Peeves , Ukendt efternavn


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Ukendt

Klassifikation: Poltergeist
Status: Amortal (har aldrig levet, har aldrig oplevet døden og kan ikke dø) og tænkende Hjemsted: Verdensomspændende
Hårfarve: Sort
Øjenfarve: Sort
Hudfarve: Bleg hvid (/blå – som han blev portrætteret i spillene)
Ordet ’Poltergeist’ er af tysk oprindelse og oversættes groft til ’Larmende spøgelse’, selvom de dog egentligt ikke er spøgelser.
Normalt er poltergeisten en usynlig plageånd, der flytter genstande, smækker med Døre og generelt lever for at sprede en kakofoni af larm og ødelæggelse omkring sig og har en stærk sammenhæng med steder hvor særligt unge mennesker opholder sig.
I modsætning til størstedelen af sin art har poltergeisten Peeves dog oftest en fysisk form, men kan også gøre sig usynlig.
Han viser sig som en lille mandsling med ondskabsfulde, skrå og orange øjne, iklædt besynderligt, kraftigt farvet tøj, herunder en klokkedækket hat og en orange butterfly.
Peeves har, som andre poltergeister, evnen til at flyve og ud over at gøre sig selv usynlig kan han gøre det samme ved genstande.

Slottets grundlægning:
Peeves er Hogwarts’ poltergeist og har været det siden år 993, idet han ”kom med slottet” og er godt navngivet, idet han har været en yndlingsærgelse (pet peeve = yndlingsærgelse, peevish = gnaven) for hver Hogwarts pendel lige fra Hankerton Humble, som blev ansat af de fire grundlæggere, til Argus Filch.
Dog har mange elever og endda lærere en noget malplaceret forkærlighed for Peeves – denne leverer trods alt en vis gejst til skolelivet.
Han er dog uhelbredeligt forstyrrende og dem med svage nerver må beklage Peeves’ forkærlighed for at materialisere sig pludseligt og uden forvarsel en tomme fra deres næser eller for at smide solide genstande ned i hovedet på en uforsigtig stakkel.

1876:
Pedel Rancorous Carpe udtænkte en ’omfattende fælde’ i et forsøg på at slippe af med skolens plageånd i form af et sortiment af våben som lokkemad og en stor fortryllet glAsklokke.
Som de tidligere forsøg gik det dog ikke som planlagt, da Peeves uden problemer brød gennem den magiforstærkede glAsklokke og derpå bevæbnet med flere huggerter, armbrøster, en muskedon og en miniature kanon.
I tre dage var slottet evakueret da Peeves morede sig ved at affyre tilfældigt omkring sig og truede eleverne på livet.
Affæren endte ved at den tidligere forstanderinde, professor Eupraxia Mole, lavede en kontrakt med Peeves, der fik ham til at give afkald på sine våben i bytte fir privilegier – herunder en ugentlig svømmetur i drengenes toiletter i stueetagen, førsteret til det gamle brød fra køkkenerne som kasteskyts og en skræddersyet, håndlavet hat fra Madame Bonhabile.
Dette var det sidste og mest katastrofale forsøg på at slippe af med poltergeisten og tvang mr. Carpe til at gå på efterløn ”af helbredsmæssige årsager”.

Nutiden:
Peeves fortsatte altså med at hærge skolen og dette gjaldt selvfølgelig også tiden, hvor den berømte trio tog deres uddannelse. Hvorvidt de førnævnte privilegier stadig gælder er ukendt, så er han dog stadig kendt for sine provokerende sange om enhver, der af den ene eller anden årsag er faldet i unåde hos ham og han morer sig stadig over at kaste eksempelvis spadserstokke efter præfekterne, skriver uforskammede ord på tavlerne i klasseværelserne og ødelæggelser af dyre skolesager såsom et Forsvindingskabinet til stor irritation af pedellen Filch.
Den eneste han tilsyneladende respekterer og adlyder er husspøgelset for Slytherin, Den Blodige Baron, som kan sætte en skræk i det uforskammede væsen og en sjælden gang viser medvilje med nogle enkelte elever, herunder Fred og George Weasley.
I år 1995-1996 viste han sig nemlig ikke helt uden loyalitet, da Dolora Nidkjær forsøgte at tilrane sig kontrollen over skolen, idet han viste respekt for sine ballademagerkollegaer og med tvillingernes afskedsord, ”Giv hende helvede fra os, Peeves!”, da de flygtede fra skolen, er dette det eneste kendte eksempel på, at Peeves bevidst adlød en student.
Og under Kampen om Hogwarts i 1998 var han begejstret med til at forårsage kaos blandt Dødsgardisterne ved at smide Snagaluffstub-bælge ned over dem. Efter kampen kunne man endda høre ham synge en sejrssang for at fejre at de havde vundet slaget.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.