Mykew Gregorovitch


Født: Ukendt
Død: 2 september 1997

Skuespiller: Rade Šerbedžija

Gregorovitch er afledt af fornavnet Gregor, der oprindeligt af græsk oprindelse betyder "at se, og være opmærksom".
Mykew Gregorovitch var en kendt tryllestavsmager (blodstatus er ukendt), som havde konkurrenten Ollivander. Hans tryllestave blev solgt i Carkitt Market i London.
Der vides ikke meget om hans barndom, kun han voksede op i Europa, og forblev der.

Han mødte også på et tidspunkt Garrick Ollivander , den mest berømte tryllestavsmager i Storbritannien. Ollivander var dog ikke special glad for Gregorovitchs arbejde (dette betød lidt i det lange løb, da Ollivander ikke var glad for nogens arbejde i tryllestave, men hans egen).

For et tidspunkt for mange år siden kom han i besiddelse af Oldstaven, en af de tre Dødsregalier. Men den blev hurtigt stjålet. For da han løb ind, så han en lyshåret ung mand der tog staven, som derefter straks skød en Bedøvelse besværgelse på ham. Derefter sprang den unge mand ud af vinduet. Gregorovitch fandt aldrig ud af, hvem der stjal tryllestaven.

På trods af tabet af Oldstaven forsatte han alligevel. Og den sidste tryllestav han solgte til selveste Viktor Krum. Derefter gik han på pension.
Lord Voldemort som søgte efter Oldstaven, var gået til Ollivander, da han troede han havde den. Ollivander nævnte Gregorovitch. Og det satte Voldemort afsted efter ham. Men da Gregorovitch sagde staven var blevet stjålet, og han ikke vidste af hvem, blev han dræbt af dræberforbandelsen. Således døde Mykew Gregorovitch.

Den eneste gang han bliver nævnt i bøgerne er i Harry Potter og Flammernes Pokal.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.