Seamus Finnigan


Født: ca. 1980
Død: Ukendt

Skuespiller: Devon Murray


Slægt: Irsk dreng med sandfarvet hår, han er halvblods: hans far er mugger og hans mor fortalte ikke faderen, at hun var en heks, før efter at de var blevet gift, hvilket var "”et slemt chok for ham”". I 2001 viste Rowling kort et glimt af en notesbog under et interview med BBC, der viste hendes tidlige noter omkring elever på Harry Potters årgang og Seamus var skrevet til at være fuldblods. Denne information kan dog ikke regnes for ægte, da dette jo er blevet rettet, inden bogen blev udgivet.

På Hogwarts
Første år på Hogwarts: 1991
Kollegie: Fordelingshatten var næsten et helt minut om at beslutte sig for at sende Seamus til Gryffindor (DVS7).
Han er gode venner med Dean Thomas. Seamus og Harry havde et større skænderi på deres første aften på deres femte år (FO11), men til sidst overgav Seamus sig og blev medlem af Dumbledores Armé (FO27).
Quidditch fan
Familien Finnigan camperede i den Irske del af lejrpladsen ved Verdensmesterskaberne i Quidditch i 1994 i et telt dækket af levende firkløvere (FP7). Seamus er fan af Kenmare Kestrals (FO11)

Sjove episoder fra filmene, der ikke ses i bøgerne:
I filmen De Vises Sten, har Seamus et gentagende problem med hans besværgelser, der eksplodere i han ansigt. I en af de slettede scener, tilbød han at løsne den Benlåsforbanelse, der var blevet kastet på Neville, med budet blev afvist. Denne fornærmede Seamus, der sagde at hans øjenbryn var vokset helt ud igen, gik sin vej for derfor at afsløre et stykke bar hud uden hår på at baghoved. Denne ide var opfundet at manuskriptforfatteren Steve Kloves fra en enkelt sætning i DVS hvor Seamus satte ild til en fjer i en Besværgelses time. Dog er det , i bøgerne, Neville der smelter kedler og er udsat for alle uheldene med magien, og ikke Seamus (DVS/f).
Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.