorts overtagelse af Hogwarts

Krigen fortsatte, og Minerva blev på Hogwarts, selv da Voldemort overtog den. Grunden til at hun blev var for at sikre at der skete så lidt som muligt med eleverne, og for at hun kunne give information videre til Føniks ordnen. Of selv da Snape blev rektor og dødsgardisterne Alecto og Amycus Carrow blev ansat på skolen, fortsatte Minerva sit job, samt at passe på eleverne. Minerva hjalp foruden Dumbledore's Arme, og holdt skjult for de andre lærer at Armeen holdt deres møder.

Kampen om Hogwarts

D. 2. maj 1998, ankom Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasley til Hogwarts for at finde Rowena Ravenclaw's diadem. Hun hjalp dem med at lede efter det, dog blev hun hurtigt nødt til at gøre andre ting, da kampen omkring dem virkelig brød ud. For at holde Voldemort's krigere ude udførste Minerva en besværgelse som fik alle slottets statuekrigere til at vågne op til dåd, og kort forinden hun gjorde dette havde hun bedt Neville om at ødelægge den Covered bro, så Voldemort's dusørjagere ikke kunne snige sig ind på skolen.
Efter at hun havde evakueret de yngste elever, begyndte Minerva selv at deltage aktivt i kampen Voldemort og hans kumpaner. Side om side med sine kollegaer, ordenens medlemmer og de ældste elever. På et tidspunkt spurgte Pansy Parkinson om de ikke skulle gå med på aftalen om at aflevere Harry til Voldemort, Minerva beordrede hende og alle som ikke ville kæmpe for skolen om at gå deres vej.
Minerva kæmpede bravt i den første del af kampen. Da Voldemort kom ind på skolen stod Minerva sammen med en masse elever. Under det havde Minerva nerverne under kontrol og viste ingen tegn på nervøsitet. Det var først da hun så Harrys livløse krop blive båret ind af Hagrid at hun begyndte at blive desperat og skrig.
Den følgende del af kampen kæmpede Minerva videre. På et tidspunkt duellere hun, Kingsley Shacklebolt og Horace Slughorn mod Voldemort, men blev blæst omkuld da Bellatrix blev dræbt af Molly Weasley.
Kampene munder roligt ud i det Harry og Voldemort duellere, da Harry vinder er Minerva en af de første til at kramme ham og vise hvor stolt hun er af ham.

Efterfølgende

Efterfølgende blev Minerva på skolen som rektor. Man mener at hun havde denne stilling indtil 2008, man ved dog at i 2017 at hun med sikkerhed havde trukket sig tilbage, det er dette år at harrys anden søn begynder på Hogwarts. i 2008 gav hun lov til at Bardenbeedles eventyr med Dumbledores noter i gerne måtte blive trykt offentligt.
Nogle mener at det var hende som gav Neville Longbottom job som botaniklærer.
Hvor hun er nu og hvad hun laver er uvist.

Opdateret d. 6.9.2014Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.