Helena Ravenclaw


Født: slutningen af det 10. århundrede
Død: begyndelsen af det 11. århundrede

Skuespiller: Nina Young & Kelly Macdonald

Helena Ravenclaw blev født i slutningen af det 10. århundrede og døde i begyndelsen af det 11. århundrede, hvor hun derefter gik under navnet Den Grå Dame. Hendes mor var Rowena Ravenclaw, som var stifter af kollegiet Ravenclaw.
Som spøgelser bliver hun beskrevet som høj med hår ned til taljen, og iført en gulvlang kappe.


Hun var en meget klog kvinde med en stor kærlighed for litteratur. Selv tusind år efter sin død, deltager hun stadig en gang i mellem i timerne på Hogwarts. Hun bliver beskrevet som havende høje standarder for sine omgivelser. Hun kunne ikke lide at fortælle om sin fortid heller ikke, at hun var datter af Rowena Ravenclaw. Hun havde det med at befinde sig på afsides steder; øde klasselokaler og gange, hvor hun kunne læse i fred. Desuden havde hun en tørst efter betydning og anseelsen.

Da Helena var 11 år blev hun blandt de første elever på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Skolen blev stadig styret af dens stiftere, og Helena blev fordelt på sin mors kollegium.
Efter Hogwarts mødte hun Baronen af Slytherin. Han forelskede sig i hende, men Helena afviste ham. Hun fandt aldrig en mand, som kunne leve op til hendes højde krav.


På grund af jalousi over sin mors klogskab og betydning, stjal Helena sin mors diadem og forlod Skotland i den tro, at diademet kunne gøre hende klogere. Flov over datterens forræderi, fortalte Rowena Ravenclaw aldrig hvad der var sket og holdt det hemmeligt, at diademet ikke længere var i hendes besiddelse.
På sit dødsleje bad Rowena Baronen om at finde Helena og bringe hende tilbage til sin mor, så hun kunne se hende en sidste gang. Helena fandt ud af Baronens eftersøgning og forsøgte at skjule sig, men det lykkedes ham at spore hende ned til en skov i Albanien. Da hun hørte ham famle gennem skoven mod hende, gemte hun diademet inde i et hult træ. Helena nægtede at komme med Baronen og afviste igen hans kærlighed. Baronen stak Helena i et anfald af raseri, hvorefter han i sørg tog sit eget liv ved at stikke sig selv ihjel, hvor han blev til Den Blodige Baron.


Helena og Baronen vendte tilbage fra de døde som spøgelser. De vendte begge tilbage til Hogwarts, hvor de blev husspøgelser til deres tidligere kollegier; Ravenclaw og Slytherin. Baronen har lige siden levet i anger over, hvad han gjorde mod sit livs kærlighed.
Ifølge Ravenclaw præfekten Robert Hilliard, så frygter skolens elever for Den Grå Dame, mens eleverne på Ravenclaw har et nært venskab med hende. Hun hjælper dem ofte med at finde vej, hvis de er gået forkert eller finder deres forlagte ting.


I løbet af de sidste par år af Romeo Gådes uddannelse på Hogwarts, blev han interesseret i Horcruxer. Han hørte om Ravenclaw diademet og udspurgte Den Grå Dame om det. Romeo formåede at skaffe alle de nødvendige oplysninger om diademet. Uvidende om Gådes sande hensigter, fandt Helena ham forstående og venlig, men hun fortrød hurtigt, at hun havde afsløret hende hemmelighed til ham.


Den 2. maj 1998 fandt slaget på Hogwarts sted, da lord Voldemort fandt ud af, at Harry Potter skjulte sig på slottet. I Storsalen gav professor McGonagall spøgelserne ordrer på, at de skulle evakuere de mindreårige elever.
Harry Potter, der havde brug for at finde vejen til Ravenclaw-tårnet, udspurgte Næsten Hovedløse Nick om hjælp. Selvom han var sur over, at Harry havde brug for et andet spøgelser end ham selv, fortalte Nick Harry, hvor han kunne finde Den Grå Dame.
Da Harry spurgte hende om diademet var hun tilbageholdende med at viderebringe oplysninger, da hun ikke vil have at historien med Romeo Gåde skal gentage sig. Men til sidst fortæller hun ham hvor Lord Voldemort har gemt diademet, hvilket fører til at Harry ødelægger det og Afslører endnu en Horcrux.


I løbet af Harry Potter filmene bliver Helena Ravenclaw spillet af to skuespillerinder. Nina Young spiller hende i De Vises Sten og Hemmelighedernes Kammer, mens det i Dødsregalierne Del 2 er Kelly Macdonald i rollen som Helena.

Opdateret d. 18. maj 2014


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.