Stan Strabajs


Født: 1975
Død: Ukendt

Skuespiller: Lee Ingleby

Stan Stabajs var en troldmand i Harry Potter verdenen. Han var dirigent og hjælper af Natbussen.
Han var ung og bumset konduktør. Han er iført en lilla uniform og udstikkende ører.
Stan blev arresteret i 1996, for at være Dødsgardist. Han blev sendt til Azkaban indtil 1997, hvor han brød ud og sluttede sig atter til Dødsgardisterne under en Imperius forbandelse.
Man ved ikke hvad der skete med ham efter krigen, men han er sandsynligvis vågnet op fra Imperius forbandelsen og er taget tilbage til Natbussen.
Vi møder ham første gang, da Harry er stukket af fra familien Dursley (Harry Potter og fangen fra azkaban, kap.2) og ved et uheld har tilkaldt Natbussen(Harry Potter og fangen fra azkaban, kap.3). Stan får en særlig interesse for Harry, der ønsker at skjule sin identitet.
Aftenen efter Quidditch Verdensmesterskaberne, Trioen (Harry, Ron og Hermione) så Stan stå og imponere en willie, som han pralte over for, at han skulle være den yngste minister nogensinde (Harry Potter og Flammernes Pokal, kap. 9).
Harry møder Stan igen på Natbussen, da han vender tilbage til Hogwarts efter juleferien på hans 5. år. Stan var så begejstret over at se ham igen, nu hvor Harry er berømt og er nævnt dagligt i Profettidende (Harry Potter og Fønix orden, kap. 24).
I efteråret 1996 læste Harry og hans venner, i Profettidende, at Stan var blevet fængslet, fordi han havde talt om planer, som Dødsgardisterne havde på en kro (Harry Potter og halvblodsprinsen, kap. 11).
Stan er opkaldt efter JKR’s bedstefar, Stan Volant.
Shunpike (hans engelske efternavn) betyder at undgå bompenge eller den bruges til at køre stærkt på.

Opdateret d. 21/06/2013.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.