Lily Evans Potter


Født: 30. Januar 1960
Død: 31 Oktober 1981

Skuespiller: Geraldine Somerville

Lily Evans født d. 30. Januar 1960, og døde d. 31 Oktober 1981. Hun blev født af to mugglere, der begge blev henrykte over at deres yngste datter var en heks. Begge forældre opfordrede hende til at gå på den magiske skole, som var kaldt Hogwarts. Lily's søster, Petunia, blev meget vred og ked af det, da hun fandt ud af at Lily besad magiske kræfter, som hun ikke selv besad. Og fra den dag gad Petunia ikke kende ved Lily. Selv ikke efter hendes død gad Petunia kende ved hendes egen lillesøster.
Severus Snape, en ung troldmand, med magiker mor og muggler far, boede i nærheden af Lily og hendes familie. Han havde ikke haft nogen venner eller en nem opvækst, så han opdagede allerede meget tidligt Lily's magiske evner. Lily og Severus blev hurtig venner, og han lærte hende alt op troldmandssamfundet. Han blev hurtig meget forelsket i hende, hvilket hun ikke gengældte da hun så ham som sin bedste ven.

Lily var en meget dygtig elev, hvor hun på hendes første dag på Hogwarts, blev placeret på kollegiet Gryffindor. Hun var især dygtig til eliksir-timerne, hvor professor Horace Snobbevom underviste. Hun mødte på Hogwarts den populære, flotte og jævnaldrende Quidditch-spiller, James Potter. James Potter og hans bedste venner mobbede Severus Snape, og Lily synes især James var en overfladisk og dum dreng. James var dog faldet pladAsk for Lily's charme, men det var først på deres 7. år at de begyndte at gå ud sammen, fordi Lily synes han var blevet moden nok.

Lily og Severus var bedstevenner ind til deres 5. skoleår, hvor Lily droppede ham fordi at han blev ved med at snakke om mørk magi. Hun var også blevet rigtig sur på ham fordi at han havde kaldt hende for en 'Mudderblod'. (Et nedværdig ord om hekse og troldmænd der er født af mugglere.)
Lily blev gift med James Potter efter de begge var gået ud af Hogwarts, og de blev også begge medlem af Føniksordenen, (En klub der bekæmper det onde.) De havde begge flere gange stået overfor Mørkets Herre, Lord Voldemort, hvor de begge kun lige slap med livet i behold.
D. 31. Juli i år 1980, fik de en søn de døbte Harry Potter.

Men der var året før, blevet spået en profeti på deres søn, og Lord Voldemort ville slå sønnen ihjel. Derfor kom Lord Voldemort til deres hus, d. 31 Oktober 1981, hvor han først dræbte Lily's mand, James Potter. Lord Voldemort sagde derefter til Lily, at hun kunne flytte sig, så han kunne dræbe Harry og hun ville beholde livet i behold. Men Lily nægtede, så Voldemort var nød til at dræbe hende også, inden han vendte sig mod Harry Potter. Lily havde af kærlighed nægtet at lade sin søn dø, og derfor var der et magisk beskyttende bånd blevet lagt rundt og sønnen. Den gjorde så selvom Voldemort sendte dræberforbandelsen mod Harry, så blev den sendt tilbage til Voldemort, hvor han næsten mistede livet.


I Harry Potter og Flammernes Pokal, ser vi første gang Lily Potter, da hun kommer frem som et spøgelse i slutningen af Den Magiske Trekampsturnering. Hun kom ud fra Harry og Voldemorts kæmpende tryllestave.

I Harry Potter og Dødsregalierne, ser vi igen Lily, da Harry vender Genopstandelsestenen i hænderne inden han går ind til Voldemort.

Sidst opdateret: 12. februar 2014<7i>


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.